Primarul localităţii Milcoiu, Daniel Muşat: „La CNI există un proiect depus de mulţi ani pentru care sunt doar plimbat pe drumuri”

De aproximativ doi ani administraţia locală are depus la Compania Naţională de Investiţii un proiect pentru stabilizarea unei zone afectată de inundaţii în satul Căzăneşti, unde zeci gospodării riscă să fie izolate. În proiect sunt prinse lucrările de consolidare a întregii zone începând de la apărări de maluri, construirea gabioanelor şi refacerea tuturor podeţelor care au fost măturate din cauza viiturilor. Investiţia este prioritară, deoarece terenul din zona respectivă o ia la vale la fiecare ropot de ploaie. Primarul localităţii Milcoiu, Daniel Muşat, este supărat fiindcă, în tot acest timp administraţia locală a răspuns la zeci de clarificări transmise de CNI, a actualizat documentaţii, a refăcut schiţe şi devize, iar drumurile la Bucureşti au fost nenumărate, ajungând într-un final la refacerea întregului proiect. Într-un cuvânt, primarul se confruntă cu tergiversări fără rost şi amânări care, de cele mai multe ori, nu au avut nici o soluţionare, iar răspunsurile sunt lăsate în coadă de peşte: 

 „Proiectul este depus la CNI şi este extrem de important. Sunt foarte supărat fiindcă suntem plimbaţi pe drumuri, ne cer tot felul de clarificări, începând de la faptul că nu este taxa moştenitorilor făcută până la modificarea întregului proiect pe care l-am refăcut ultima dată numai pe albia văii. În toţi aceşti ani ne-au cerut tot felul de documente, refacerea situaţiilor, clarificări, numai ca să ne pună beţe în roate, dar de făcut nu fac nimic să ne ajute. Săptămâna trecută am fost din nou la Bucureşti şi le-am spus că, dacă nu vor să demareze acest proiect să ne spună şi să nu ne mai „aburească” cu tot felul de documente, fiindcă nu se mai poate. Până acum s-au schimbat şase funcţionari la CNI pentru acest proiect şi, de fiecare dată, fiecare funcţionar reia proiectul de la început cu tot felul de noi clarificări. Într-un cuvânt este o bătaie de joc la adresa noastră. Am ajuns şi la directorul acestui CNI şi le-am spus tuturor celor care conduc această instituţie că eu nu sunt prostul ţării şi nici al CNI-lui, fiindcă există un proiect depus de ani buni, pentru care sunt doar plimbat pe drumuri şi „aburit”. Le-am spus că nu se mai poate, totul are o limită şi este revoltător, angajaţii acestei instituţii plimbă hârtiile, nu se gândesc la oamenii din satul Căzăneşti, habar nu au cu ce teamă trăiesc cetăţenii din acea zonă. Aşteptăm un nou răspuns şi sunt curios ce aberaţii mai pot scoate”, a precizat primarul localităţii Milcoiu, Daniel Muşat. 

Când plouă, apele mătură tot în calea lor, obturând întreaga vale şi lăsând în urmă un adevărat dezastru. Podurile sunt smulse şi luate de viituri, terenurile din zonă sunt sub apă, iar oamenii speriaţi. De fiecare dată situaţia şi bilanţul pagubelor produse de inundaţii este transmisă la Prefectură. Pentru a se putea circula, periodic primarul readuce, prin mici lucrări, zona de normalitate. Spune că toate acestea sunt doar cârpeli, dar pentru siguranţa comunităţii din respectiva zonă este nevoie de un proiect amplu, care zace în sertarele CNI de aproximativ doi ani. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *