Cadouri de Moș Crăciun pentru copiii din comuna Tetoiu

Copiii înscrişi la şcolile din localitatea Tetoiu vor primi şi în acest an un cadou din partea Primăriei, în contextul sărbătorilor de iarnă. În total au fost pregătite 182 de cadouri pentru a fi împărțite micuților: „Încercăm să păstrăm tradiţia şi vom acorda cadouri copiilor din comună cu ocazia Crăciunului. Pentru toți sunt momente grele și ne dorim să facem lucruri frumoase pentru a le oferi un motiv de bucurie copiilor. Fără serbări, fără evenimente, fără datini, aceste sărbători de iarnă sunt cum nu au fost vreodată, atipice, şi nici nu mă gândeam că vom prinde astfel de vremuri grele. Încercăm, cu ajutorul directorului şcolii, să îi chemăm pe copii la școală în grupuri mici și o să le dăm cadourile, apoi o să meargă acasă. Situația este dificilă, greu de înţeles de copii, şi asta din cauza acestui virus nenorocit, care a creat probleme la nivel global. Trebuie să respectăm măsurile de protecție, să ne protejăm atât noi, cât şi pe cei dragi nouă”, a spus Viorel Herăscu, primarul comunei Tetoiu.

În actualul context de pandemie, serbările şi evenimentele care prezentau datinile și obiceiurile de la sfârșitul anului nu se vor mai putea organiza. Chiar dacă locuitorii comunei îşi doresc momentele tradiționale, autoritățile trebuie să respecte condițiile impuse de legislației în vederea protejării populației împotriva coronaviruslui. În pragul sărbătorilor de iarnă, primarul Viorel Herăscu le transmite gânduri bune celor pe care îi reprezintă: „Sănătate, sărbători liniștite alături de cei dragi, iar noul an să vină cu bucurii și împliniri. Să fim mai buni și să privim înainte cu încredere, cu siguranţă vom depăşi aceste vremuri. La doresc Crăciun fericit tuturor locuitorilor comunei Tetoiu și La mulți ani”, a transmis, noul primar al comunei Tetoiu, Viorel Herăscu.

Pentru desfăşurarea cursurilor online, primarul are în desfăşurare un proiect privind achiziţionarea întregului pachet IT necesar: „În urma proiectului privind modernizarea şcolii din satul Ţepeşti a rămas o sumă în valoare de peste 100 de mii de lei (1 miliard de lei vechi) şi, cu acordul Ministerului de Învăţământ nu s-a schimbat destinaţia sumei, direcţionând-o către achiziţionarea pachetului IT necesar pentru desfăşurarea cursurilor online”, a precizat noul primar al comunei Tetoiu, Viorel Herăscu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *