Handbal feminin, Liga Naţională feminină, Dunărea Brăila – HCM Rm.Vâlcea, luni, 24 aprilie, ora 19,00- Digi Sport şi Dolce Sport

 

Dunărea Brăila şi HCM Râmnicu Vâlcea se înfruntă luni, 24 aprilie, de la ora 19,00, într-un meci contând pentru penultima etapă a Ligii Naţionale, meci care va fi transmis în direct de Digi Sport 4 şi Dolce Sport 1.

Pentru Vâlcea, jocul de luni, de la Brăila, nu mai are miză, echipa pregătită de Gheorghe Sbora şi Luminiţa Dinu fiind situată pe locul 6. HCM vine după patru eşecuri consecutive, care i-au anulat şansele la o clasare europeană, privind din perspectiva campionatului. În schimb, Dunărea este pe locul 2 şi luptă pentru medaliile de argint, iar un succes luni le asigură matematic acest obiectiv.

Pentru HCM, ultimul joc de campionat este programat duminică, 30 aprilie (ora 16,00), în Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea, cu  SCM Craiova.  Până atunci, HCM poate fi sigură de locul 6, dacă Corona Braşov nu câştigă miercuri la Cluj. În cazul în care Corona câştigă la Cluj şi egalează Vâlcea la puncte, HCM are nevoie duminică de măcar un punct în disputa cu Craiova, pentru a nu fi întrecută de braşovence.

HCM mai poate spera la o participare în cupele europene doar printr-un parcurs bun în Cupa României. Săptămâna trecută, la sediul FRH a avut loc tragerea la sorţi a optimilor de finală, iar HCM a fost favorizată, urmând să stea în această fază şi să fie calificată direct în sferturi, care se vor disputa pe 11 mai. Pentru sferturile de finală, va avea loc o nouă tragere la sorţi pe 5 mai, iar HCM speră să aibă o nouă doză de noroc şi să pice acasă cu un joc accesibil, care o poate duce la turneul final al competiţiei, care se va disputa la Ploieşti, în perioada 19-20 mai. Într-o conjunctură favorabilă, în care la turneul final Vâlcea ajnunge alături de alte trei echipe deja calificate în cupele europene, atunci roş-albastrele sunt direct calificate în Cupa EHF. Altfel, dacă la turneul final va mai ajunge o echipă din afara primelor patru clasate în campionat, HCM are nevoie să treacă de respectiva formaţie în semifinale.

În acest moment, CSM Bucureşti este campioană, iar Brăila, Zalău şi Craiova ocupă celelalte locuri europene.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *