Consiliul Județean a dat starul lucrărilor la drumul care duce la Mănăstirea Dintr-un Lemn

Constantin Rădulescu: „Am dat startul lucrărilor pe unul dintre cele mai frumoase drumuri ale Vâlcii!”

Astăzi, 5 aprilie a.c., preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a dat ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul de investiţii: „Reabilitare şi modernizare DJ 646B Frânceşti (DJ 646) – Coșani – Dezrobiţi – Şerbăneşti – Păuşeşti – Barcanele – Soliceşti – Pietrari (DN 67), km 0+000 – 13+915″.
Drumul județean 646B, care duce la Mănăstirea Dintr-un Lemn, are o lungime de 13,915 km, porneşte din localitatea Frânceşti (din DJ 646) şi se continuă pe teritoriul comunelor Păuşeşti şi Pietrari, cu punct final în DN 67.
Valoare contractului de lucrări este de 24.897.408,72 lei (aproape 250 miliarde lei vechi), durata de execuţie a lucrărilor este de doi ani, iar perioada de garanţie este de 10 ani.

Prin proiect se propune realizarea următoarelor categorii de lucrări: refacere sistem rutier pe o lungime de 6,150 km; reabilitare sistem rutier pe o lungime de 7,510 km; construire şanţuri şi rigole pe traseul drumului; amenajare podeţe şi podeţe tubulare, refacere podeţe acces proprietăţi, realizare lucrări pentru siguranţa circulaţiei, consolidarea a două poduri, dar si construirea unui pod şi altele.

„Cu voia Lui Dumnezeu şi cu ajutorul oamenilor, astăzi, am avut bucuria ca, de la poarta Mănăstirii Dintr-un Lemn, să dau ordinul de începere a lucrărilor pe un drum judeţean extrem de important, un drum turistic, un drum destinat binelui general al vâlcenilor din Frânceşti, Păuşeşti şi Pietrari, dar şi celor care vor vizita aceste frumoase meleaguri.
Alături de mine au fost primarii celor trei comune tranzitate de acest drum, pentru că eu, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, îi preţuiesc pe primarii din judeţ şi vreau ca toţi cei care ne-au acordat încredere, atât mie, cât şi primarilor şi care sunt destinatarii faptelor noastre bune, să ştie acest lucru. 
Şi vreau să mai ştie că ne vom preocupa ca lucrările care încep astăzi să fie executate în termen şi de calitate. De altfel, i-am comunicat constructorului că voi superviza personal desfăşurarea lucrărilor, pentru a mă asigura că treburile merg aşa cum trebuie. 
Pe această cale, mulţumesc Guvernului României, care a alocat, prin PNDL II, fonduri pentru acest drum, dar şi colegilor de la Consiliului Judeţean, alături de care am lucrat la documentaţii, în vederea atragerii fondurilor”. – Președinte Consiliul Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *