Ultima etapă din play-out-ul Superligii a adus clarificările în privinţa echipei care a retrogradat direct, aceasta fiind FC Păuşeşti Otăsău.

FC Păuşeşti Otăsău avea nevoie doar de o remiză duminică,  acolo unde joacă meciurile de acasă, la Pietrari, contra Brezoiului, în ultima etapă din play-out-ul Superligii, pentru a evita ultimul loc, care aducea retrogradarea directă. Deşi meciul nu mai avea nicio miză pentru Lotru, aceasta s-au impus surprinzător cu 4-3 şi a trimis echipa din Păuşeşti Otăsău direct în Liga a IV-a. Marea beneficiară a rezultatului fost Minerul Costeşti, care a stat în această etapă, dar, rămânând la acelaşi număr de puncte cu Păuşeşti Otăsău şi având avantajul tuturor meciurilor directe contra lor, a prins în extremis locul 4, care o duce la baraj de supravieţuire. Lotru Brezoi era deja pe locul 3 şi va merge tot la baraj de supravieţuire, acolo unde este favorită.

Finiş interesant şi în play-off-ul Ligii a IV-a, unde nu erau decise ocupantele locurilor 2, care vor disputa barajul de promovare-retrogradare. În ultima rundă din play-out-ul Seriei Est, Chimia Rm. Vâlcea era deja promovată de pe locul 1, dar a pierdut acasă, 3-4 cu Stejarul Vlădeşti şi astfel oaspeţii au ocupat locul 2 şi vor da baraj. Deşi a câştigat acasă, 4-2 cu Sporting Galicea şi a terminat la egalitate de puncte cu Vlădeşti, Foresta Malaia ocupă locul 3, fiind dezavantajată de toate jocurile directe cu Stejarul.

În ultima etapă a  play-off-ului Seriei Vest, Olteţul Alunu era deja campioană, dar lupta se dădea tot pentru locul 2, care duce la baraj. Valea Mare s-a impus la Vaideeni cu 4-3 şi a egalat la puncte ocupanta locului 2, Olteţu Bălceşti, Viitorul având avantajul meciurilor directe. Duminică seara, însă, după închiderea ediţiei noastre, Olteţu Bălceşti a jucat acasă cu Olteţul Alunu, într-un joc în care gazdele aveau nevoie de măcar un punct, pentru întrece pe Valea Mare şi a ocupa locul de baraj.

Prima clasată din Seria Est, Chimia are şanse mici să se înscrie la Superligă. În cazul destul de probabil în care una din echipele rămase sau promovate nu se înscrie la Superligă, primele beneficiare sunt învinsele jocurilor de baraj. În cazul în care va exista un singur loc vacant, se va da încă un al doilea baraj, între învinsele din primul baraj.

 

Program baraj Superligă:

24-25 iunie, manşa tur: Bălceşti/Valea Mare – Lotru Brezoi;

Minerul Costeşti – Stejarul Vlădeşti

 

1-2 iulie, manşa retur: Lotru Brezoi – Bălceşti/Valea Mare

Stejarul Vlădeşti – Minerul Costeşti

 

Play-out, rezultate etapa 10:

CS Mădulari – Unirea Tomşani   2-3

Păuşeşti Otăsău – Lotru Brezoi  3-4

Minerul Costeşti va sta

 

Clasament final play-out:

  1. Unirea Tomşani 28 13        5          10        96-97               44p
  2. C.S. Mădulari 28 8          3          17        63-103             27p
  3. Lotru Brezoi 28 8 1          19        48-115             25p
  4. Minerul Costeşti 28 4          3          21        49-109             15p
  5. F.C. Păuşeşti Otăsău 28 3 6          19        55-122             15p

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *