Daniel Dimulescu: „Indiferent de culoarea politică a primarului, PSD a alocat fonduri către localităţi”

Primarul localităţii Mădulari, Daniel Dimulescu, spune că ar fi mulţumit dacă proiectele pe care le-a depus la Compania Naţională de Investiţii ar primi finanţare. La capitolul priorităţi, din bugetul pe care îl are anul acesta, primarul afirmă că vor începe lucrările de extindere a reţelei de apă în satele Mamu şi Beica, şi asta fiindcă oamenii au nevoie de apă:

„Înainte de toate sunt cerinţele cetăţenilor. În plan avem extinderea reţelei de apă în satele Mamu şi Beica. Vom începe lucrările cu bani din bugetul local, iar primele extinderi se vor face în satul Beica. Vreau să duc conducta de apă la poarta fiecărui cetăţean. Nu mai aşteptăm, deoarece oamenii au nevoie de apă. Avem proiecte, avem planuri, dar nu sunt fonduri, nu sunt programe şi nu se aude nimic despre vreun ghid de finanţare. Stăm şi aşteptăm, cetăţenii vin la noi şi se plâng că au nevoi şi greutăţi, fiindcă s-au scumpit toate. În localităţile unde se mai lucrează sunt rămăşiţele proiectelor finanţate în perioada Vioricăi Dăncilă care a fost criticată, dar trebuie menţionat un lucru: s-a lucrat în perioada aceea. Indiferent de culoarea politică a primarului, PSD a alocat fonduri către localităţi. Numai cine nu a depus proiecte nu a primit finanţare. Eu ştiu că în judeţul nostru sunt localităţi cu primari liberali cărora li s-au finanţat mai multe proiecte decât localităţilor cu primari PSD. În acea perioadă nu s-a ţinut cont de culoarea politică. Acum aşteptă acest PNRR. Ce şanse au localităţile mici pentru accesarea fondurilor nu ştim. Consider că ar trebui să aloce fonduri către localităţile din România, să creeze facilităţi pentru reîntoarcerea acasă a românilor care au plecat în lume după un salariu mai bun. De exemplu, eu încerc să atrag investitori în localitate pentru crearea locurilor de muncă, fiindcă vreau să aduc câteva familii acasă. Nu pot să spun mai mult acum, vom face public atunci când va fi certitudine, dar, cu siguranţă, în localitatea noastră se vor crea câteva locuri de muncă. Suntem în discuţii cu trei companii mari din ţară, care vor să îşi desfăşoare activitatea în localitatea noastră. Cert este că vor fi înfiinţate linii de producţie, şi eu, când vorbesc, este certitudine. Avem o situaţie destul de grea fiindcă nu sunt bani, puţine sunt localităţile unde se mai mişcă ceva şi acelea pe situaţii de urgenţă”, a precizat primarul localităţii Mădulari, Daniel Dimulescu.

Tot la capitolul proiecte depuse în vederea finanţării, administraţia locală are la Compania Naţională de Investiţii şi un proiect pentru modernizarea şcolii, construirea unei baze sportive, extinderea sistemului de apă în satele Mamu şi Beica şi înfiinţarea reţelei de canalizare în localitate.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *