Ritm alert al lucrărilor de apă şi canal, la Stoeneşti

Gheorghe Dumbravă: „Vreau ca, din 2018, să nu mai vorbim despre apă sau canalizare”

 

În curând, în comuna Stoeneşti se vor redeschide şantierele, deoarece primarul Gheorghe Dumbravă dă startul unui nou proiect cu fonduri europene. Este vorba despre asfaltarea a 4 kilometri de drumuri comunale, câte un kilometru în fiecare dintre satele Stoeneşti, Mogoşeşti, Piscu Mare şi Bârlogu: „Eu sper ca, în primăvară, să înceapă lucrările atât la apă şi canalizare, cât şi la proiectul cu fonduri europene care vizează asfaltarea unui drum care face legătura cu DN, un proiect accesat pe măsura 7.2. La sfârşitul anului trecut am semnat contractul de finanţare pentru un proiect care prevede modernizarea prin asfaltare a 4 kilometri de drumuri comunale şi 400 de metri de ranforsare, câte un kilometru în fiecare dintre satele Stoeneşti, Mogoşeşti, Piscu Mare şi Bârlogu. În prezent suntem în procedura de licitaţie şi avem totul pregătit pentru ca lucrările să demareze în primăvară. Şi proiectul privind asfaltarea drumurilor de tarla este aproape de finalizare, avem pe toată distanţa turnat stratul de asfalt, urmând ca, în primăvară, să continuăm cu amenajarea rigolelor şi construirea unui zid de sprijin pe DJ 651 care nu a fost prevăzut în proiect, dar care este necesar”, ne-a declarat primarul Dumbravă.

 

Dumbravă vrea în 2017, 70% apă şi canalizare

Planurile sunt măreţe pentru administraţia locală din Stoeneşti. Pentru anul acesta, Dumbravă îşi doreşte să ajungă la 70% cu lucrările de apă şi canalizare: „Avem planuri mari, dar trebuie să vedem şi ce posibilităţi de finanţare există. Pot să spun că am creionat proiectele pe care intenţionez să le realizez anul acesta, aşteptăm aprobarea bugetului ca să ne apucăm de lucru. Ambiţia mea pentru anul acesta este să finalizez lucrarea de apă şi canalizare în satul Stoeneşti şi să facem extinderi în celelalte sate componente, care ştiţi că sunt foarte multe. Dintre cele 13 sate, abia lucrăm la primul sat, în ceea ce priveşte canalizarea. Îmi doresc ca lucrările să decurgă în aşa fel încât, la sfârşitul anului 2017, 70% din localitate să aibă atât apă, cât şi canalizare. Vreau ca anul acesta să fie foarte bun din punct de vedere investiţional, iar proiectele să se deruleze într-un ritm alert, inclusiv pe O.G. 28, unde avem acel proiect, care cuprinde lucrări de canalizare pe toată fosta comună Cacova, cu alimentare cu apă şi sursă proprie. Aşteptăm să ne fie aprobat bugetul şi să semnăm contractul de finanţare, în aşa fel încât să putem demara procedura de licitaţie. Au fost reprezentanţii AFIR la noi, au făcut vizita în teren şi totul este în regulă. Vom accesa fonduri europene pentru zona Piscu Mare, iar pentru alimentarea cu apă deja realizată vom face extinderi cu fonduri guvernamentale, prin O.G. 28”, ne-a mai spus primarul din Stoeneşti.

 

Proiect pentru apă şi canalizare, separat de cel al Apavil

Gheorghe Dumbravă a mai precizat că a luat decizia de a nu mai sta după operatorul regional Apavil şi a întocmit un proiect pentru cele 6 sate care nu sunt cuprinse pentru lucrări de apă şi canalizare: „Am discutat cu reprezentanţii operatorului regional Apavil şi ne-au transmis că abia în 2018 s-ar putea să fim şi noi luaţi în calcul, ceea ce pentru mine este exclus. Eu nu pot să aştept atât pentru a introduce apa şi canalizarea în localitate. Am decis să facem un proiect european pentru satele care alcătuiesc fosta comună Cacova, adică tot satul Dobriceni, Mogoşeşti, Budurăşti, Suseni, Gruieri şi Bârlogu pe O.G. 28, unde am înţeles de la noul ministru că prioritare vor fi proiectele de alimentare cu apă şi canalizare. Suntem în urmă cu aceste lucrări şi eu vreau ca, din 2018, să nu mai vorbim despre apă sau canalizare”, a conchis Gheorghe Dumbravă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *