Lucrările s-au realizat conform graficului, la Pietrari

Elena BUDI

Chiar dacă pandemia şi-a pus amprenta asupra întregii ţări, în comuna Pietrari, primarul Nicolae Moraru mărturiseşte că lucrările au fost efectuate conform graficului. Cea mai importantă investiţie locală priveşte asfaltarea a 18 drumuri comunale, prin PNDL-2, care în curând vor fi finalizate. Printre acestea se numără drumurile Coastele Cernii 1 şi 2, uliţele La Nicula, La Rădescu, La Cozma, uliţa secundară La Câmpeni, uliţa Iazul Morii, drumul vicinal Iazul Morii, Valea Şcolii, Locul Merii, Brânteşti, Buceni, La Gheaţă, etc. În total, localitatea Pietrari este asfaltată în proporţie de 85%. Anul acesta, primăria a finalizat procedura de achiziţie de lucrări pentru un trotuar pietonal pe o lungime de 1,5 kilometri (DN167), din centrul localităţii până la limita cu comuna Bărbăteşti, această proiect fiind realizat din bugetul local.

Asfaltul şi canalizarea, prioritare 

În cursul acestei luni se va finaliza amplasarea a 40 de lămpi în cadrul proiectului de  modernizare a iluminatului public, pe cele 2 uliţe rămase. Totodată, în localitate se mai realizează o extindere de şapte kilometri a reţelei de canalizare, prinsă în masterplanul ADI Apa Vâlcea, iar primarul speră că anul acesta se vor face de asemenea paşi importanţi în privinţa acestui proiect. Primarul comunei Pietrari a primit la ultima rectificare bugetară 38.000 de lei, şi spune că momentan este mulţumit de alocare. „Cred că acum au fost mult mai corecţi, deoarece au respectat toate prevederile referitoare la împărţirea banilor. Anul acesta cred că este prima dată când s-au repartizat sumele în funcţie de numărul de locuitori pe care îi are localitatea”, a spus primarul comunei Pietrari. În această perioadă primarul, împreună cu echipe specializate au dezinfectat toată localitatea, căile de acces, uliţele şi toate locurile des frecventate, zilnic, folosind hipoclorit de sodiu. 

Porcii mistreţi distrug în continuare recoltele

Lăsând  virusul de o parte, în localitatea Pietrari cea mai mare problemă cu care se confruntă cetăţenii şi autorităţile locale este atacul porcilor mistreţi, o problemă gravă pentru care măsurile de rezolvare a acestei situaţii lasă de dorit. „Observ că nu se iau măsuri în această privinţă mai deloc, puţinul teren de cultură pe care îl avem este devastat de porcii mistreţi, oamenii nu pot să mai cultive şi să îngrijească pământul din cauza porcilor şi pur şi simplu nu avem cu ce să ne protejăm, nu ştim cum să rezolvăm această problemă”, a mărturisit primarul Nicolae Moraru. Pe toată durata pandemiei copiii din comuna Pietrari au beneficiat de şcoala online, cu ajutorul cadrelor didactice din comună. La Pietrari nu sunt decât foarte puţini copii săraci, dar şi pentru aceştia primarul, împreună cu cadrele didactice au sărit în ajutor, oferindu-le materialele necesare pentru a nu rămâne în urmă cu lecţiile. În ceea ce priveşte examenul naţional, primarul asigură faptul că a dotat şcoala cu un termoscanner de ultimă generaţie, a repartizat sălile de clasă conform normelor propuse de comitetul pentru situaţii de urgenţă, pentru ca elevii să se poată pregăti într-un mediu curat şi protejat pentru examenul pe ce urmează să îl susţină. Tot pentru elevi, primarul a achiziţionat din bugetul local table inteligente pentru toate sălile de clasă, pentru ca aceştia să poată învăţa în cele mai bune condiţii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *