Minerul Costești va juca în barajul de promovare cu campioanele din Olt și Teleorman

Conform tragerii la sorți efectuată azi la sediul FRF, campioana județului Vâlcea, Minerul Costești va întâlni în seria de promovare în Liga a III-a campioanele din Teleorman și Olt.

Desemnată deja campioană a județului Vâlcea, Minerul Costești nu a avut ghinion nici azi, la tragerea la sorți și a evitat județe puternice precum Dolj și Argeș.

În Olt, locurile 1-4 din clasamentul actual (CSO Petrolul Potcoava, ACS Oltul Curtișoara, AS Unirea Radomirești, AS Viitorul Osica de Jos) vor juca play-off tur-retur, cu punctele acumulate pana în prezent. favorită este liderul Potcoava, care are patru puncte avans față de Curtișoara.

În Teleorman, lider este Unirea Tigănești, care are patru puncte avans față de Ajax Botoroaga și Rapid Buzescu, dar AJF nu a anunțat încă modalitatea de finalizare a sezonului. Cel mai probabil și aici se va juca un play-off în luna iulie.

Meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a se vor disputa în decurs de 3 zile, undeva în perioada 1-9 august, pe un teren neutru.

Cum se cunoaște, FRF a modificat modul de promovare în Liga 3 în această vară. Forul fotbalistic din România a anulat actualele jocuri stabilite la începutul anului pentru baraj, în urma căruia Vâlcea urma să înfrunte Dâmbovița și a refăcut tragerea la sorți în serii de câte trei echipe.

Barajul pentru promovare în Liga 3 nu se va mai da între două campioane județene care urmau să se întâlnească tur / retur. FRF a efectuat o nouă tragere la sorți, pentru stabilirea a 14 mini-turnee, fiecare de câte trei echipe. Fiecare formație dintr-o grupă va juca împotriva celorlalți doi adversari cu care a nimerit, iar prima clasată va fi desemnată nou-promovată.

Astfel, de această dată, în loc de 21 de echipe vor promova doar 14, însă, în cazul în care seriile de Liga 3 din noul sezon nu vor fi complete, atunci FRF va permite și celor mai bune locuri 2 din aceste mini-turnee să acceadă pe locurile vacante din al treilea eșalon, pe baza unor criterii stabilite cu golaveraj, cartonașe galbene, etc.

Program miniturneu promovare:

Ziua 1: Olt-Vâlcea

Ziua 2: Teleorman – Olt

Ziua 3: Vâlcea – Teleorman

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *