Primarul de la Vaideeni, Daniel Băluță, ales preşedinte al ACoR Vâlcea

Miercuri, 13 martie a.c.,  în sala de ședințe a Consiliului Județean Vâlcea a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a filialei Vâlcea AcoR. Gazda întâlnirii membrilor Asociaţiei Comunelor din România din judeţul Vâlcea a fost chiar preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu. Şeful judeţului şi primarii vâlceni i-au avut ca invitaţi pe preşedintele ACoR România Emil Drăghici şi pe vicepreşedinţii asociaţiei. Subiectul principal al întâlnirii a fost alegerea Consiliului Director. Președinte al Filialei Vâlcea a fost ales primarul comunei Vaideeni, Daniel Băluţă, care l-a înlocuit la conducere pe primarul comunei Stroeşti, Toma Ciolacu.

„În primul rând, vreau să le mulţumesc colegilor mei pentru încrederea acordată. Totodată, îmi doresc să ni se alăture, în următoarea perioadă, cât mai multe localităţi vâlcene, pentru că numai împreună, mai mulţi, devenim o forţă. Împreună, ne vom lupta şi ne vom spune părerea în tot ce înseamnă problema satului românesc, problema comunei în România şi cu precădere problema primarilor din Vâlcea. Cu toţii ne dorim o infrastructură modernă, să readucem la viaţă satul românesc”, a declarat primarul comunei Vaideeni, preşedintele filiala Vâlcea, Daniel Băluţă.

Doar jumătate din localităţile vâlcene sunt membre ACoR

Filiala vâlceană numără deocamdată 50 de localități membre din totalul de 89. Orice comună poate deveni membru dacă solicită acest lucru, achită o cotizaţie anuală și are în spate votul majoritar al Consiliului Local din localitatea respectivă pentru acest demers.
La ședință au fost prezenți în jur de 30 de primari care i-au dat girul lui Daniel Băluţă pentru a le reprezenta interesele în şedinţele ACoR care vor avea loc la nivel naţional până la sfârşitul mandatului, în iunie 2020. Consiliul director va avea, începând de miercuri, 13 martie, 9 membri. Cei trei vicepreședinți aleşi sunt Adrian Cosac, primarul comunei Vlădești, Sorin Romcescu, primarul comunei Slătioara și Ion Vlădulescu primarul comunei Budești. Prezent la întâlnirea ACoR, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, i-a asigurat pe primarii vâlceni de tot sprijinul din partea instituţiei în ceea ce priveşte accesarea proiectelor pentru modernizarea localităţilor pe care le conduc şi le-a promis că va încerca să găsească o soluție pentru un sediu al AcoR în Vâlcea.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *