Planuri şi noi proiecte, la Buneşti

Deşi localitatea Buneşti este una bine pusă la punct în ceea ce priveşte infrastructura, social-democratul Viorel Radi consideră că mai are multe de făcut pentru comunitate.

Şi în acest mandat, Radi va trece în agendă finalizarea câtorva proiecte aflate în derulare cu bani de la Ministerul Dezvoltării, precum şi accesarea, din fonduri europene a unor investiţii noi, de mare anvergură, care însumează câteva milioane de euro. Este vorba despre construirea din temelii a unei grădiniţe cu program prelungit, şi o altă grădiniţă cu program normal, extinderea canalizării în satul Teiuşu şi satul Buneşti, punct Treime, reabilitarea şi modernizarea căminului cultural din centrul localităţii, asfaltarea unor drumuri comunale şi, nu în ultimul rând, înfiinţarea reţelei de gaze naturale: „Este adevărat că, în toţi aceşti ani, am finalizat cam toate investiţiile de care au nevoie cetăţenii, dar, în opinia mea, mai sunt multe lucruri de făcut. În ceea ce priveşte infrastructura rutieră, ultimele proiecte au fost pe O.G.28, pe care le-am finalizat. Planurile pentru următoarele proiecte, în comuna Buneşti se vor îndrepta, în mare parte, spre modernizarea infrastructurii rutiere. Încă din anii 1998, în localitate a început asfaltarea. În prezent, toate drumurile din localitate sunt asfaltate. Dar, de la prima asfaltare au trecut mulţi ani, acum a venit vremea să reluăm modernizarea lor. Diferenţa este că, de data aceasta vom face şi lucrările de amenajare a rigolelor”, a precizat primarul din Buneşti, Viorel Radi.

Localitatea Buneşti se populează pe zi ce trece

O evoluţie ascendentă are Buneştiul, din punct demografic. Tot mai mulţi orăşeni îşi construiesc case sau îşi cumpără teren în localitate, şi asta fiindcă toate drumurile dintre sat spre centrul comunei a fost reabilitate, fiecare gospodărie are apă la robinet şi canalizare, şcolile sunt modernizate, iar alte două grădiniţe se construiesc din temelii, iar reţeaua de gaze este un proiect depus în vederea finanţării. „Interesul multor orăşeni a crescut pentru această aşezare pitorească. Mai mult, acum voi asfalta până la ultimele case fiindcă am justificare legală, s-au cumpărat şi ultimele case din sat. Acum proiectul poate deservi numărul de gospodării conform condiţiilor impuse în programele de finanţare.

Lucrăm de zor şi la proiectul de înfiinţare a reţelei de gaze naturale. În vara aceasta vom scoate lucrările la licitaţie. Înfiinţarea reţelei se va face pe o lungime de 23 de kilometri, aproximativ pentru întreaga localitate”, a declarat primarul Viorel Radi.

Claudia Şchiopu V�

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *