Primarul Costinel Stoica și viceprimarul Ștefan Nedelcu, din Drăgășani, au format o echipă: «Nu ne vom da în lături la prima bătălie!»

Drăgășaniul n-a dus niciodată lipsă de povești. E un oraș cu vechime, cu oameni muncitori,  cu podgorii de poveste, cu priveliști care taie răsuflarea și cu o cultură care ar putea rivaliza cu multe orașe mari. Ce i-a lipsit, de fapt? O echipă. Una care să pună mâna pe probleme și să nu le mai ignore.  Una care  să nu vorbească frumos doar în campanie și apoi să dispară.  O echipă care să nu stea doar în birouri, ci să meargă printre oameni. Să vadă gunoaiele din colțuri, trotuarele sparte, bălțile adunate după fiecare ploaie și un sistem de apă și canalizare vechi de zeci de ani.   Să recunoască sincer că orașul e frumos, dar a rămas în urmă.

Acum, pentru prima dată după mulți ani, primarul și viceprimarul din Drăgășani și-au dat mâna și formează o echipă. Nu doar declarativ. O echipă care a ales să se așeze la aceeași masă, să comunice deschis și să pornească la drum cu un scop clar: să repare ce nu funcționează și să aducă orașul acolo unde merită să fie.  Costinel Stoica, liberal, și Ștefan Nedelcu, venit din zona antreprenorială, susținut de AUR, spun clar: ”Vom lucrăm împreună pentru Drăgășani.

”Facem o echipă. Și nu dăm înapoi la prima bătălie”

Primarul Costinel Stoica recunoaște că începutul e greu. Că problemele sunt multe. Dar are încredere în echipa formată cu viceprimarul. Nu o spune pe ocolite:

Împreună cu noul viceprimar, Ștefan Nedelcu, din partidul AUR, care are experiență în mediul antreprenorial, am decis să lucrăm ca o echipă unită. Reprezentăm două partide importante și avem alături colegii consilieri, ceea ce ne oferă sprijinul necesar pentru a promova proiecte în folosul orașului. Așa au ales oamenii prin vot, iar datoria noastră este să venim cu soluții reale și să muncim serios. Cred cu tărie că echipa este esențială în orice proiect. Din punctul meu de vedere, fiecare problemă se poate rezolva doar prin efortul întregii echipe.”

Declarația primarului nu lasă loc de interpretări. Vrea ca orașul să arate altfel. Să nu se mai stea cu ani în șir doar pe cârpeli:

Orașul Drăgășani are un potențial real. Are crame deosebite, are priveliști frumoase de la podgorii spre oraș. Dacă reușim să-l aducem la un nivel decent, în care oamenii să găsească condiții bune – de la locuri de muncă până la zone pentru relaxare, activități culturale și turistice – înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Una dintre cele mai mari probleme este rețeaua de apă și canalizare. Are o lungime de 30 de kilometri și a fost făcută acum 40 de ani. De atunci, s-au făcut doar cârpeli. Este clar că avem nevoie de o reabilitare completă, făcută ca la carte. Este un proiect de bază. Iar începutul îl putem face printr-o hotărâre a Consiliului Local, cu un proiect care să fie susținut din bugetul local.”ne-a declarat primarul municipiului Drăgășani, Costinel Stoica.

 Ștefan Nedelcu: ”Mi-am încărcat agenda cu probleme. Le vom lua rând pe rând”

Viceprimarul Ștefan Nedelcu nu se ascunde în spatele funcției. Spune din prima zi ce l-a așteptat:„Astăzi este prima mea zi de lucru ca viceprimar. Agenda este deja plină de probleme semnalate de cetățeni, pe care le am în vedere pentru rezolvare. Mă așteptam ca, odată ajuns aici, să fie nevoie să punem lucrurile în mișcare. Iar asta se poate face doar împreună, într-o echipă bine sudată”. a precizat noul viceprimar al municipiului Drăgășani

 Știe că nu se schimbă totul peste noapte, dar crede în pașii făcuți împreună: „Nu vom putea schimba totul în câteva luni, dar le vom creiona proiect cu proiect, plan cu plan. Orașul a rămas în urmă. Trebuie să-l aliniem la nivelul orașelor dezvoltate. Trebuie să-l ridicăm la adevărata lui valoare.”

A spus clar și despre începutul colaborării cu primarul Stoica: „Am intrat în politică cu un scop clar: să facem ceva concret pentru oameni. Împreună cu domnul primar formăm o echipă. Am discutat, ne-am așezat la aceeași masă și am decis să lucrăm împreună. Avem nevoie de soluții reale, iar una dintre cele mai urgente probleme este sistemul de apă. Cred că succesul oricărui proiect depinde de echipă. Din perspectiva mea, orice problemă se rezolvă prin efortul tuturor.”

 

”Suntem echipă cu oricine vrea binele orașului

Viceprimarul a adăugat ceva esențial: în spatele acestei colaborări nu stă doar un compromis politic, ci o înțelegere clară despre rolul fiecăruia:„Deși, în urmă cu câteva zile, discutasem un acord cu un alt grup de consilieri, astăzi pot spune clar că a fost doar o neînțelegere. Ne-am așezat la masă cu un singur gând: binele orașului. Avem proiecte de făcut și le vom pune în aplicare. Colaborăm cu oricine are intenții bune, indiferent de partid.”

E un mesaj rar în politica locală: deschidere. Claritate. Disponibilitate pentru colaborare. Viceprimarul a explicat și cum funcționează lucrurile:”Avem de-a face cu două planuri distincte. Pe de o parte, există echipa de lucru: primarul, viceprimarul, consilierii și aparatul administrativ al primăriei. Pe de altă parte, există echipa legislativă – Consiliul Local – care are rolul de a susține proiectele propuse pentru oraș. Dacă venim, de exemplu, cu un proiect pentru construirea unui bloc de locuințe, acesta trebuie votat de consilieri. Avem nevoie de sprijinul lor pentru buget și pentru fiecare inițiativă. Consiliul trebuie să fie, fără discuții, alături de echipa care lucrează efectiv în teren.”

 

Așadar, vorbim despre un parteneriat real. Nu o colaborare de fațadă. Nu o înțelegere de conjunctură. Ci o echipă formată pe baze simple: oameni care vor să muncească și care știu exact ce au de făcut. Costinel Stoica și Ștefan Nedelcu au început cu proiecte concrete. Primul: refacerea totală a rețelei de apă și canalizare. Sistemul actual are 40 de ani. În tot acest timp, s-au făcut doar cârpeli. Acum, se caută fonduri externe. Se fac planuri. Se ia în calcul și bugetul local. Costă mult, dar fără el nu se poate construi nimic. Apoi urmează curățenia, reabilitarea spațiilor publice, zone de agrement, locuri de muncă, locuințe. Toate sunt proiecte despre care cei doi vorbesc deja.

Nu promit marea cu sarea. Promit muncă, proiecte, răbdare. Și cel mai important: promit că nu se lasă.  Restul… se va vedea în teren.

 

 

 

 

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *