Afaceristul gorjean Nicolae Sarcină  a preluat săptămâna trecută singurul club de fotbal profesionist din judeţul Vâlcea, echipa locală ASC, care activează în Liga a III-a şi pe care o va muta la Rovinari.

Nicolae Sarcină a ajuns miercuri la Şirineasa cu avocaţii săi şi a semnat actele prin care ACS Şirineasa are acum trei acţionari noi, reprezentanţii firmei Succes Nic Com, care i-au înlocuit pe membrii fondatori ai clubului.

Cu restanţe de peste cinci luni, jucătorii şi antrenorul Gabi Mangalagiu şi-au primit astfel  circa jumătate din banii pe care îi aveau de încasat şi au semnat că renunţă la restul sumei, pentru a nu se mai ajunge la litigii. Cu siguranţă, preluarea echipei Şirineasa pentru circa 25 mii euro, a fost cea mai bună afacere pentru gorjeni, care au şi fost amuzaţi de salariile infime ale jucătorilor vâlceni. Pentru jucători şi angajaţi de la club, a fost cea mai bună soluţie, aceştia recupetând astfel o parte din datorii, pentru că, în caz contrar, clubul intra în faliment.

Fostul conducător al echipei Pandurii, Eugen Pîrvulescu a fost şi el  în micuţa comună vâlceană şi va fi probabil conducătorul clubului. Gorjenii au ca primă variantă  să  mute echipa de pe acum la Rovinari, sau cel târziu la iarnă, dar nu au anunţat ceva concret, pentru că acum nu mai pot schimba CIS-ul şi denumirea clubului. De asemenea, rămâne de văzut ce va decide Eugen Pîrvulescu cu lotul actual şi cu antrenorul Gabi Mangalagiu şi dacă vreunul dintre ei vor fi opriţi.  Echipa nu are loc la Târgu Jiu, unde Pandurii a investit în noul stadion, aşa că va merge la Rovinari.

Afaceriştii gorjeni au anunţat  că sunt în negocieri avansate pentru preluarea unui loc de Liga a II-a de la Suceava, urmând să mute şi respectivul club la Rovinari, cu obiectiv promovarea în primul eşalon. Tot obiectiv promovare, dar în eşalonul secund, ar putea avea şi Şirineasa în sezonul viitor, dacă Succes Nic Com nu va prelua echipa din Suceava, unde sunt litigii multe cu foştii jucători.  Echipa ar putea rămâne la Şirineasa doar dacă Nicolae Sarcină  va prelua şi un cub  de Liga a II-a.

Actualii componenţi ai echipei Şirineasa se reunesc marţea viitoare, când este programat un amical cu FC Argeş, echipă aflată în cantonament la Băile Govora, iar noii investitori şi-au anunţat prezenţa, pentru a evalua lotul. Rămâne de văzut dacă va mai rămâne vreun jucător din cei vechi, în cazul în care echipa va fi mutată la Rovinari.

Totuşi, Şirineasa nu va rămâne fără fotbal. În cazul în care echipa va fi mutată,  Primăria Şirineasa va înfiinţa un nou club, cu denumirea de Luncavăţul, care va fi înscris în Superligă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *