Află care este aspectul vital unei mașini, pe care mulți șoferi îl ignoră! Cum poți avea un plus de performanță și siguranță la volan?

România este în prezent una dintre țările europene în care procentul de posesori auto este unul foarte ridicat. Cu toate acestea, câți dintre aceștia acordă o atenție deosebită mașinii pe care o conduc?

Sunt foarte multe persoane pentru care viteza maximă de deplasare, elementele de caroserie extra sau numărul de kilometri parcurși sunt aspectele cărora le acordă importanță, fără a înțelege că performața și siguranța sunt strâns legate de altceva – mai exact de anvelope.

Utilizarea unor cauciucuri adecvate are un efect imediat resimțit, fiind în fapt singurele elemente ce fac legătura între mașină și suprafața de rulare. Din păcate, una dintre greșelile pe care le fac mulți șoferi este că așteaptă abia până în momentul în care cauciucurile au ajuns la sârmă, când sunt foarte deteriorate sau când au făcut pană, pentru a le schimba.

Ei bine, pentru a veni în ajutorul celor care își doresc să circule în cele mai bune condiții, ba chiar la un nivel de performanță mult superior, vom prezenta în continuare câteva sfaturi pentru a alege cele mai bune tipuri de cauciucuri, atât cele dedicate sezonului cald, dar și acele cauciucuri de iarna, necesare în curând.

 

Ce caracteristici au cauciucurile?

Pentru că mulți dintre șoferi încă nu înțeleg pe deplin ce anume face diferența între acele cauciucuri de iarna și altele de vară, precum și ce caracteristici prezintă anvelopele all-season, specialiștii din acest domeniu, echipa anvelomag.ro, ne vor oferi câteva detalii importante de știut:

Materialul și striațiile anvelopelor

Primul aspect de care trebuie să se țină cont și care un rol deosebit de important cu privire la calitatea anvelopelor, este cel al materialului din care sunt acestea realizate. Mai bine spus, proprietățile pe care acel cauciuc le prezintă în diferite condiții. Înainte de toate, trebuie să se înțeleagă faptul că un autoturism ce rulează pe un asfalt încins, ori pe un drum cu polei sau gheață, va avea parte de condiții diferite de temperatură, ce se manifestă în mod directasupra anvelopelor.

Ei bine, în cazul unor cauciucuri de iarna materialul din care sunt acestea realizate se comportă excelent atunci când temperaturile sunt mai scăzute. Ce înseamnă scăzute? Se estimează faptul că valorile aflate sub 8 grade Celsius trebuie să fie tratate cu atenție din acest punct de vedere. Pentru ca acele cauciucuri de iarnă să se comporte perfect, materialul este unul moale, iar anumite striații realizate pe anvelope vor suplini nivelul de aderență, ceea ce va crește siguranța și performanțele mașinii.

Pe de altă parte, atunci când temperatura crește la o valoare de peste 8 grade Celsius, implicit se schimbă și condițiile de rulare, motiv pentru care materialul din care sunt realizate cauciucurile de vară este ales cu atenție. Acesta se comportă excelent pe carosabilul încins, eficientizând timpul și distanța de frânare, precum și nivelul de aderență.

Toate acestea sunt aspecte foarte importante pentru a conduce în cele mai bune condiții de siguranță!

 

Cum și de unde se achiziționează anvelopele?

Orice anvelopă are o anumită durată de viață, precum și o anumită distanță de rulare pe care o poate parcurge cu succes. De exemplu, se recomandă schimbarea anvelopelor după cel mult 6 ani, indiferent de numărul de km parcurși, fiindcă acestea nu se vor mai prezenta în cele mai bune condiții, iar tracțiunea va avea de suferit.

În acest sens, trebuie să se evite pe deplin achiziționarea unor anvelope second-hand, mai ales că ofertele existente în acest moment pe piață sunt deosebit de atractive. Analizând chiar prețurile și varietatea ofertelor regăsite în cadrul magazinului online anvelomag.ro, putem observa că acestea se adresează tuturor șoferilor, indiferent de buzunar. Cum așa? Să vedem:

Cauciucuri pentru orice sezon

Înțelegând importanța și nevoia unor caucuciuri de cea mai bună calitate, anvelomag.ro este locul din care orice șofer își poate cumpăra anvelope de vară, de iarnă sau all-season, în funcție de perioada anului. Se recomandă ca astfel de investiții să fie realizate din timp – de exemplu acum fiind un moment prielnic pentru șoferi de a se echipa la un preț atractiv cu un set de cauciucuri de iarnă.

Branduri de renume

Michelin, Bridgestone, Pirelli, Continental, Dunlop, Hankook, acestea și multe altele fac parte din oferta regăsită pe site-ul anvelomag.ro. E importantă să se aleagă anvelope produse de aceste branduri, a căror calitate și performanță a fost testată cu succes de-a lungul timpului.

Se pot achiziționa în rate

Pentru șoferii ce-și doresc ca efortul financiar să nu fie unul ridicat, există posibilitatea achiziționării acestor anvelope chiar și în 3 rate, astfel încât echiparea să fie realizată corespunzător.

Livrarea este gratuită

La toate acestea mai putem să adăugăm faptul că livrarea este gratuită, iar acestor anvelope li se mai oferă și o perioadă de garanție de 3 ani. Așadar, neachiziționarea unor cauciucuri adecvate sezonului în curs sau al celui ce urmează nu mai poate avea nici o scuză!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *