Mugur Mărcoianu: „Văd posibilă înfiinţarea unui centru de permanenţă, la Măciuca”

 

Noul primar al comunei Măciuca, tânărul Mugur Mărcoianu şi-a creionat câteva proiecte importante pentru comunitate. În atenţia primarului se află şi oportunitatea înfiinţării unui centru de permanenţă la Măciuca, un proiect pe care Mărcoianu îl vede posibil şi necesar: „Văd posibilă înfiinţarea unui centru de permanenţă, important este ca şi medicii de familie să fie de acord cu o astfel de investiţie. Am reuşit să finalizăm lucrările de modernizare la dispensarul uman, locaţie unde acum mulţi ani a funcţionat chiar şi un spital. Se poate înfiinţa un centru de permanenţă, ţinând cont că SMURD-ul este aproape. În următoarea perioadă intenţionez să mă întâlnesc cu medicii de familie din zonă şi să văd ce reacţie ar avea. Avem nevoie de minim 6 medici de familie, vom analiza şi oportunitatea unui astfel de centru”, ne-a declarat primarul din Măciuca.

 

La Măciuca se va construi un cămin cultural

 

Un alt proiect necesar pentru comunitate, şi pe care primarul Mărcoianu intenţionează să-l realizeze în următorii ani este construirea, din temelii, a unui cămin cultural. Proiectul va fi realizat prin Compania Naţională de Investiţii: „Ne dorim şi noi un cămin cultural, iar proiectul l-am depus încă de anul trecut. Va fi amplasat în centrul localităţii, pe terenul fostei primarii. Am identificat şi sursa de finanţare, iar proiectul va fi realizat prin Compania Naţională de Investiţii. Tot prin CNI încercăm şi construirea unei săli de sport, important este ca proiectele să fie demarate. Aşa cum am mai declarat, când am venit la primărie nu am găsit nici un proiect depus undeva. Banii aceştia, pe care îi vom da pentru documentaţie sunt convins că nu vor fi cheltuiţi în zadar. Chiar am certitudinea că proiectele vor fi finanţate, chiar dacă nu anul acesta, dar şi anul viitor este bine”, ne-a declarat Mugur Mărcoianu.

Printre priorităţile alesului local în acest an se numără şi finalizarea proiectului de asfaltare, o investiţie începută în 2012 şi pe care Mugur Mărcoianu doreşte să o închidă anul acesta: „Anul acesta îmi doresc să finalizez proiectul de asfaltare, o investiţie care a început în 2012 şi care prevede asfaltarea a 15 kilometri de drumuri comunale. Mi-aş dori să-l terminăm, sper ca şi Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri să înţeleagă, să fie serioşi şi să reuşim să finalizăm lucrarea. Stadiul proiectului a ajuns la 50%. Am depus anul trecut şi vom reînnoi cererea pentru încă 8 kilometri, restul de uliţe săteşti care nu au fost prinse până acum spre modernizare”, ne-a mai spus primarul.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *