Realizări şi proiecte viitoare pentru dezvoltarea comunei Roşiile

La Roşiile, în aceşti ani s-a finalizat un proiect integrat cu bani europeni. Proiectul a cuprins patru linii: înfiinţarea sistemului de alimentare cu apă pe o lungime de 13,6 kilometri şi sistemul de canalizare pe o lungime de 11,6 kilometri, dar şi construirea unei staţii de epurare, asfaltarea unui drum comunal în lungime de 1,6 kilometri în satul Balaciu, respectiv drumul comunal 83 şi dotarea căminului cultural cu costume populare, aparatură de sonorizare, instrumente muzicale şi mobilier. Tot în această perioadă s-a finalizat asfaltarea drumului comunal 79, un drum foarte important pentru localitatea Roşiile, cât si pentru întreaga zonă. Proiectul a început în 2011 cu bani guvernamentali, acesta fiind drumul care leagă localitatea Roşiile de localitatea Grădiştea, prin satul Perteşti, având o lungime de 9,8 kilometri. Cu bani de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL-2 s-au atras fonduri pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă pe o lungime de 25,3 de kilometri şi extinderea sistemului de canalizare pe o lungime de 9,7 kilometri.

Utilităţile sunt foarte importante pentru comunitate, astfel încât, în ultima perioadă s-a finalizat proiectul extinderii alimentării cu apă pe o lungime de 25,3 kilometri şi, începând de săptămâna viitoare vor demara lucrări la extinderea reţelei de canalizare pe o lungime de 9,7 kilometri, ambele proiecte fiind finanţate prin PNDL, de Ministerul Dezvoltării. „La noi s-a lucrat intens, în condiţii de siguranţă şi conform normelor. Pandemia nu a fost un impediment, totul a decurs conform graficului. Am avut şi licitaţia pentru reţeaua de extindere a canalizării.”, a mărturisit primarul comunei Roşiile.

Conducerea Consiliului Judeţean a întins o mână de ajutor comunităţii din Roşiile

Pentru oamenii care locuiesc în comuna Roşiile, drumul judeţean 676 Tetoiu – Roşiile – Lăpuşata este cea mai scurtă rută spre Râmnic, extrem de importantă, circulată zilnic de zeci de autoturisme. În acest sens, conducerea Consiliului Judeţean a avut în vedere modernizarea acestui drum. Mai mult, s-a dat curs unor obiective pe acest drum judeţean, DJ676. Principale lucrări au constat în reabilitarea a  două podeţe care în urma ploilor torenţiale se aflau în situaţia de a se prăbuşi. Acestea au fost reabilitate, s-au făcut inclusiv o regularizare a albiei în zona lor, a pragurilor de fund, o lucrare serioasă, trainică. Tot cu ajutorul conducerii Consiliului Judeţean drumul judeţean 676 A care porneşte de la Dozeşti şi ajunge în satele Căţetu şi Roşiile a fost asfaltat. Aceste lucrări ale Consiliului Judeţean sunt răspunsuri pozitive în urma solicitărilor pe care administraţia locală le-a făcut în această perioadă, dar şi în anii trecuţi. În satul Zgubea, drumul judeţean 776F prezenta probleme, în condiţii de ploaie. Segmentul de drum este între localitatea Grădiştea şi Roşiile, pe o lungime de 4 kilometri, iar atunci când ploua, drumul fiind de pământ, era absolut imposibil de circulat. Din fericire s-a lucrat şi pe acest segment de drum, s-a refăcut platforma cu piatră şi şanţurile laterale. +w==

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *