Sorin Romcescu: „Într-o primărie, echipa contează foarte mult”

 Breaking News

Sorin Romcescu: „Într-o primărie, echipa contează foarte mult”

Sorin Romcescu: „Într-o primărie, echipa contează foarte mult”
aprilie 17
17:54 2018

 

 

La Slătioara, în prezent fiecare gospodărie are posibilitatea de a beneficia de toate condiţiile necesare. Primarul localităţii spune că meritele sunt şi ale întregii echipe de la primărie, care este formată din profesionişti şi care întotdeauna l-au completat foarte bine: „Sunt economist şi, poate din această cauză nu văd lucrurile din punct de vedere tehnic aşa cum ar trebui. Am căutat să lucrez fiecare proiect doar cu profesionişti. Plăcerea de a realiza ceva, de a mă implica au fost elementele cele mai importante. Dacă ai idei fixe aparatul administrativ te lăsă să faci aşa cum vrei tu, dar rezultatele nu vor mai fi aceleaşi. Echipa contează foarte mult. Am încercat, prin tot ceea ce am făcut, ca locuitorii comunei să se mândrească că trăiesc aici şi să dorească urmaşilor lor să fie la fel de mândri”, spune primarul din Slătioara.

Administraţia locală din Slătioara a reuşit să obţină finanţare prin PNDL-2 pentru modernizarea dispensarului medical din satul Mogeşti, un proiect în valoare de 27 de miliarde de lei vechi şi modernizarea a 4 kilometri de drumuri de interes local, cu o valoare de 36 de miliarde de lei vechi. În total, 61 de miliarde de lei vechi vor fi atraşi în localitate anul acesta, numai din fonduri guvernamentale: „Pe lângă celelalte proiecte care se vor derula anul acesta în localitate mai am încă două proiecte, pentru care aştept semnarea contactelor de finanţare. Astfel, se va construi din temelii şi se va dota cu aparatură de ultimă generaţie un dispensar, iar al doilea proiect finanţat prin Ministerul Dezvoltării prevede asfaltarea drumurilor comunale. Proiectele în vederea asfaltării drumurilor sunt prinse în satele unde mai am drumuri de asfaltat: Milostea, Goruneşti, Slătioara. Dintre cele trei proiecte care au fost depuse la Ministerul Dezvoltării, pentru modernizarea infrastructurii s-a aprobat proiectul pentru asfaltare a drumurilor în satul Goruneşti. Celelalte proiecte pentru satul Milostea pe o lungime de 4,9 kilometri şi satul Slătioara – 6,2 kilometri – vor primi finanţare în cea de-a doua alocare de fonduri. Cu aceste proiecte vom închide tot ceea ce înseamnă asfaltare la Slătioara”, spune primarul.

 

Primarii localităţilor din zona Horezu vor gaze naturale în comunele lor

 

Primarul Sorin Romcescu prezintă avantajele unei astfel de investiţii. Sistemul de alimentare cu gaze ar urma să deservească 10 localităţi, va dezvolta economic comunele prinse în proiect şi va conduce la creşterea standardelor de viaţă ale comunităţilor locale vizate. Pentru a-şi demonstra seriozitatea, primarii sunt dispuşi să se asocieze şi speră ca obiectivul să poată prinde contur: „În prezent, proiectul este doar la nivel de discuţie. Cei zece primari ale căror localităţi vor beneficia de conducta de gaze sunt prezenţi de fiecare dată la toate întâlnirile care au loc pe această temă. Dacă acest proiect se va executa, va fi cea mai mare realizare a întregii zone, o oportunitate care nu trebuie ratată. Important este ca firma care a venit cu propunerea să dea dovadă de seriozitate. Proiectul este fantastic, pot spune, fiindcă investiţia include şi branşarea gospodăriilor la reţea, iar cetăţenilor, din discuţiile pe care le-am purtat cu ei, nu le vine să creadă. Pot spune că acest proiect este posibil cu certitudine, însă are susţinerea noastră. Mai rămâne doar ca firma care a venit cu propunerea să dea dovadă de seriozitate, acesta este adevărul. Chiar dacă suntem aproape de Berbeşti, ne este din ce în ce mai greu să ne aprovizionăm iarna cu combustibil, iar metrul cub de lemn pentru foc este din ce în ce mai scump”, ne-a mai declarat primarul din Slătioara.

 

Claudia Schiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2018
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...