Cristian SIMOIU: „Ar trebui să se finalizeze proiectul trotuare şi piste de biciclete în zona Râureni-Stolniceni”

Cristian Simoiu este un consilier local al Râmnicului şi, în rândurile de mai jos ne oferă câteva detalii în legătură cu problemele cu care se confruntă în administraţia publică locală, cum ar fi plângerile şi doleanţele cetăţenilor pe care le primeşte. De asemenea, discutăm anumite aspecte despre situaţia actuală politică de la Bucureşti. 

Impact REAL: În calitate de consilier local al municipiului Râmnicu Vâlcea, cum catalogaţi activitatea de la începutul mandatului, în materie de proiecte pentru cetăţeni?  

Cristian SIMOIU: Aşa cum am prezentat în raportul meu de activitate, fără să iau în discuţie prezenţa si dezbaterile din cadrul consiliului local şi comisiilor de specialitate, care în primele luni au fost aproape săptămânale, consider că a fost un început de mandat activ. În fiecare miercuri începând cu ora 19:00 am audienţe şi cel puţin de 2-3 ori pe săptămână merg pe teren şi discut cu râmnicenii. Cu toate că rolul nostru, al consiliului local este unul legislativ, eu personal sunt o persoana activă şi am dorit să mă implic administrativ şi să sprijin cetăţenii prin atenţionarea administraţiei publice locale despre anumite deficienţe executive sau prin proiecte si idei de dezvoltare.  

Impact REAL: Care sunt evenimentele cu care vă confruntaţi din comisia de buget/finanţare? 

Cristian SIMOIU: În comisia de buget, ca şi în comisia juridică se discută majoritatea proiectelor aflate pe ordinea de zi. Până acum cele mai dezbătute proiecte au fost bugetul anual, rectificările bugetare ulterioare, împrumutul şi PUZ-urile. Au fost aduse argumente pro şi contra acestor proiecte de hotărâre, dar am lăsat specialiştii în finanţe să dezbată mai intens subiectele. 

Impact REAL: Ce probleme şi doleanţe ale cetăţenilor aţi primit şi le-aţi direcţionat către Primăria Râmnicu Vâlcea?  

Cristian SIMOIU: În acest an am primit foarte multe solicitări, doleanţe şi chiar sesizări privind unele probleme cu care se confruntă cetăţenii. Toate au fost aduse la cunoştinţa administraţiei locale şi în măsura în care bugetul primăriei a permis parte din ele, s-au rezolvat. În raportul meu de activitate pe acest an am evidenţiat in jur de 20, atât lucrări mari care necesita investiţii serioase, eventual atragerea de fonduri europene, cât şi lucrări mai mărunte, dar de care cetăţenii se lovesc zi de zi, care au putut fi rezolvate de către DADP sau Pieţe Prest. 

Impact REAL: Care credeţi că este cel mai semnificativ proiect la care aţi lucrat, fiind depus mai apoi spre aprobare în Consiliul Local?  

Cristian SIMOIU: Primul proiect, asupra căruia m-am pronunţat încă din campania locală din septembrie 2020 că ar trebui să se finalizeze este proiectul trotuare şi piste de biciclete în zona Râureni-Stolniceni. În bugetul pe anul acesta, cu sprijinul colegilor mei, a fost prinsă suma necesară pentru elaborarea studiului de fezabilitate al acestui proiect, aflat deja în lucru în acest moment. Sunt convins că acest proiect va beneficia de sprijinul tuturor colegilor din Consiliul Local, indiferent de apartenenţa politică şi va fi aprobat fără probleme. 

Impact REAL: Cum a fost relaţia dumneavoastră alături de consilierii USR din timpul Alianţei pentru Râmnic?  

Cristian SIMOIU: Cu colegii din USR am avut şi încă am o relaţie de colaborare bună. În perioada când Alianţa pentru Râmnic funcţiona în favoarea dreptei politice am avut acorduri pe anumite proiecte, dar şi divergenţe pe anumite speţe care în urma unor discuţii aplicate s-au soldat cu voturi favorabile pentru cetăţenii Râmnicului. Orgoliile strică destul de mult mediul politic, însă, dacă s-ar dezbate mai mult, cred că s-ar putea ajunge la consens şi asta ar fi în interesul cetăţenilor. 

Impact REAL: Este Râmnicu Vâlcea un oraş pregătit pentru sezonul de iarnă?  

Cristian SIMOIU: În fiecare an Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea aproba Programul de pregătire şi acţiune pentru iarnă. La ultima şedinţă de consiliul local a fost pus în discuţie acest program, cu prezentarea măsurilor care se pot lua, în funcţie de intensitatea ninsorii, a utilajelor din dotare pentru deszăpezire sau cele pentru evacuarea zăpezii, forţa de muncă disponibilă şi materialele necesare. Programul a fost aprobat în unanimitate, drept urmare sunt sigur că Primăria Râmnicului este pregătită sa gestioneze cu succes această iarnă. 

Impact REAL: Care sunt activităţile de sărbători, organizate sau susţinute de Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea?  

Cristian SIMOIU: În legătură cu sărbătorile de iarnă, DADP a finalizat zilele acestea decorarea Râmnicului cu luminile de sărbători, iar în Scuarul Mircea cel Bătrân se va desfăşura în perioada 1 decembrie 2021 – 6 ianuarie 2022 Târgul „Decembrie Magic”, care va găzdui, pe lângă cele 26 de căsuţe cu produse alimentare şi nealimentare specifice sărbătorilor şi un patinoar, ţinându-se cont de reglementările în vigoare privind pandemia. 

Impact REAL: Cum vedeţi criza politică de la Bucureşti din punct de vedere administrativ? Dar politic?  

Cristian SIMOIU: În opinia mea divergenţele politice de la nivel central nu au impact foarte mare asupra mediului administrativ întrucât atât noi, în consiliul local, cât şi executivul ştim ce avem de făcut pentru binele comunităţii. Singurele deficienţe în astfel de momente cred că sunt la capitolul aprobării la nivel central a diverselor proiecte pe fonduri guvernamentale sau europene, unde se poate întârzia puţin. Din punct de vedere politic, o alianţă între două partide puternice poate fi un acord benefic pentru cetăţeni. În speţa de faţă cred că plus cu plus s-ar putea sa dea cu minus. Sunt dezamăgit de această decizie luată la nivel naţional, mai ales că vorbim despre 2 partide care nu au puncte comune în viziune, doctrină şi istoric. Mai mult, Filiala PNL Vâlcea şi-a exprimat opinia prin vot pentru o alianţă de dreapta, împotriva unei colaborări cu PSD. Dacă ne raportăm la momentul 2012, s-a dovedit că acordul a fost un fiasco total, dar rămâne de văzut.    

Impact REAL: Când credeţi că o să se finalizeze negocierile pentru guvern?  

Cristian SIMOIU: Zilele trecute s-a negociat programul de guvernare şi se pare că s-a ajuns la un consens pe majoritatea măsurilor dorite de ambele formaţiuni. În ceea ce priveşte desemnarea primului ministru încă se mai poartă negocieri şi cred că va mai dura puţin. De principiu s-a discutat ca desemnarea să se facă prin rotaţie, dar fără a se lua o decizie fermă în acest sens. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *