Fotbal, ”baraj” pentru promovarea în Liga a III-a, manşa tur, Viitorul Dăeşti – AS Milcov 0-0

 

În manşa tur a ”barajului” de promovare în Liga a III-a, sâmbătă, la Dăeşti, Viitorul a remizat, scor 0-0 în disputa cu AS Milcov (Olt).

Peste 1.500 de spectatori au înconjurat baza sportivă de la Fedeleşoiu, pentru a urmări un meci cu miză uriaşă, anume promovarea în Liga a III-a.  Comuna de pe malul Oltului  a fost practic blocată de publicul numeros, care s-a îngrămădit fie în micuţa tribună, fie în jurul gardului.  Având sponsor un cipriot şi o echipă cu câţiva jucători cu experienţă, campioana judeţului Olt, AS Milcov îşi doreşte şi ea promovarea, pe care a mai ratat-o cu doi ani în urmă tot la ”baraj”.

Din păcate, deşi baza sportivă de la Dăeşti are doar cinci ani de la inaugurare, terenul devine impracticabil atunci când plouă, fapt care denotă că are mari probleme cu drenajul.

Pe un teren dificil, îmbibat de apă, campioana Vâlcii, Viitorul Dăeşti a avut momente bune de joc în disputa cu AS Milcov, dar nu a reuşit să fructifice ocaziile avute.

Prima jumătate a reprizei a fost una de tatonare, de luptă surdă la mijlocul terenului, fără ocazii notabile. Fundaşul Dăeştiului, Lari Nicolaescu a ratat prima şansă mare în minutul 31, când, după un corner,  a trimis cu capul puţin peste poarta adversă. Replica oaspeţilor a venit în minutul 38, când Amza a şutat bine, dar mingea a lovit vinclul porţii apărată de veteranul Ţeţe Vlădoi. De altfel, a fost singura ocazie mare a celor de la Milcov în acest meci. Apoi, vâlcenii obţin un penalty în minutul 42, Andrei Fistogeanu execută şi mingea loveşte bara porţii celor de la Milcov! Un ghinion teribil pentu cei de la Dăeşti, care nu au reuşit să marcheze nici măcar de la punctul cu var.

Jocul a fost echilibrat şi în prima parte a părţii secunde, când terenul noroios a anihilat încercările de construcţie a celor două echipe. Milcov a părut a avea un plus de tehnicitate, mai ales că are un mijlocaş de talia lui Precup, dar ultimul sfert de oră a aparţinut complet Dăeştiului, care a ratat câteva ocazii mari. Abia intrat pe teren, Puşcatu are două ocazii mari, în minutele 77 şi 80. Apoi, în minutul 83, Filipoiu reia bine cu capul, portarul Turuianu deviază şi mingea loveşte transversala porţii!  Simion are deschiderea scorului în bocanc, reia din  colţul careului mic, din poziţie bună, dar portarul Turuianu respinge din nou salvator.

S-a încheiat astfel 0-0, iar echipa care va promova în Liga a III-a se va decide în returul de la Milcov. Returul este programat pe 24 iunie, de la ora 17:30, pe terenul sintetic din incinta Bazei Sportive 1 Mai din Slatina, iar calificarea este deschisă oricărui rezultat. Primăria Dăeşti trebuie să facă un efort în acest caz şi să asigure o nopate de cazare echipei pregătite de Cosmin Ursu la Slatina, pentru că deplasarea cu microbuzul în ziua jocului este obositoare.

 

George Popolan acuză ghinionul

Primarul comunei Dăeşti, George Popolan a subliniat că echipa sa a avut şi mult ghinion în prima manşă a disputei cu AS Milcov. ”A fost 0-0, un rezultat mai bun pentru oaspeţi, dar este un lucru bun că nu am luat gol acasă, este o dublă manşă de 180 minute, vom vedea în retur cine va fi echipa mai bună. A fost şi ghinion, aranjasem foarte bine terenul şi a venit o ploaie de două ore cum nu am văzut niciodată aici, am reuşit să aducem terenul la standarde cât de cât bune, dar condiţiile au fost altele. Am avut şi penalty ratat dar şi multe ocazii, însă sperăm să marcăm în retur. Milcov mi-a lăsat o impresie bună, este foarte bine organizată, este păcat că nu am câştigat, un 1-0 acasă pentru noi era un rezultat bun. Mergem să jucăm în retur pe sinteticul de la Slatina, poate acolo calitatea fotbalului va fi alta şi vom vedea cine va câştiga. E greu în deplasare, dar poate vom juca mai bine pe sintetic” a declarat George Popolan, imediat după încheierea jocului cu Milcov.

Edilul din Dăeşti speră în promovare, pentru a îndeplini planurile pentru sezonul viitor.”Ne dorim promovarea, va fi o sărbătoare mare în cazul reuşitei. Avem acordul Consilului Local, avem doi sponsori care ni se alătură, mai trebuie doar să trecem de acest baraj”.

 

Ţeţe Vlădoi: ”Meritam să câştigăm!”

Portarul echipei Viitorul Dăeşti, Marius Vlădoi (46 de ani) crede că echipa sa merita victoria în prima manşă a ”barajului” de promovare în Liga a III-a. ”După aspectul jocului, cred că meritam să câştigăm, am dominat meciul în mare parte. A fost şi un teren greu, suprafaţa ne-a dezavantajat, am avut şi un penalty ratat….Lucrul pozitiv este că nu am primit gol acasă. Mai avem o săptămână de pus la punct, acum cunoaştem bine echipa adversă, sperăm să scoatem un rezultat bun la Slatina. Sper să ne adaptăm la sinteticul de la Slatina, noi am jucat numai pe iarbă. Dar, ne-am adaptat destul de bine şi la terenul mocirlos, dacă noi ne vedem de joc şi evoluăm la valoarea noastră, putem accede în Liga a III-a” a declarat Marius Vlădoi.

 

Terenul de la Dăeşti a fost mărit

Oficialii de la Viitorul Dăeşti au mărit suprafaţa de joc a terenului de la Fedeleşoiu, chiar înainte de prima manşă a ”barajului” cu AS Milcov.  ”Pe noi ne-a dezavantajat că a fost terenul mai scurt, am pierdut opt puncte acasă în Superligă, iar în deplasare am pierdut doar trei. Cred că această alegere, a măririi terenului, a fost inspirată” a spus portarul Marius Vlădoi. ”Băieţii au dorit demult să mărim terenul, dar nu am reuşit. Acum, când l-am mărit, a plouat şi asta a fost” a anunţat şi primarul din Dăeşti, George Popolan.

 

Apa scoasă cu vidanja şi motopompe

Ploaia căzută torenţial cu câteva ore înaintea jocului a transformat terenul de la Dăeşti în mocirlă. Oficialii echipei gazdă au reacţionat rapid şi au au adus o vidanja şi două motopompe, cu care s-a scos apa de pe teren. Chiar şi aşa, gazonul a fost unul mocirlos. ”Nu am mai văzut aşa ploaie de 15 ani, de când sunt la Dăeşti” a spus edilul George Popolan. Oficialii clubului vâlcean au luat în calcul inclusiv mutarea jocului pe ”Hidro”, însă, deşi au primit acceptul FRF, oaspeţii s-au opus.

 

Schinteie, refăcut de medicul CS U Craiova

Cel mai bun jucător al  echipei Viitorul Dăeşti, mijlocaşul Mitu Schinteie nu a evoluat sâmbătă la parametrii maximi, acesta jucând cu dureri, după entorsa suferită săptămâna trecută, în ultima etapă de Superligă. Schinteie a fost refăcut miraculos de medicul echipei CS U Craiova, Claudiu Stamatescu şi astfel a putut evolua în disputa cu Milcov. ”Doi jucători au evoluat cu infiltraţii, asta s-a datorat jocului urât al celor de la Perişani, din ultima etapă de Superligă, au venit aici să ne rupă, deşi erau la opt puncte de noi. A fost greu, mai ales că Schinteie este ce mai bun jucător a nostru, accidentarea lui s-a văzut, abia a atins mingea de câteva ori” a precizat primarul Dăeştiului, George Popolan. Din echipă a lipsit şi Chiripuş, plecat cu naţionala de minifotbal, deşi pentru Viitorul ”barajul” este meciul anului.

 

Viitorul Dăeşti – AS Milcov 0-0

Stadion Fedeleşoiu, spectatori 1.500

Viitorul Dăeşti: Vlădoi – Moldoveanu, Nicolaescu, B.Preda, Fistogeanu – Cozma, Filipoiu (M.Vlad 84), Schinteie, Naciu – Simion, Neacşu (Puşcatu 72). Antrenor: Cosmin Ursu

AS Milcov: Turianu – Burcea (M.Ion 87), Căpraru, Preda, Ciurea, Tudor, Precup, Ioniţă, Iordache, Fl. Marin (Cr.Niculescu 88), Amza. Antrenor: Ionuţ Tache

Arbitri: Denis Haidiner (Hunedoara) – Mihai Dobre (Şotânga), Gabriel Catană (Târgovişte).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *