Constantin Neagoie, dezamăgit de actualul guvern

Elena BUDI

Primarul comunei Ioneşti, Constantin Neagoie este foarte dezamăgit de actualul Guvern. Lăsând la o parte faptul că, la ultima rectificare bugetară acesta nu s-a ales cu nimic, în perioada acestei pandemii primarul a încercat să fie un bun samaritean şi să îşi ajute aproapele. 

Sponsorizări refuzate de comunele din jur şi spitale

Acesta a încercat să ofere gratuit tone de biocid pentru dezinfectare primăriilor învecinate, dar şi Spitalului Judeţean Vâlcea, unde bunăvoinţa i-a fost respinsă pe motiv că soluţia nu era omologată: „Am vrut să sponsorizez primăriile, şi mai ales Spitalul Judeţean Vâlcea, dar nu au vrut să accepte ajutorul meu. Directorul spitalului mi-a spus că nu crede că îi ofer un produs omologat, deşi este total neadevărat, biocidul este omologat şi are totul în regulă”, a mărturisit primarul comunei Ioneşti. Proiectele pe care primarul voia să le realizeze pentru comună au fost puse în aşteptare deoarece, din lipsa banilor, nu se pot pune momentan în aplicare. Constantin Neagoie speră ca alegerile locale să nu se amâne mult timp, deşi consideră că, fiind pandemie, este probabil ca acestea să aibă loc abia spre sfârşitul anului, sau chiar în 2021. Primarul este dezamăgit de noua guvernare, spunând că nu este bine să li se ofere prea multă putere. 

Dezinfecţie zilnică în localitate

Anul acesta a fost un an nefavorabil pentru comuna Ioneşti, festivalurile specifice comunei au fost mutate pentru următorul an, datorită acestei pandemii. Pe toată perioada stării de urgenţă şi nu numai primarul a dezinfectat zilnic toată comuna, inclusiv DN64, a avut grijă ca persoanele vârstnice să îşi primească hrana şi a făcut vizite periodice pentru a se asigura că oamenii înţeleg situaţia actuală a infectării cu Covid-19. În contextul relaxării, primarul consideră imperativ ca oamenii să mai stea în case încă două săptămâni, să îşi ia în continuare măsurile de precauţie şi să iasă din casă doar dacă este strict necesar. „Acum de când începe această stare de relaxare, oamenii vor fi mult mai vulnerabili, de aceea cred că este mai bine să continuăm să ne izolăm la domiciliul şi să ieşim pentru strictul necesar sau pentru muncă, măcar două săptămâni trebuie să fim atenţi, până vedem cum va evolua acest virus acum, că nu mai sunt restricţii. Firmele trebuie să  îşi reia activitatea, dar în condiţii de igienă şi protecţie maxime, economia este la pământ şi trebuie repornită cumva”, a adăugat primarul comunei Ioneşti.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *