După 0-0 pe  teren propriu, Viitorul Dăești a pierdut sâmbătă, la Slatina, returul barajului cu AS Milcov, scor 0-2 și vâlcenii au ratat șansa de a promova în Liga a III-a.

Viitorul avea șanse reale de promovare, după 0-0 în manșa tur a barajului de promovare, disputat în mocirla de la Dăești. Returul s-a disputat sâmbătă, pe terenul sintetic din cadrul Stadionului 1 Mai din Slatina, pe o căldură infernală.

Echipa pregătită de Cosmin Ursu a făcut o primă repriză bună, în care a fost peste adversara sa. După doar 8 minute, Naciu s-a accidentat și a fost înlocuit cu Filipoiu, care a făcut un joc excelent. În minutul 18, Dăeștiul a avut o contră bună, Filipoiu a scăpat spre poarta adversă, dar a fost faultat la 17 metri. Deși cel mai bun jucător al Dăeștiului, Schinteie se pregătise să bată, Nicolaescu a șutat, dar a făcut-o foarte slab. În minutul 24 a urmat o dublă ocazie a gazdelor, mai întâi șutul înșelător al lui Precup din lovitură liberă fiind respins cu greu de Vlădoi în corner, apoi Ciurea a reluat cu capul de puțin peste poarta vâlceană. Tot Vlădoi scoate greu șutul lui Iordache, după  o acțiune a lui Fl.Marin, care a ridiculizat apărarea vâlceană. Fistogeanu a bătut bine o lovitură liberă mult lateral, dar portarul Turuianu a scos de sub bară.  În prelungirile primei părți, soarta promovării de putea schimba, după ce atacantul Dăeștiului, Simion  a preluat bine în careu, a pivotat și a șutat, dar balonul a lovit un picior al unui apărător al gazdelor și s-a scurs de puțin pe lângă poartă. A fost o ocazie uriașă a vâlcenilor de a marca și a intra în avantaj la cabine.

După pauză, totul s-a năruit rapid. Milcov a deschis norocos scorul în minutul 47, când șutul lui Fl.Marin din 18 metri a lovit umărul lui Fistogeanu și balonul deviat a ajuns în plasa porții lui Vlădoi. Condusă, Dăeștiul a ieșit mai mult la joc, în căutarea golului egalizator, care o ducea în Liga a III-a. Echipa lui Cosmin Ursu nu a avut însă inspirație la pasa decisivă și a măcinat în gol, fără a mai avea ocazii foarte mari. Pe final, gazdele au fost periculoase pe contraatac și în minutul 87, Vlădoi a intervenit excelent în fața lui Iordache. Peste numai un minut, însă, Cosma pierde balonul și contraatacul în superioritate numerică a Milcovului este finalizat simplu de Precup. Se termină astfel 2-0 și echipa din Olt sărbătorește promovarea în Liga a III-a, în timp ce Dăeștiul continuă la județ. Dintre jucătorii vâlceni îi remarcăm pe Schinteie, Vlădoi, Filipoiu și Simion.

Vâlcea rămâne doar cu Șirineasa în Liga a III-a, o comună fără posibilități financiare de a susține o echipă, raportat la orașe precum Rm.Vâlcea, Horezu sau Călimănești.

 

AS Milcov – Viitorul Dăești  2-0 (1-0)

Stadion sintetic 1 Mai Slatina, spectatori 700

AS Milcov: Turianu – Burcea (Rezeanu 68), Căpraru, Ciurea, Cr.Preda – Tudor, Precup, Ioniță, Fl.Marin – Amza, Iordache (M.Ion 46). Antrenor: Ionuț Tache

Viitorul Dăeşti: Vlădoi – Moldoveanu, Nicolaescu, Chiripuş, Fistogeanu-  Schinteie, Cosma, B.Preda (Pătrănoiu 52, M.Vlad 74), Naciu (Filipoiu 8) – Simion, G.Neacşu (Pușcatu 70). Antrenor: Cosmin Ursu

 

Gheorghe Constantin: ”Dăeștiul merită felicitări”

Fostul  președinte al CSM Râmnicu Vâlcea și al Comisiei Centrale de Arbitri, Gheorghe Constantin a fost prezent la ambele jocuri de baraj dintre Dăești și Millcov.  Ieșit la pensie, fostul conducător al arbitrajului românesc vine rar la meciuri și s-a îndepărtat de fenomenul fotbalistic.

”Barajele sunt spectaculoase și au momente de suspans, aici a fost suspans timp de trei reprize, perioadă care a fost 0-0, dar Dăeștiul a fost mai bună. În ultima repriză, au fost două greșeli ale vâlcenilor și s-a încheiat 2-0 pentru Milcov, care astfel a promovat. Dacă Dăeștiul marca acasă, când a avut ocazii, inclusiv un penalty, dacă marca în prima repriză la Slatina, acum în mod cert aveam încă o echipă din Vâlcea în Liga a III-a” a declarat Costică Vâlcea.

De asemenea, Gheorghe Constantin a felicitat Viitorul pentru primul titlu județean. ”Trebuie apreciate eforturile jucătorilor de la Dăești, pentru că natura le-a fost potrivnică, în manșa tur a plouat și a dezavantajat Viitorul, care trebuia să atace, acum, la Slatina a fost caniculă infernală pe un teren sintetic. Soluția aleasă de organizatori, de a juca returul pe sintetic la această temperatură a dezavantajat clar jucătorii ambelor echipe.  Eu felicit Viitorul pentru titlul județean, au câștigat meritat când puțini se așteptau să mai recupereze, este și meritul lor, a fost și reculul celor de la Perișani, care a avut o perioadă foarte slabă în acest an. Dăeștiul merită felicitări, rămâne în arhivele AJF Vâlcea cu primul titlu județean obținut în sezonul 2016-2017”.

Condiții de lux pentru Viitorul

Primăria Dăești a făcut un efort financiar și a asigurat cazarea echipei pregătite de Cosmin Ursu în noaptea dinaintea jocului la ”Casa cu Nuc” de la Brebeni, la 6 km de Slatina. La Brebeni, jucătorii Viitorului au avut parte de condiții de cazare și masă de Liga I, la o pensiune cochetă, situată într-o oază de verdeață. Astfel, prin condițiile de cazare, dar și prin prima consistentă de promovare promisă jucătorilor, primarul George Popolan a transmis un mesaj extrem de clar echipei, anume că își dorește promovarea.

Schinteie părăsește Viitorul

Cel mai tehnic jucător al Dăeștiului, Mitu Schinteie (25 ani) se gândește la despărțirea de Viitorul și probabil va face pasul spre un eșalon superior. ”Am avut și ghinion, regretăm că nu am reușit să marcăm când am avut ocazia. Viața merge înainte, voi vedea și eu ce îmi rezervă viitorul” a spus Schinteie.  Acesta a făcut naveta de la Motru la Vâlcea, dar nu a fost la potențial maxim în cele două jocuri de baraj, după entorsa suferită în jocul fără miză din ultima etapă a Superligii, cu Posada.

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *