Experiența aduce punctele la Fedeleșoiu

Viitorul Dăești a câștigat sâmbătă, în Zăvoi, derby-ul vâlcean cu nou promovata Minerul Costești, scor 2-0.

Cu doar trei zile înainte, Viitorul Dăești spulberase în cupă cu 5-0 pe Costești, însă a intrat pe teren deconectată și astfel jocul de sâmbătă, din campionat a fost mai echilibrat. Nou promovată fără a juca la ”baraj” pentru că a greșit testele, Costești a acces la Liga a III-a la ”masa verde”, după mărirea numărului de echipe și încă se reorganizează din mers.

După mai bine de jumătate de oră fără ocazii notabile în Zăvoi, a venit sclipirea lui Octavian Vasile. În minutul 35, fundașul dreapta de la Dăești a urcat în atac, a preluat superb pe lângă doi adversari și a marcat pentru 1-0.

Costești a început să devină periculoasă după primirea golului și în minutul 38, C. Vlădoi reia imprecis cu capul, din poziție bună. Apoi, în minutul 41, Mihăilă șutează periculos din marginea careului, puțin pe lângă poartă. În finalul reprizei, Talpoș reia cu capul din careu dar juniorul din poarta Costeștiului, Șt. Popa respinge o mingea grea.

Golgeterul Dăeștiului, Florin Costea a hărțuit defensiva gazdelor în partea secundă și în minutul 67 a ratat o bună ocazie. Imediat vine replica gazdelor prin Rădulescu, care trage bine, puțin pe lângă țintă. Golul desprinderii oaspeților vine în minutul 78. Lansat în adâncime, Florin Costea șutează din prima din unghi și face 2-0, iar soarta jocului este decisă. Astfel, cu un plus de maturitate și valoare, Dăești se impune cu 2-0, însă după un joc mai echilibrat decât de anunța.

Este de remarcat seria juniorilor vâlceni debutanți la Liga a III-a de la Costești: Dobrin (16 ani), Șt. Popa (17 ani), Negoiță (17 ani), Zotică (19 ani), Bărbuț (17 ani) dar și al lui Mihalcea (24 ani) și Rădulescu (25 ani).  Costești nu îi poate folosi deocamdată pe Zamfirescu, care este accidentat și pe Păun, infectat cu Covid-19, dar așteaptă să își completeze lotul cu încă doi juniori.

În schimb, Dăești s-a întărit cu Samson (Turnu Măgurele), acesta urmând a fi folosit după ce devine săptămâna viitoare liber la comisiile FRF și mai caută un fundaș central, mai ales că Deaconescu trebuie să repete analizele, dar are și o ruptură musculară. În plus, Rizea este și el accidentat la genunchi. Pentru Viitorul urmează un alt derby județean, la Horezu, cu Flacăra.

Minerul Costești –  Viitorul Dăești 0-2 (0-1)

Au marcat: Vasile 35, Fl. Costea 78

Costești: Șt. Popa – Mazilu, Nicolaescu, I. Vladu, Mihalcea (M. Vlad `77) – Zotică (Bărbuț `87) –  Dobrin (Negoiță `87), Rădulescu (Marinescu `84), Trașcă, Mihăilă (Preda `65) – C. Vlădoi.

Dăești: Marinoiu – Vasile, Iordache, Proteasa (M. Diaconescu `88), Comănescu – Pîrvu, Cr. Matei (Roșianu `65) – Georgescu, I. Marian (Neacșu `46), Talpoș – Fl. Costea.

Mangalagiu: ”Nu suntem la turație de campionat”

Antrenorul Gabi Mangalagiu nu a fost mulțumit de jocul echipei sale din prima etapă a Seriei C7, mai ales că așteptările sunt destul de mari în acest sezon.  ”Nu suntem la turație de campionat, am jucat mai slab. Vom avea meci greu la Horezu, dar trebuie să câștigi, dacă vrei să faci performanță, nu merge cu jumătăți de măsură. Pauza a fost una mare și dăunează, dar trebuie să capacităm echipa și să intrăm în ritm normal. Pe linia de fund suntem cu improvizații și contează enorm, Deaconescu are ruptură musculară, să vedem dacă mai găsim ceva pe acest post”  a anunțat Gabi Mangalagiu.

Marius Vlădoi este optimist

Antrenorul în fapt al Costeștiului, Marius Vlădoi a fost mulțumit de jocul echipei sale, de la care așteaptă o creștere. ”A fost debutul nostru la Liga a III-a, am încercat să schimbăm planul tactic față de jocul din cupă, zic că s-a văzut o îmbunătățire, dacă eram mai puțin atenți, raportat la numărul de ocazii, cred că se putea să facem mai mult. Am jucat cu juniori născuți în 2003 și 2004. Mergem înainte, trebuie să creștem de la meci la meci, avem jucători de calitate când vin odihniți, suntem un grup unit, jocul îmi dă speranțe, sper să terminăm anul undeva la jumătatea clasamentului. Dăești cred că va fi în primele două din serie” a spus Marius Vlădoi. Acesta a apărat ultima dată la Liga a III-a în urmă cu opt ani, la Vișina Nouă și ar putea reintra pe teren în jocurile următoare, la 48 de ani. Costești are liniște financiară după ce, alături de Primărie au venit Boromir și urmează să mai vină Consiliul Județean și Green Point.

Seria C7, rezultate etapa 1:

Jiul Petroșani – Flacăra Horezu 2-2

Măgura Cisnădie  – AFC Hermannstadt  II 2-1

Gaz Metan Mediaș II – Gilortul Tg. Cărbunești (amânat)

CSM Deva – Viitorul Șelimbăr  1-2

Minerul Costești – Viitorul Dăești 0-2

Etapa viitoare, 18-19 septembrie:

Viitorul Șelimbăr – Minerul Costești

Hermannstadt II – Gaz Metan Mediaș II

Flacăra Horezu – Viitorul Dăești

Gilortul Tg. Cărbunești – CSM Deva

Jiul Petroșani – Măgura Cisnădie

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *