S-a retras decizia care ar fi prelungit perioada de taxare a parcării și în weekend în Râmnicu Vâlcea

La ședința extraordinară de astăzi special convocată pentru retragerea modificării de extindere a taxelor de parcare și în weekend, proiectul a fost aprobat.

Grupul PNL, care pregătise un nou regulament de parcare care să elimine cu totul taxarea, s-a declarat nemulțumit deoarece primarul nu a acceptat acest proiect de hotărâre în ordinea de zi. Ba chiar, după discursul viceprimarului Pîrvulescu legat de acest subiect, toți consilierii liberali s-au ridicat și au părăsit sala cu scopul de scoate în evidență faptul că nu li s-a acceptat propunerea de introducere a noului regulament.

După ce consilierii PNL s-au retras, viceprimarul Gheorghiu a venit cu precizări că el ar susține proiectul propus de liberali. De asemenea, a început să spună că în Consiliul Local sunt doar voințe și conflicte politice și nu se iau decizii constructive, precedate de argumente și discuții.

„Aș fi vrut să vă zic că susțineam ideea de suplimentare a ordinii de zi și totuși să vedem dacă există ceva în spatele acestei voințe politice, pentru că de multe ori propunerile venite din partea domnului Pîrvulescu țin mai mult de voință politică și se neglijează cu o mare problemă: partea juridică. Grupul USR este deschis consultărilor cu cetățenii. Dacă din partea grupului PNL, vine această propunere în urma unor consultări cu cetățenii, deși și aici este greu de cuantificat care este reprezentativitatea cetățenilor.” a declarat viceprimarul Andrei Gheorghiu.

Viceprimarul USR spune că ar accepta propuneri din partea PNL, dar să fie mai întâi consultate cu cetățenii. Probabil au uitat câte proiecte au aprobat cu Mircia Gutău, care n-au trecut niciodată prin opinia locuitorilor din Râmnicu Vâlcea.

După plecarea consilierilor PNL, Mircia Gutău și asociații din Consiliul Local încep practic un monolog despre îmbunătățirea orașului și a proiectelor administrative, dar este foarte evident că profită de plecarea grupului PNL pentru a le oferi locuitorilor, care urmăreau ședința de Consiliu Local pe Facebook, câteva aspecte cu care să iasă în evidență.

„Ședință de Consiliu Local cu final așteptat. Niciuna din doleanțele cetățenilor, propuneri ale opozitiei PNL nu au fost luate în considerare. Speranțe prea mari nu aveam de la cineva care își disprețuiește cetățenii și-i consideră undeva la …și alții. Ca urmare, organizația municipală PNL își va continua demersurile prin toate mijloacele legale, împreună cu societatea civilă pentru a reuși să aducă acest regulament abuziv acolo unde-l doresc oamenii acestui oraș. Suntem aleși de d-voastră pentru a vă face viața mai bună, nu pentru a vă împovăra zi de zi cu alte poveri, taxe, etc. Nu cetățenii sunt de vină pentru deciziile unui primar arogant, total lipsit de viziune, preocupat doar de betonarea acestui oraș, de secătuirea, într-un consum care nu aduce nici o plus valoare, a bugetului local. Luăm în calcul și organizarea unor manifestații de protest, unde sper să ne adunăm cât mai mulți, pentru a ne demonstra forța.” a declarat viceprimarul Virgil Pîrvulescu după finalul ședinței.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *