Prezentare de gală pentru HCM

Singura echipă de club din judeţ care activează în primul eşalon, HCM Rm. Vâlcea şi-a prezentat vineri lotul, într-un eveniment organizat la Sala Sporturilor Traian, alături de oficialităţile municipiului şi sponsorii clubului.

Cu Aurelian Roşca pe banca tehnică  şi 11 jucătoare noi, Vâlcea îşi propune să prindă un loc de Europa.

Conducerea HCM-ului a organizat o prezentare festivă a lotului, la eveniment fiind prezenţi primarul Mircia Gutău, viceprimarul Carmen Preda, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, deputaţii Eugen Neaţă, Vasile Cocoş, Vasile Câtea dar şi doi dintre sponsorii importanţi, Ilie Băjan şi Florin Burcă.

De la reunire au lipsit iberica Alicia Fraga, care este în recuperare după o accidentare şi urmează să ajungă în ţară în luna august, Flori Craiu şi Alexandra Badea, aflate în pregătire cu loturile naţionale, dar şi Andreea Adespii, care şi-a prelungit vacanţa.

Conducătorul HCM-ului, Petre Berbecaru este mulţumit de transferurile realizate în această vară, toate posturile fiind bine acoperite.  ”Este un nou început pentru mine, după ce am luat pulsul jumătate de an cu vechea gardă, am încercat acum să cosmetizez echipa şi sper că am făcut-o bine, rămâne ca fetele să demonstreze în teren şi sunt convins că o vor face. Echipa este bine acoperită pe toate posturile, afară de inter drept, unde avem două jucătoare, pe celelalte posturi sunt câte trei handbaliste, avem şi sportive de valoare, dar şi tinere talentate. În plus, avem o conducere tehnică nouă şi experimentată, Relu Roşca vrea să facă performanţă şi în oraşul lui”.

Fost conducător la Oltchim, Petre Berbecaru anunţă ca obiectiv calificarea în Cupa EHF. ”Avem ca obiectiv locurile 2-3, care asigură locurile europene, nici nu mă gândesc că va trebui să apelăm la Cupa României,  este un ţel îndrăzneţ, dar la investiţia şi transferurile făcute, este un obiectiv accesibil. Deocamdată, există o distanţă mare de buget, lot şi experienţă între noi şi CSM Bucureşti, dar sperăm ca încet, încet, să ne apropiem de ei şi poate vom face câte o surpriză. În afară de performanţa sportivă, ne-am propus şi să umplem sala, vâlcenii sunt dornici de handbal şi sunt convins că vor veni alături de noi, dacă vom avea rezultate” a anunţat preşedintele clubului, Petre Berbecaru.

Venită la Vâlcea de la Galaţi, Natasa Krnic a intrat în planurile conducerii după ce, în primăvară,  a înscris 15 goluri în poarta HCM-ului, chiar în Sala Traian.  ”Sper să obţinem o calificare în cupele europene, suntem multe jucătoare valoroase, de naţională. Îmi doresc ca publicul de aici să ne susţină şi la bine dar şi la greu”.

De luni, pentru jucătoare începe calvarul pregătirii fizice, ele urmâmd a fi testate de preparatorul fizic Frank Kuhn, care le va lăsa un program individual de pregătire.

HCM a confirmat deja prezenţa la trei turnee de pregătire: 3-4 august la Vâlcea, 11-12 august la Galaţi şi 18-19 august la Zalău. Echipa pregătită de Aurelian Roşca va mai disputa însă şi alte amicale, dar adversarii nu a fost încă stabiliţi.

 

Primarul Mircia Gutău: ”Aştept performanţă”

Invitatul special al prezentării echipei, primarul municipului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău le-a anunţat pe jucătoarele HCM-ului că are aşteptări pe măsura investiţiilor făcute de Consiliul Local. ”Primăria este sponsorul principal şi aştept de la jucătoare să respecte tradiţia handbalului în Vâlcea, cea a Oltchimului, cu siguranţă, bugetul alocat este în primele trei cluburi din ţară. Am dat mână liberă totală staffului tehnic, care răspunde de rezultate. Aştept de la echipă ca atunci când pierde, să o facă cu demnitate, nu aşa cum s-a întâmplat în ultimele şase meciuri din sezonul trecut, când fetele s-au predat înainte de a intra în sală. Îmi doresc foarte mult ca Vâlcea să aibă o echipă competitivă şi să ne reprezinte cu cinste pe plan naţional şi internaţional. Vom face totul să asigurăm toate condiţiile, vom da banii la zi, dar avem şi pretenţii în acest an,  un loc de Cupe Europene. În acest an avem echipă foarte valoroasă, sunt convins că veţi vedea altă echipă faţă de anul trecut” a declarat edilul din Râmnicu Vâlcea, care a fost judoka de performanţă.   De asemenea, primarul a mai anunţat că a făcut demersurile ca Primăria să preia Sala Sporturilor Traian şi acest lucru s-ar putea întâmpla în primăvara anului viitor.

 

Consiliul Judeţean Vâlcea ajută în premieră sportul

Consilul Judeţean Vâlcea este foarte  aproape ca, în premieră, să sprijine sportul local, având în plan să aloce circa 55.000 euro pentru echipa de handbal HCM.  Prezent la reunirea echipei, preşedintele CJ Vâlcea, Constatin Rădulescu a anunţat că se fac demersuri pentru sprijinul financiar al singurului club sportiv de primă divizie din judeţ. ”Avem speranţe pentru mişcarea sportivă dinVâlcea, îmi place echipa, experienţa se împleteşte cu tinereţea. Greul îl duce bunul meu prieten Mircia Gutău şi el are aprecierea mea. Am demarat procedurile prin care să găsim o soluţie să aloce şi Consiliul Judeţean bani pentru echipă. Sperăm ca o rectificare de buget să ne dea posibilitatea să vă sprijinim şi mai sper ca, în perioada care va urma, să faceţi cât mai des hora bucuriei” a declarat Constantin Rădulescu.

 

Marina Razum, la prima experienţă în străinătate

Una din jucătoarele cu nume transferată de HCM în această vară este portarul Croaţiei, Marina Razum, recomandată şi de goal-keeperul de la CSM Bucureşti, Jelena Grubisic. ”?tiu jucătoarele de la Vâlcea, cunosc tradiţia oraşului în handbal, trebuie să fie performanţă. Sunt de câteva aici, am realizat că locuitorii sunt foarte prietenoşi, m-au ajutat de când am sosit în ţară şi sunt recunoscătoare pentru acest lucru. Suntem la început, dar cred că obiectivul este realizabil, mult ţine de relaţiile dintre jucătoare şi concentrarea în anumite meciuri. Trebuie să ne facem datoria în acest sezon, vrem să dăm ce avem mai bun” a declarat croata Marina Razum. ”Zumi”, aşa cum este alintată de colege este la prima sa experienţă în străinătate.

 

Aurelian Roşca: ”Avem echipă tânără, dar experimentată”

Noul tehnician al HCM-ului, Aurelian Roşca a pregătit anul trecut pe CSM Bucureşti, iar acum are ca obiectiv să readucă Vâlcea în cupele europene.  ”Vrem să reînnoim tradiţia handbalului vâlcean, să facem un joc de calitate şi să umplem Sala Traian.  Avem o echipă tânără, media de vârstă este 24,7 ani, dar majoritatea jucătoarelor sunt componente ale naţionalelor de senioare ale ţărilor de unde provin şi au multă experienţă, ceea ce ne dă încredere. Avem multe jucătoare noi, avem o responsabilitate în a omogeniza echipa, avem toate condiţiile de pregătire la Rm.Vâlcea şi vom susţine 15 amicale pentru a cimenta relaţiile de joc. Sunt încrezător în acest colectiv, este un obiectiv îndrăzneţ, dar ne propunem mult şi sper să realizăm acest lucru”.

După ce a avut până în acest an catedră de sport la CN Energetic, Relu Roşca s-a mutat  la ?coala Generală nr. 2. Noul principal şi-a ales secunzii şi va colabora cu Gheorghe Sbora, care a condus echipa în a doua parte a sezonului trecut, dar şi cu Ionel Gheorghe, antrenorul junioarelor de la Energetic.

 

LOT HCM RÂMNICU VÂLCEA:

PORTARI: Petra Blazek, Marina Razum (Lokomotiva Zagreb), Olivia Nanu;

EXTREME STÂNGA: Cristina Florica, Ana Maria Tănasie, Hermina Stoicănescu;

INTERI STÂNGA: Andreea Adespii, Natasa Krnic (Danubius Galaţi), Ines Khouildi;

COORDONATORI   DE JOC: Irina Glibko (Roman),  Alicia Fernandez Fraga ( Bera Bera), Maria Gavrilă;

PIVO?I: Sara Vukcevic (VAC), Raluca Băcăoanu (Cisnădie), Florentina Craiu;

INTERI DREAPTA: Natallia Vasileuskaya (Bekescsaba), Andrea Beleska;

EXTREME DREAPTA: Marta Herrero Lopez (Bera Bera), Alexandra Badea (Dinamo), Cristina Mitrache (Cisnădie);

ANTRENORI: Aurelian Roşca (principal), Gheorghe Sbora, Ionel Gheorghe (secunzi)

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *