La Drăgoeşti, patru proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării, în aşteptare

Proiectele depuse de administraţia locală din Drăgoeşti la Ministerul Dezvoltării în vederea finanţării sunt în aşteptare. Primarul spune că tergiversarea evaluării proiectelor nu face altceva decât să prelungească moartea clinică a satelor româneşti. Proiectele vizează demararea lucrărilor de apă, canalizare, de asfaltare a drumurilor şi de modernizare a şcolilor, investiţii pe care comunitatea din mediul rural le aşteptă de peste 30 de ani: „Ne-au spus la început că se vor evalua după Paşte, apoi am auzit că, începând cu data de 2 mai va afla fiecare administraţie locală care dintre proiectele depuse la Ministerul Dezvoltării va primi finanţare. Suntem în luna iunie, a venit vara şi noi aşteptăm un semn, ceva de la Guvern, şi asta pentru că, la fondurile europene foarte mulţi primari de localităţi din judeţ nici măcar nu se gândesc, din cauza condiţiilor draconice impuse de programele europene. Tot acest Guvern a spus că măresc salariile cu data de 1 aprilie, dar nu am văzut nimic până acum”, afirmă primarul din Drăgoeşti, Gheorghe Melente. Cu fonduri din bugetul local, în perioada de vacanţă vor începe lucrările de reabilitare a şcolii din centrul localităţii: „Acest proiect este un lucru cert, pentru că banii vor fi alocaţi din bugetul local. Lucrările constau în refacerea acoperişului şi anveloparea clădirii la exterior. Noi am accesat prin GAL un proiect pentru amenajarea unui teren de sport care se va amplasa în curtea şcolii”, mai spune primarul.

 

Fondurile pentru finanţarea proiectelor, căutate în bugetul local

Gheorghe Melente declară că, în situaţia în care va găsi surse de finanţare va amenaja inclusiv dispensarul comunal: „Acest proiect nu l-am depus la Ministerul Dezvoltării pentru că este în procent de 80% concesionat, astfel încât rămâne doar partea de exterior a locaţiei să intre în reabilitare, şi nu este o cheltuială atât de mare. Vreau ca tot ce înseamnă zonă centrală să intre în reabilitare. În prezent se lucrează la branşamente, după care vom intra în procedura de predare – primire a reţelei de apă şi canalizare către Apavil. Multe lucruri nu ar mai fi de făcut în localitate, dar asta o pot spune mai exact după finanţarea proiectelor depuse la Ministerul Dezvoltării”, afirmă primarul.

La Ministerul Dezvoltării, administraţia locală din Drăgoeşti a depus patru proiecte care vizează asfaltarea unor drumuri de interes local pe o distanţă totală de 12 kilometri, în toate satele. Acest lucru presupune finalizarea modernizării drumurilor comunale în localitate. Proiectul include inclusiv lucrările de pregătire şi execuţie a unor şanţuri periate. „Tot prin O.G. 28 am depus un proiect pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă pe o distanţă de 10,5 kilometri, dar şi un altul, de extindere a canalizării, tot pe o distanţă de 10,5 kilometri. Al patrulea proiect pe O.G. 28 priveşte eficientizarea iluminatului public. Este vorba despre un proiect privind modernizarea iluminatului cu lămpi prin LED-uri”, afirmă primarul.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *