Deputatul Laurenţiu Cazan, despre alegerile interne din PNL

Am discutat cu deputatul PNL de Vâlcea Laurenţiu Cazan mai multe chestiuni interne din cadrul PNL, precum şi viziunea acestuia asupra alegerilor interne care se desfăşoară pentru preşedinţia partidului.

Impact real: Care este situaţia alegerilor interne din cadrul partidului PNL?
Laurenţiu CAZAN: În ceea ce priveşte alegerile interne din interiorul PNL suntem într-un moment de exerciţiu de democraţie, o luptă în interiorul partidului pe chestiuni care ţin de idei care să vină printr-un nou program, un nou program politic care are drept scop modernizarea României prin implementarea banilor din veniţi prin PNNR, precum şi creşterea nivelului de trai al cetăţenilor din România.

Impact real: Ce părere aveţi despre faptul că Ludovic Orban şi Florin Cîţu au venit împreună la Vâlcea, pentru a-şi face campanie electorală?
Laurenţiu CAZAN: Pe data de 9 iulie 2021 au participat la conferinţa judeţeană de alegeri atât domnul prim-ministru Florin Cîţu, cât şi domnul preşedinte PNL, Ludovic Orban. Domnul Cîţu a fost prezent pentru că este vâlcean şi este normal să fie prezent aici. Oricum, în proporţie de 95% ei merg în ţară împreună, pentru a-şi face campanie şi pentru a-şi expune moţiunile politice. A fost un exerciţiu de democraţie binevenit, pentru că, după cum aţi observat, ambii candidaţi au avut discursuri foarte elegante, în care au ţinut să arate viitorilor votanţi ce doresc ei să facă pentru Partidul Naţional Liberal.

Impact real: Ce părere aveţi despre ideile fiecărui candidat pentru funcţia de preşedinte al partidului?
Laurenţiu CAZAN: Păi domnul Cîţu se pliază pe o idee pe care eu o îmbrăţişez, aceea de dezvoltare economică prin atragerea de fonduri europene şi prin investiţii masive în economie, ceea ce duce automat la creşterea nivelului de trai. Domnul Ludovic Orban vine cu o viziune de a duce partidul la un alt nivel, zice el. Aici n-am văzut în moţiune, şi n-am înţeles până acum ce prezintă domnul Orban. Este adevărat că domnul Orban este un om foarte iubit în Partidul Naţional Liberal şi respectat de toţi membrii, iar asta îi permite prin simpla prezenţă să atragă voturi noi. Moţiunile lor nu au fost prezentate ca un program politic şi merge în judeţe pentru a-şi prezenta doar câteva idei principale. Cred că, până la 1 septembrie o să avem şi moţiunile lor, pe care le vom prezenta întregii opinii publice şi membrilor partidului, pentru a vedea pe care dintre ele vom merge. Consider că persoanele care urmează să dobândească drept de vot între 16 şi 18 ani şi persoanele până la 35 de ani, care în momentul de faţă sunt majoritare în ţară sunt mai aproape de imaginea şi de gândirea domnului Florin Cîţu.

Impact real: Ce alte iniţiative parlamentare aţi avut în ultima perioadă, din discuţiile pe care le-aţi avut cu oamenii din judeţ?
Laurenţiu CAZAN: În urma întâlnirilor numeroase pe care le-am avut cu primarii, în judeţ am identificat un fenomen destul de important, care s-a propagat la nivel naţional, şi aici discutăm despre nerespectarea prevederilor articolului 39 din Ordonanţa numărul 2 / 2001, privind regimul contravenţiilor. Împreună cu un grup de colegi din Camera Deputaţilor am semnat o iniţiativă prin care vom încerca să modificăm articolul 287 din Codul Penal. Este necesară introducerea unui nou alineat privind nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, prin care contravenientul a fost obligat la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii în temeiul art. 39 indice unu din OG II 2001, privind regimul contravenţiilor, iar dacă această acţiune nu este executată în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunilor acesta poate fi sancţionat penal. Cu această modificare vom reuşi să rezolvăm probleme foarte mari, deoarece suferă comunităţile locale. Curtea de Conturi vine în control la primărie şi îi obligă pe primari să recupereze aceste sume. Unii primari nu demarează aceste proceduri pentru că se folosesc de ele în scop electoral. Alţii nu au pe cine să execute, dar, în acest fel, vom putea să luăm presiunea de pe autoritatea publică locală şi să transferăm respectarea acestei hotărâri personal în materie penală fiecărui contravenit.

Impact real: Veţi mai candida pentru o funcţie în Parlament, în viitorul mandat?
Laurenţiu CAZAN: Nu m-am gândit dacă o să candidez pentru un nou mandat, cred că este prea devreme. În momentul de faţă avem alte lucruri importante de făcut, trebuie să câştigăm alegerile europarlamentare, alegerile locale şi apoi vom vedea ce mai avem de făcut.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *