Trei medalii pentru Dana Govoreanu la probe combinate

Vineri și sâmbătă au avut loc la București Campionatele Naționale de atletism – probe combinate, dedicate tuturor categoriilor de vârstă. La aceste competiții iau startul cei mai compleți atleți, capabili de curse de viteză, de curse peste garduri, de aruncări și de sărituri, dar și de curse lungi.

Dana Govoreanu (18 ani), atletă legitimată la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” și la Club Sportiv Chimia Rm. Vâlcea, antrenată de Alina Borța, a reușit cea mai bună performanță a carierei, câștigând atât categoria de juniori 1, cât și pe cea de tineret în proba de heptatlon (100 m garduri, săritura în înălțime, aruncarea greutății, 200 m, săritura în lungime, aruncarea suliței și 800 m. În clasamentul total al seniorilor, Dana Govoreanu  a urcat pe a treia treaptă a podiumului. În clasamentul general de seniori, tânăra atletă a câștigat probele de 100 m garduri, 200 m plat și săritura în lungime cu performanțe valoroase reprezentând recorduri personale.  Atleta vâlceancă  si-a îmbunătățit performanța în proba de 100 m garduri, probă pentru care este calificată la Campionatul Mondial din Kenya, ce va avea loc în luna august a acestui an.

O a doua sportivă ce a reprezentat Clubul Sportiv Chimia Rm. Vâlcea la aceste campionate a fost Alexia Chirită  (14 ani), atletă ce s-a clasat pe locul VI la  juniori 3. De la această micuță atletă așteptăm rezultate valoroase în anul ce urmează.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *