Viitorul Dăeşti şi Posada Perişani au remizat sâmbătă, în derby-ul etapei a XX-a din Superliga Vâlcea.

După ploaia căzută vineri, terenul de la Dăeşti a fost unul mocirlos, cu multe bălţi, fapt care a împiedicat primele două clasate din Superligă să ofere spectacol. A rezultat o luptă aprigă pentru minge, dar un joc destul de modest, sub pretenţiile celor 300 de spectatori. Dacă Mitică Teleşpan şi-a condus echipa de pe bancă, antrenorul gazdelor, Cosmin Ursu a stat lângă gard, fiind suspendat. În absența lui Marian Chiripuș, plecat la naționala de minifotbal, defensiva Dăeștiului a fost una șubredă.

Dăeştiul a deschis rapid scorul în minutul 20, prin Naciu, care a înscris cu un şut de la marginea careului. Posada a replicat rapid şi a egalat în minutul 33, când a obţinut un penalty după o eroare a fundaşului Preda şi a portarului Vlădoi, mingea oprindu-se în baltă. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de către Roncea. În finalul primei părţi, Dăeştiul a reclamat o lovitură de pedeapsă, apoi a ratat o ocazie monumentală, prin Păun, care, singur la 6 metri, nu a reuşit să înscrie.

Oaspeţii au trecut în avantaj în minutul 64, când din nou Boabă Preda a gafat în careu şi Bucei a profitat, reuşind să marcheze. În minutul 81, bălţile din jumătatea de teren au jucat din nou un rol decisiv, Filipoiu a ajuns din urmă o minge, a profitat şi a reuşit să egaleze.  Mai mult, purtată de val după golul egalizator, Viitorul se putea impune, dar portarul oaspeţilor, Dragoş Geantă a salvat din situaţie de unu la unu cu Edi Puşcatu.  De remarcat şi arbitrajul slab al centralului Iulian Mihai, care a fluierat cu multe greşeli, însă era de aşteptat ca AJF să delege la acest meci un arbitru cu o mai mare experienţă.

Astfel, derby-ul dintre primele clasate, Dăeşti şi Perişani s-a încheiat nedecis, 2-2, un rezultat care menţine Posada cu şase puncte avans. Lupta pentru câştigarea titlului judeţean rămâne una deschisă, mai ales că cele două echipe se vor mai întâlni de două ori în play-off.

Din sezonul regulat mai sunt de disputat patru etape, iar Perişani, Dăeşti şi Horezu sunt sigure de calificarea în play-off, iar Orleştiul este şi ea cu un picior şi jumătate în faza superioară. Pentru celelalte două locuri de play-off se luptă trei echipe: Călimăneşti, Băbeni şi Tomşani.

 

 

Dumitru Teleşpan: ”Un rezultat echitabil”

Antrenorul echipei Posada Perişani, Dumitru Teleşpan spune că starea terenului nu a permis celor două echipe să arate un fotbal de calitate. Tehnicianul se îndoieşte de faptul că vreuna din primele clasate din Superligă are potenţialul financiar să susţină o echipă în Liga a III-a.  ”După starea terenului, unde mai mult ne-am scăldat în noroi, este un rezultat echitabil, oricare echipă putea câştiga. Am venit să jucăm, dar nu ne-a lăsat terenul. Am marcat şi noi dintr-un penalty după ce mingea s-a oprit în baltă şi portarul Vlădoi a faultat, la fel am primit un gol după ce s-a oprit mingea în noroi.  Important este să poţi să promovezi, să poţi să ţii o echipă în Liga a III-a, nu ştiu dacă acest lucru îl poate face cineva din Superligă. Viitorul are jucători şcoliţi, care au arătat că ştiu să joace fotbal îi felicit şi pe ei şi pe primarul Popolan că este alături de echipă şi  susţine. Eu îmi fac datoria de antrenor, iar jucătorilor mei le-am cerut să respecte fotbalul şi să îşi facă datoria de fotbalişti. Am pierdut doi jucători importanţi în iarnă, pe Ionescu şi Gâlcescu şi asta se cunoaşte” a spus Dumitru Teleşpan.

Fostul jucător al Chimiei, Mitică Teleşpan deplânge situaţia juniorilor din județ, care nu mai au unde juca după desfiinţarea echipei de seniori a CSM-ului.   ”Totul pleacă de la infrasstructură, Gică Hagi e deştept şi are dreptate sută la sută. Fără infrastructură şi fără un centru puternic de copii şi juniori nu se poate, totul pleacă de aici. CSM ţine acum grupe la copii la nivelul republicanilor, dar unde se vor duce să joace la sfârşitul junioratului? Tot la judeţ, la Perişani, Horezu sau Dăeşti, dar mulţi se ratează, ies din fotbal, este păcat de munca lor!”. Lipsurile materiale pe care Posada le întâmpină din această iarnă îl determină pe Dumitru Teleşpan să ia în calcul să renunţe la finalul acestui sezon.

 

Ciprian Dinu: Nu ne culcăm pe o ureche”

Fundaşul central Ciprian Dinu, unul dintre atuurile echipei pregătire de Dumitru Teleşpan avertizează că Superliga nu este încă terminată, mai ales că urmează jocuri tari în play-off.. ”E un simplu joc, dar mai sunt multe, ne avantajează că Dăeştiul nu s-a apropiat la trei puncte de noi, dar campionatul este unul lung. Terenul şi-a pus mult amprenta şi asupra jocului şi asupra rezultatului. Eu vin la meciuri de la Slatina, sunt om de cuvânt, am promis că ajut până în vară, îmi ţin cuvântul, apoi vom vedea ce se va întâmpla. Suntem pe primul loc, dar ne ne culcăm pe o ureche că avem avans de şase puncte, ne mai întâlnim de două ori cu Dăeşti şi Horezu, dar şi celelalalte echipe trebuie luate în seamă”.

Fost jucător la CSM Rm.Vâlcea, dar la Liga I, la Botoşani, Ciprian Dinu nu se aştepta ca fotbalul de performanţă să dispară din Zăvoi. ”Vâlcea avea pretenţii la Liga I, dar este de neimaginat că a rămas fără echipă. Când am plecat de la CSM, în 2010, nu mă gândeam că aici se va sfârși cu fotbalul. Sper ca Vâlcea să revină rapid în Liga a II-a, dar să facă un proiect serios şi cu luare aminte” a mai spus stoperul. Actualmente, Ciprian Dinu este antrenor la juniori de la Athletic Slatina.

 

Primarul Popolan reclamă arbitrajul

Primarul localităţii Dăeşti, George Popolan a reclamat la finalul jocului Viitorul-Posada 2-2 că arbitrul Iulian Mihai nu a acordat gazdelor o lovitură de pedeapsă, la o fază petrecută în finalul primei reprize, la scorul de 1-1.  ”Rămânem cu şanse în continuare, campionatul Superligii se joacă, ne respectăm fiecare adversar. Felicit Posada, Consiliul Local şi primarul, care ajută fotbalul. Este păcat însă că apar aceste probleme de arbitraj, care au apărut şi etapa trecută la Horezu, cei de la AJF au văzut că au fost erori. Acum, în meciul cu Perişani, a fost un 11 metri şi pentru noi, care putea face diferenţa, eram mai aproape de Posada şi aveam şanse mai mari”.

George Popolan susţine că, în cazul promovării, Dăeştiul va găsi resurse financiare pentru Liga a III-a. ” Am avut discuţii preliminare pentru finanţare la Liga a III-a, am gândit şi am vorbit, însă, până acolo, drumul este lung şi anevoios. Este o bază sportivă frumoasă, localitatea noastră merită o echipă în Liga a III-a” a declarat primarul George Popolan.

 

Viitorul Dăeşti – Posada Perişani 2-2 (1-1)

Stadion Dăeşti, spectatori 300

Au marcat: Naciu 20, Filipoiu 81 / Roncea 33-pen, Bucei 64

Viitorul Dăeşti: Vlădoi – Moldoveanu, Puşcatu, Preda, Fistogeanu – I.Cosma, Naciu (M.Vlad), Schinteie, C.Păun (Pătrănoiu) – Simion (Tănase), Filipoiu. Antrenor: Cosmin Ursu

Podasa Perişani: D.Geantă – Melcea, Văcaru, C.Dinu, Ciuculan (Tănase), Stanciu – M.Florea (Bunescu), Ciuculan (Tănase), Paşoi, Bucei – Roncea, Iordache.  Antrenor Dumitru Teleşpan

 

Rezultate etapa 18:

Cozia Călimăneşti – FC Băbeni  0-0

Unirea Tomşani – FC Păuşeşti Otăsău  9-0

Flacăra Horezu – Minerul Costeşti   4-0

Voinţa Orleşti – CS Mădulari  3-1

Viitorul Dăeşti – Posada Perişani   2-2

Lotru Brezoi stă

 

CLASAMENT:

1          Posada Perişani            16        15        1          0          77-17   46p

2          Viitorul Dăeşti   16        13        1          2          61-14   40p

3          Flacăra Horezu             17        12        1          4          69-25   37p

4          Voinţa Orleşti               16        9          3          4          53-30   30p

5          Cozia Călimăneşti         17        8          2          7          48-42   26p

6          Unirea Tomşani            17        7          3          7          51-60   24p

7          F.C. Băbeni                 16        6          3          7          49-38   21p

8          C.S. Mădulari               16        4          1          11        35-59   13p

9          F.C. Păuşeşti Otăsău    16        3          4          9          33-70   13p

10        Lotru Brezoi                 16        2          0          14        17-87   6p

11        Minerul Costeşti           17        1          1          15        30-81   4p

 

Program etapa 19:

FC Băbeni – Unirea Tomşani

FC Păuşeşti Otăsău – Flacăra Horezu

Minerul Costeşti – Viitorul Dăeşti

CS Mădulari – Lotru Brezoi

Posada Perişani – Voinţa Orleşti

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *