HCM Rm.Vâlcea a cedat surprinzător duminică seara, în Sala Sporturilor Traian, în jocul cu Danubius Galați, scor 31-34 (9-16).

Susținută de peste 1.700 de spectatori, HCM a făcut duminică  un pas greșit în lupta pentru cupele europene și a pierdut acasă, 31-34 cu Danubius Galați. Penultima clasată, Danubius a avut un start excelent de meci în Sala Traian și s-a desprins la un neverosimil 14-6 în minutul 23!  La pauză, Galațiul conducea cu 16-9,  profitând de prima repriză foarte slabă a echipei vâlcene.

În partea secundă, HCM a jucat altceva, a redus din diferență și în câteva rânduri a părut capabilă să revină în joc. În minutul 56 scorul devenise 28-30, dar Vâlcea nu a mai reușit să revină. S-a încheiat 34-31 pentru Danubius, care a făcut un pas mare în lupta pentru evitarea retrogradării.  În schimb, după un joc foarte slab în faza de apărare, HCM a rămas pe locul 6 și și-a diminuat șansele la o clasare europeană.

Președintele clubului vâlcean, Petre Berbecaru a anunțat că eșecul nu va rămâne fără urmări pentru roș-albastre. ”Vom lua niște măsuri, nu vom rămâne fără reacție după atitudinea fetelor în jocurile cu CSM București și Danubius. Cu CSM s-au speriat de adversare iar acum, cu Galațiul au crezut că e meciul câștigat din start. Speranțe la cupele europene mai sunt, doar dacă fetele se trezesc la timp și își schimbă atitudinea. Primul lucru care trebuie să îl facă e să câștige meciul următor, la Zalău!” a spus Petre Berbecaru.

Experimentatul tehnician Gheorghe Sbora și-a asumat eșecul cu Galațiul. ”Ne-am așteptat la o replică bună a Galațiului, noi ne-am pregătit, însă răspunsul nostru nu a fost cel dorit. Ce am făcut în repriza a doua trebuia să facem și în prima parte și atunci poate rezultatul era altul. Eu îmi asum această înfrângere,  e firesc, ne-a lăsat un gust amar.  O luăm ca atare, vedem ce avem de făcut” a declarat și antrenorul Gheorghe Sbora.

 

HCM Rm.Vâlcea – Danubius Galați 31-34 (9-16)

HCM: Blazek, Șerban, Vălean – Adespii 12, Simion 8, Vizitiu 4, Florica 3, Safta 2, Craiu 1, Ani Senocico 1, Gavrilă, Cioaric. Antrenori: Gheorghe Sbora, Luminița Dinu

Danubius: Anghel, Bujoiu – Krnic 15, Conache 7, Cozma 5, Florea 3, Vlad 2, Chiricuță 1, Livrinicj 1, Urse, Marcu. Antrenor: Valeriu Costea

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *