Flacăra câștigă pe contraatac!

Flacăra Horezu a obținut prima victorie în noul sezon, 3-1 în derby-ul județean cu Viitorul Dăești.

Cu un lot mai experimentat și mai valoros, Dăeștiul părea favorită în disputa de sâmbătă, din Treapt. În echipa oaspeților a debutat și experimentatul Samson, care acum a jucat fundaș central și deși reprofilat, a fost unul dintre puținii jucători ai Dăeștiului care a avut o evoluție bună. Semnalul de alarmă fusese totuși tras după jocul slab din etapa trecută, acasă, cu Costești. În schimb, Flacăra suferea după despărțirea de Mansour, care a părăsit echipa după o ”dublă” marcată la Petroșani, în prima rundă, dar și după accidentarea lui Cristi Munteanu, liderul defensivei. Pe teren, însă, Flacăra a fost echipa care a prins ziua mai bună.

În minutul 20, Flacăra inițiază un contraatac rapid, Adi Popa centrează și Stănică finalizează pentru 1-0. Dăeștiul dă replica, dar Costea și Vasile ratează. Pe final de repriză, Precup este aproape de a majora diferența, dar Samson respinge de pe linia porții.

Dăeștiul egalează în minutul 50, când Ion Marian centrează și Costea înscrie după o învălmășeală în careul gazdelor. A fost însă doar un foc de paie. Flacăra este periculoasă în minutul 60, când Stănică nu ajunge să împingă mingea în poartă. Horezu revine în avantaj în minutul 78, când tot după o contră purtată de Popa pe flancul drept, mingea ajunge la Sebi Preda, care înscrie. Mai mult, în minutul 73, Popa și Precup au scăpat singuri pe contraatac și ultimul a finalizat. Astfel, Horezu câștigă cu 3-1 și ia o gură de oxigen importantă, în timp ce Dăeștiul nu a arătat ca o echipă capabilă să se lupte pentru locurile 1-2, așa cum își propune în acest sezon.  

Coautor la toate cele trei goluri ale echipei sale, antrenorul-jucător al Flacărei, Adi Popa și-a felicitat elevii. ”Victorie foarte importantă pentru noi, băieții au jucat foarte bine, merită felicitări pentru cum au muncit și s-au dăruit. Am întâlnit o echipă valoroasă, cu mulți jucători buni, cu calitate. Orice punct este imporant în acest sezon, avem mulți jucători tineri și așteptăm ca ei să crească. Îi asteptăm și pe Munteanu și Bălan, sperăm să să fim cu toții și sper să avem rezultate bune”.

În schimb, tehnicianul Viitorului, Gabi Mangalagiu consideră că jocul de sâmbătă a fost cel mai slab făcut de echipa sa în ultimi doi ani. ”A fost cel mai slab joc de când antrenez eu la Dăești. Nu poți să câștigi un joc în 3 jucători, a fost lipsă de atitudine. Să vedem ce putem remedia din mers până marți. Au fost aceleași greșeli pe care le-am făcut, am pierdut mingea în atac și am primit gol ușor pe contraatac. Am pierdut ultimele două jocuri cu Horezu, deși acum toata lumea spunea că Flacăra a slăbit, iar noi ne-am întărit. Nu poți să ridici pretenții la locurile 1-3 cu o asemenea evoluție și dezvoltare a jocului” a conchis fostul atacant al Chimiei.

Cealalatăe chipă vâlceană din serie, Minerul Costești și-a amânat jocul pe care trebuia să îl dispute la Șelimbăr, după ce Trașcă a fost găsit pozitiv cu noul virus.

Flacăra Horezu – Viitorul Dăești 3-1 (1-0)

Au marcat: Adrian Stănică (20), Sebastian Preda (78), Gabriel Precup (83) / Florin Costea (50)

Flacăra: Eftime – Nuță, Mihăescu, Moldovan, Grosu – Precup, Nistor – Stănică (Dobrescu 72), Turcin (Preda 60), Simeanu – Ad.Popa. Antrenor: Adrian Popa

Viitorul: Marinoiu – Vasile, Proteasa, Samson, Comănescu – Iordache –  Georgescu (Neacșu 57), Cr. Matei (Marian 34), Pîrvu, Talpoș (Pufu 87)  – Fl. Costea. Antrenor: Gabi Mangalagiu

Rezultate etapa II, Seria C7

Viitorul Şelimbăr – Minerul Costeşti (amânat)

FC Hermannstadt II – Gaz Metan Mediaş II 0-1

Flacăra Horezu – Viitorul Dăeşti 3-1

Gilortul Târgu Cărbuneşti – CSM Deva 3-1

CSM Jiul Petroşani – Măgura Cisnădie 0-1

       CLASAMENT SERIA C7

1. Măgura Cisnădie          2        2        0        0        3-1     6

2. Flacăra Horezu            2        1        1        0        5-3     4

3. Gilortul Tg. Cărbuneşti1        1        0        0        3-1     3

4. Viitorul Şelimbăr         1        1        0        0        2-1     3

5. Gaz Metan II               1        1        0        0        1-0     3

6. Viitorul Dăeşti             2        1        0        1        3-3     3

7. Jiul Petroşani               2        0        1        1        2-3     1

8. Hermannstadt II           2        0        0        2        1-3     0

9. Minerul Costeşti           1        0        0        1        0-2     0

10. CSM Deva                 2        0        0        2        2-5     0

Etapa viitoare, 25 septembrie:

Măgura Cisnădie – Flacăra Horezu

Gaz Metan II – Jiul Petroșani

CSM Deva –  Hermannstadt II

Minerul Costești – Gilortul Tg.Cărbunești

Viitorul Dăești – Viitorul Șelimbăr

Marți, reîntâlnire în cupă

Viitorul și Flacăra Horezu se reîntâlnesc marți, 22 septembrie (ora 16.30), într-un joc contând pentru turul II al Cupei României. Meciul se va disputa pe Stadionul din Fedeleșoiu, fapt care îi conferă Viitorului prima șansă. Va fi primul joc oficial pe teren propriu pentru echipa lui Gabi Mangalagiu în acest an.  Pentru că este joc de cupă, în caz de egalitate după 90 de minute, se joacă prelungiri și apoi, dacă persistă egalitatea, se execută lovituri de departajare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *