Viziunea noului primar al comunei Şuşani, Daniel Tudor, pentru dezvoltarea și modernizarea localității la început de an

Daniel Tudor, familiarizat cu problemele administrației locale, a schițat primele obiective urmărite în acest an, într-o perioadă care se anunță în continuare grea în contextul pandemiei de coronavirus. Noul primar al comunei Șușani crede cu convingere că munca perseverentă va reprezenta secretul reușitei de a duce la îndeplinire ceea ce şi-a propus.

Are în plan crearea condiţiilor la cel mai înalt nivel privind educaţia. În acest sens intenţionează înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit şi a unui after school. Pe această nişă, a educaţiei, în localitate se vor finaliza lucrările de modernizare a celor trei şcoli. Daniel Tudor spune că se vor aloca fonduri pentru bursele şcolare pentru copiii merituoşi, dar şi pentru cei defavorizaţi: „Fiindcă Şuşaniul are nevoie să îşi păstreze oamenii tineri acasă am în plan identificarea unor terenuri pentru a fi concesionate tinerilor căsătoriţi care doresc să îşi construiască în comună o casă şi să aibă aici o gospodărie. Pentru a încuraja micii agricultori, dar şi pentru independenţa economică a comunei vom identifica fonduri pentru înfiinţarea unui centru de colectare a fructelor şi legumelor. În acest sens aşteptăm programele de finanţare. În prezent se lucrează la documentaţia unui proiect de amenajare a unui complex de agrement cu piscină acoperită şi terenuri de tenis de câmp, fotbal şi handbal. Pentru că îmi doresc ca sportul să facă parte din viaţa copiilor noştri din localitate, avem în plan lansarea unor programe şi strategii eficiente de susţinere a activităţilor sportive, iar pentru persoanele în vârstă vom identifica fonduri pentru construirea unui cămin de îngrijire. Se va finaliza inclusiv proiectul de racordare a apei, iar la capitolul modernizare a drumurilor comunale în comună ar mai trebui asfaltaţi aproximativ 18 kilometri. În acest sens avem două proiecte depuse în vederea finanţării pentru satul Sârbi şi satul Râmeşti”, spune primarul localităţii Şuşani.

Daniel Tudor spune că Şuşaniul are nevoie să îşi păstreze oamenii tineri, iar, pentru ca acest lucru să fie posibil este nevoie de o dezvoltare puternică a întregii zone și de accesarea fondurilor europene pe mai multe segmente. În localitate continuă proiectele pentru care administraţia locală a obţinut finanţări guvernamentale şi europene.

Pe lângă acestea, Daniel Tudor are în plan, în această perioadă, înfiinţarea sistemului de gaze, introducerea sistemului de canalizare, construirea unei grădiniţe cu program prelungit, înfiinţarea unui after school şi a unei pieţe agroalimentare, dar şi construirea din temelii a unui cămin de bătrâni. Acestea sunt doar o parte dintre planurile şi proiectele pentru care administraţia locală aşteaptă programele de finanţare. Primarul a mai precizat că, după ce se va aproba bugetului de stat, iar primăriile vor putea să adopte la rândul lor bugetul, vor fi prioritare și alte investiții, pentru noi proiecte.

.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *