Horezu s-a împiedicat din nou acasă, 1-1 cu Moreni şi a pierdut şansa să se apropie de lider.


Chiar dacă este într-o uşoară scădere ca joc comparativ cu turul, Flacăra Horezu rămâne pe un onorant loc 3, mult peste aşteptări, cu mari şanse de a termina campionatul pe podium. Vâlcenii au abordat jocul cu Moreni având multe absenţe în lot. Astfel, R. Popa, Cioablă şi Cr. Munteanu au fost suspendaţi,  Nistor şi V. Munteanu indisponibili, iar pe banca de rezerve s-au regăsit doar juniori.

În prima parte au fost puţine situaţii de poartă, de notat fiind doar o reluare cu capul a lui Dinu şi un şut peste al lui Ad.Popa. La pauză, Horezu a făcut prima schimbare, juniorul Bălan părăsind terenul din cauza unor dureri la rinichi, iar Olteanu a trecut fundaş central.

Gazdele au deschis scorul în minutul 53, Ştefan Covalschi reuşind un gol superb, din lovitură liberă de la 20 de metri. Condusă pe tabelă, echipa din Moreni a ieşit la joc şi a început să pună probleme defensivei  vâlcene. În minutul 68, Covalschi a ţinut un adversar în careu, la un duel fără pericol la poarta lui Matache, iar oaspeţii au beneficiat de penalty. Portarul gazdelor, Matache a blocat iniţial execuţia lui Zidăroiu, dar mingea a revenit la jucătorul prahovean, care a înscris.

Mai mult, în minutul 75, după o degajare greşită a lui Matache, mingea a ajuns la Vârtej, care a şutat violent de la 35 de metri, direct în transversală! Până la final, horezenii nu au mai avut ocazii şi astfel jocul s-a încheiat cu o remiză echitabilă, scor 1-1.

Liderul Turris s-a împiedicat şi ea surprinzător acasă, 0-0 cu Municipal Braşov. Turnu Măgurele rămâne însă lider detaşat, cu şase puncte avans faţă de urmăritoarele FC U Craiova şi Flacara Horezu. În etapa viitoare este programat derby-ul FC U Craiova – Turris, iar Flacăra se deplasează la Coloneşti, unde un eventual succes o poate readuce în lupta pentru promovare.

Flacăra Horezu – Flacăra Moreni 1-1 (0-0)

Stadion Treapt, spectatori 300

Au marcat Covalschi 53 / Zidăroiu 68

Horezu: Matache– Samson, Bălan (Simeanu 46), C. Dinu, Covalschi – Bobină, Olteanu– Ad. Popa, Ed. Neacşu (Butoi 86), R. Georgescu – Neamţu. Antrenor: Adrian Popa

Moreni: Chiran – Niţă, Cernea, E. Matei, Al.Neacşu – Iliescu, Drăgan (Negrea 73) – Zidăroiu, Ilie (Dinu 57), Oaie (Pahonţu 37) – Vârtej. Antrenor: Gabi Paraschiv

Adi Popa: „Încă suferim ca joc”

După o singură victorie în cele patru etape din retur, antrenorul – jucător de la Flacăra, Adrian Popa speră ca echipa sa să revină rapid la evoluţiile din tur, când horezenii au impresionat.  „Din păcate, nu am fost atenţi la 1-0, când am avut meciul în mână, nişte neatenţii ne-au costat două puncte. Încă suferim ca joc, sperăm să remediem părţile negative şi să creştem în următoarele meciuri. Am avut 5 absenţi, nu avem un lot numeros, nu ne-a fost deloc uşor, oricare absenţă ne afectează.  Cei care au intrat pe teren au dat tot ce au avut mai bun, dar ne-am ales doar cu un punct.  Sperăm ca în jocurile următoare să acumulăm puncte cât mai multe şi să ne menţinem undeva sus în clasament. Moreni este o echipă luptătoare, bine organizată, are un start de retur foarte bun. Fanii ne susţin, ne bucurăm să îi avem aproape, datorită lor am reuşit să obţinem multe victorii” a analizat Adrian Popa.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *