SCM aduce sărbătoare la Vâlcea!

SCM Rm. Vâlcea a câștigat două trofee dintr-o lovitură, după ce a învins duminică pe CSM București cu scorul de 22-19 în finala mare a Turneului Final Four din cadrul Cupei României. Echipa antrenată de Floentin Pera a intrat și în posesia Supercupei României.

Vâlcea a luat deja un avantaj moral substanțial, după ce și-a adăugat în palmares două trofee dintr-o „lovitură”. De când s-a născut această rivalitate în România, la începutul sezonului 2018-2019, SCM s-a desprins la 4-2 la trofee câștigate.

După o pauză de 6 luni, SCM Rm. Vâlcea și CSM București au avut duminică, în finala cupei sezonul 2019-2020 un meci care avea să spună unde sunt ca nivel, cu o săptămână înaintea startului în Liga Campionilor.

SCM Rm. Vâlcea a început foarte puternic acest joc și s-a desprins la 3-0 după șase minute de joc. CSM București nu și-a găsit cadența în atac sau a fost blocată de Marta Batinovic, astfel că fetele lui Florentin Pera au continuat să-și mărească diferența. De altfel, portarul Marta Batinovic avea să fie cea mai bună jucătoare de pe teren în prima repriză, cu 10 intervenții. Până la pauză, diferența dintre cele două echipe a ajuns la cotă incredibilă, probabil de nimeni anticipată, la opt goluri (scor 15-7). A fost poate cea mai bună repriză a Vâlcii din ultimii ani!

În partea secundă, SCM a slăbit puțin ritmul, CSM București a început o cursă de urmărire și profitând poate și că Aardahl avea deja două eliminări, iar Pera a încercat să o protejeze, a redus cinci goluri din diferență în numai opt minute (scor 13-16). Norvegianca a revenit în teren, dar au trecut mai puțin de două minute până când ea a văzut ușor și a treia eliminare.

SCM Rm. Vâlcea a dat senzația pentru câteva momente că începe să piardă controlul jocului, dar s-a reorganizat din mers. După câteva minute fără gol, Marta Lopez și-a descătușat echipa cu o reușită pentru 18-15 (min. 46), iar de acolo echipa a avut din nou „gaz”. Minevskaja s-a achitat bine de sarcini după descalificarea lui Aardahl în apărare, dar finalul i-a aparținut tot portarului Marta Batinovic.

Ajutată și de un arbitraj favorabil, CSM București a avut în ultimele 10 minute patru ocazii să se apropie la un gol de adversară, dar muntenegreanca a parat trei aruncări. Astfel, Vâlcea a reușit să scape în învingătoare, singurul moment „periculos” apărând pe banca tehnică, în minutul 59, când antrenorului Florentin Pera i s-a făcut din nou rău. Din fericire, tehnicianul și-a revenit, jocul a fost dus cu bine la capăt, iar SCM a putut să savureze din plin câștigarea celor două trofee. Pentru ambele echipe urmează acum provocările din Liga Campionilor dar și duelul direct pentru titlu în următorul sezon.

Cristina Neagu a fost golgheterul turneului Final Four, Crina Pintea a fost desemnată cea mai bună apărătoare, Marta Batinovic, cel mai bun portar, iar Marta Lopez, MVP-ul competiției.

Suporterii le-au așteptat în afara sălii

La ieșirea din sală vâlcencele au avut parte de o mare surpriză. Aproximativ 20 de fani, veniți special de la Vâlcea, care au văzut meciul la o terasă, le-au așteptat pe favorite pentru a cânta și celebra împreună câștigarea celor două trofee.

 ”Fanii noștri sunt speciali. Le mulțumim pentru sprijin, am simțit că sunt alături de noi tot timpul. Ne pare rău că în această perioadă trebuie să jucăm fără ei în sală, e tare greu, dar nu avem ce face”, a declarat căpitanul Marta Batinovic.

A patra oară a fost cu noroc

Antrenorul Florentin Pera și-a trecut în palmares primul trofeu în Cupa României, după ce a pierdut trei finale, una cu HCM Roman și două cu SCM Rm. Vâlcea, toate în fața echipei CSM București. „Mi-am dorit enorm de mult să câștig Cupa României, îmi lipsea din palmares. Este o performanță uriașă pentru mine. Dar fetele sunt principalele artizane ale acestei victorii, au respectat tot ce am pregătit. Au dat dovadă încă o dată de unitate de grup, am fost ca o familie, ne-am bucurat de fiecare gol, am luptat pentru fiecare minge încă din prima repriză. Mulțumim lui Dumnezeu pentru această zi minunată”, a declarat antrenorul echipei vâlcene.

Antrenorul a remarcat ca primul loc în topul sezonului trecut a fost meritat. „Cred că s-a simțit pierderea lui Aardahl în faza de apărare. A fost o pierdere importantă, este o jucătoare care ne-a ajutat mult în prima repriză. Am încercat să găsesc soluții, sigur că CSM București s-a ținut scai și nu a cedat, asta nu a făcut decât să țină meciul echilibrat până în final. Una peste alta, am fost echipa mai bună, am condus din primul minut și până la final. Atunci când câștigi și după un joc pe terenul echipei CSM București este o performanță. Totodată, prin acest joc am confirmat ultimele două sezoane foarte bune, am arătat că toate aceste rezultate nu au fost întâmplătoare. Dimpotrivă, au fost realizate prin muncă, pe disciplină, forța grupului a fost determinantă”.

Lopez: ”Îmi plac jocurile cu CSM, ne motivează”

Iberica Marta Lopez a fost desemnată și MVP-ul turneului disputat în Sala „Polivalentă”.”Sunt foarte fericită, pentru că este pentru prima dată când primesc un premiu atât de important. Am făcut o primă parte excepțională. Atât în atac, cât și în apărare am fost foarte concentrate, am știu clar ce am avut de făcut. Chiar dacă în partea secundă am avut momente ceva mai dificile, am reușit să ne menținem calmul și să rămânem concentrate, să putem duce la bun sfârșit meciul”, a declarat Marta Lopez.

Extrema dreaptă a avut, de asemenea, încă un motiv de satisfacție: „Sunt foarte fericită pentru că acum avem toate titlurile la Vâlcea. Sunt foarte mândră de munca întregii echipe. Îmi plac meciurile cu CSM București, sunt partide foarte intense, de un înalt nivel. Pentru noi este o motivație să dăm sută la sută”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *