Fotbal, Liga a III-a,  Seria C3, ACS Şirineasa – CS Mioveni II 1-3 (1-2)

 

ACS Şirineasa a cedat vineri, pe teren propriu, disputa cu CS Mioveni II, scor 1-3 şi echipa lui Gabi Mangalagiu a rămas pe loc retrogradabil.

Jucătorii de la Şirineasa aveau prima şansă înainte de derby-ul din subsolul clasamentului, cu Mioveni II, unul important în lupa pentru evitarea retrogradării.  Tehnicianul Gabi Mangalagiu nu a putut conta pe trei jucători importanţi, Leo Săraru, Alin Neacşu şi Darius Preda, care erau suspendaţi.

Pe teren, însă, puştii argeşeni au zburdat şi au câştigat lejar cu 3-1, profitând de ziua foarte slabă a vâlcenilor. Rămasă singura echipă de fotbal profesionsit din judeţ după desfiinţarea CSM-ului, Şirineasa a pierdut primele două jocuri din retur şi s-a afundat pe locul 13, primul sub linia retrogradării.

Paradoxal, deşi a jucat bine în amicalele din această iarnă, Şirineasa a pierdut inexplicabil primele două partide, unele accesibile, contra unor juniori de la ”sateliţi”.

Argeşenii au deschis scorul rapid, în minutul 11, prin Sebastian Ivan, care a profitat după o minge blocată mai întâi de portarul Teodorescu, apoi de un fundaş la şuturile fostului junior de la CSM, Fl. Lazăr. Mingea a ajuns din carambol cu noroc la Ivan, care a înscris din faţa porţii. Vâlcenii au egalat rapid, după un corner, la care Nicolaescu a deviat în faţa porţii, de unde Narcis Tomescu a adus egalarea.  În finalul primei reprize, Mioveni II a trecut din nou în avantaj, după reuşita lui Eduard Neacşu, care, după eroarea lui I. Marian, a fost lansat din centru şi scăpat singur spre poartă pe lângă B. Popescu. Neacşu a ajuns la minge înaintea portarului Teodorescu, a ciupit-o pe lângă el şi a marcat în poarta goală.

Era de aşteptat ca în partea secundă Şirineasa să asedieze careul advers, dar nu s-a întâmplat aşa, pentru că  vâlcenii nu au reuşit să îşi mai creeze ocazii notabile. Tot oaspeţii au marcat, în minutul 70, prin Ionuţ Fulga, după un corner şi o respingere, şut superb de la 16 metri lateral. În prelungiri, Mioveni II a rămas în inferioritate, după eliminarea lui Al. Popa, dar era prea târziu ca să se mai schimbe ceva pe tabelă.  Mioveni II s-a impus cu 3-1, în timp ce Şirineasa rămâne pe locul 13, primul retrogradabil şi tremură din ce în ce mai tare pentru menţinerea în cel de-al treilea eşalon.

În etapa viitoare, echipa vâlceană se deplasează la Bradu, acolo unde este outsider în disputa cu Atletic, formaţia antrenată de fostul tehnician din Zăvoi, Adi Dulcea.

 

Mangalagiu: ”Am pierdut jocul la mijlocul terenului”

Antrenorul echipei ACS Şirineasa, Gabi Mangalagiu crede că echipa sa a pierdut jocul la mijlocul terenului, acolo unde nu a avut consistenţă. ”Luăm goluri foarte uşor, la mijlocul terenului nu au reuşit nimic, am stat departe de oameni, fără marcaj, acolo s-a jucat meciul. Avem emoţii în privinţa menţinerii, nu reuşim să câştigăm, marcăm greu, luăm uşor goluri” a declarat Gabi Mangalagiu.

Fostul atacant al Chimiei crede că o victorie la Bradu ar debloca echipa sa. ”Am jucat bine în teste, dar amicalele nu sunt niciodată relevante, se pot face încercări, acum suntem altfel priviţi în campionat. Am spus că returul va fi de două ori mai greu, toate echipele îşi iau măsuri şi încearcă să te bată, mai ales acum că suntem pe locul 13. Orice victorie ne-ar aduce alt moral, acum suntem cu încrederea scăzută dar nu avem altă variantă decât să încercăm să obţinem prima victorie din retur. Lucrurile se vor îndrepta cu un rezultat bun, pentru că, valoric nu suntem cei mai slabi din serie. În mod normal, suntem echipă de mijlocul clasamentului, dar trebuie să dovedim asta şi prin rezultate”.

 

Reintră Săraru, Neacşu şi Preda

Cei trei jucători suspendaţi în jocul cu Mioveni II, Leo Săraru, Alin Neacşu şi Darius Preda vor avea drept de joc în etapa următoare, când Şirineasa se va deplasa la Bradu. Cel mai probabil, cei trei jucători vor fi titularizaţi de antrenorul Gabi Mangalagiu, care ar putea miza pe experienţa lor, dar şi pe atitudinea dovedită de aceştia.  În tabăra celor de la Şirineasa rămân trei absenţi, Muşuroia, Georgescu şi Bloţu, care sunt accidentaţi, primul urmând să rateze tot acest sezon, după operaţia de ligamente efectuată în iarnă.

 

ACS ŞIRINEASA – CS MIOVENI II 1-3

Narcis Tomescu (16) / Sebastian Ivan (11), Eduard Neacşu (42), Ionuţ Fulga (70)

Eliminat: Al. Popa (90)

Şirineasa: Teodorescu – I. Săraru, B. Popescu, Nicolaescu, Roşianu – Constantinescu – Ciocotoiu (Tilioiu 76), Marinescu (Chiripuş 50), I. Marian (Horumbă 59) – Tomescu (Tănăsescu 68), Răcăreanu. Antrenor Gabi Mangalagiu

 

Rezultate etapa 17:

ACS Şirineasa – CS Mioveni II  1-3

FC Voluntari II – Atletic Bradu  1-1

ACSO Filiaşi – SCM Piteşti  1-3

Flacăra Moreni – Urban Titu  1-0

Sporting Roşiori – Concordia Chiajna II  2-2

CS Podari – FC Aninoasa  0-3

Steaua II – CS U Craiova II  0-0

FCM Alexandria stă

 

CLASAMENT:

1          SCM Piteşti                  16        13        3          0          43-8                 42

2          FC Voluntari II             16        7          6          3          29-19               27

3          Sporting Roşiori            16        7          4          5          24-21               25

4          Flacăra Moreni             16        6          6          4          23-15               24

5          FC Aninoasa                16        5          8          3          20-13               23

6          Atletic Bradu                16        6          5          5          26-26               23

7          FCM Alexandria          15        6          4          5          15-16               22

8          CS Mioveni II 16        6          4          6          22-24               22

9          ACSO Filiaşi                16        5          6          5          23-21               21

10        Concordia Chiajna II    16        5          5          6          17-22               20

11        Steaua Bucureşti II       15        5          4          6          23-28               19

12        CS U Craiova II           16        4          4          8          19-25               16

13        ACS Şirineasa              16        5          0          11        13-33               15

14        CS Podari                    16        3          4          9          16-30               13

15        Urban Titu                    16        2          5          9          19-31               11

*promovează locul 1

*retrogradează locurile 13-15

 

Etapa viitoare, 18 martie:

CS U Craiova – CS Mioveni II

Atletic Bradu – ACS Şirineasa

Urban Titu – FC Voluntari II

Concordia II – Flacăra Moreni

SCM Piteşti – Sporting Roşiori

FC Aninoasa – ACSO Filiaşi

Steaua II – FCM Alexandria

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *