Aparatură nouă pentru sănătatea vâlceană

Datorită investițiilor făcute în ultimii ani în sănătatea vâlceană, adulții cu probleme de sănătate, dar și copiii nou născuți au o șansă în plus a viață. Ultima achiziție în domeniu, realizată cu ajutorul Consiliului Județean Vâlcea constă în dotarea Secției de Neonatologie de la Maternitatea din Rm. Vâlcea cu un ecograf de înaltă performanță.  Aparatul este folosit pentru diagnosticarea nou-născuților. „Este primul ecograf nou al secției Neonatologie, unde, până în prezent, cadrele medicale au utilizat un aparat vechi, de la o altă secție. Deși resursele financiare sunt reduse, avem în vedere și achiziționarea unui aparat de radiologie, fiindcă ne dorim ca micuții să beneficieze de servicii medicale de înaltă calitate, iar eventualele afecțiuni ale acestora să fie depistate din timp și tratate corespunzător. Am avut bucuria să-i văd, de la distanță, ce-i drept pe micuți, printre ei și un ucrainean, și vă mărturisesc că am fost deosebit de emoționat. Le urez tuturor „bun venit pe această lume!” și să crească în pace, sănătoși și fericiți, alături de cei care le-au dat viață”, afirmă Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.   În așteptarea fondurilor europene pentru modernizarea în integralitate a clădirii maternității se intervine în această perioadă cu lucrări de reabilitare a secțiilor, dar și prin dotarea acestora cu aparatură medicală.

4 milioane de euro, din fonduri europene, pentru spitalele vâlcene

Conducerea Consiliului Județean Vâlcea își propune în perioada următoare să atragă noi fonduri pentru spitalele vâlcene, din bani europeni. La ședința ordinară de vineri, 25 martie a.c., au fost aprobate două proiecte ce vizează creșterea siguranței pacienților în Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și în Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești.  Valoarea proiectelor propuse spre finanțare din fonduri europene este de 4 milioane euro, câte 2 milioane euro pentru fiecare obiectiv de investiții. Totodată, au fost aprobate și documentațiile tehnico-economice aferente viitoarelor investiții, care se doresc a fi realizate în cele două spitale vâlcene, desemnate suport COVID. Prin proiect, se propun următoarele activități: achiziții și montaj sisteme de detectare, semnalizare și alarmare incendii; evaluarea deficiențelor infrastructurii existente prin expertize tehnice; lucrări de intervenție la infrastructura electrică, de ventilare, tratare a aerului și cea de fluide medicale.

Clădirea Maternității intră în reabilitare

La ultima ședință a Consiliului Județean s-au aprobat de asemenea mai multe proiecte de investiții pentru sănătatea vâlcenilor. Unul dintre aceste proiecte se referă la modernizarea clădirii în care funcționează Serviciului Județean de Ambulanță Vâlcea, un imobil la care nu s-a mai intervenit din anul 1980, de când a fost construit. Erau necesare lucrări de amenajare și de refacere a instalației electrice, igienizare, lucrări de modernizare a clădirii, dar și o reconstrucție a spațiului cu copertine pentru garaje. Pentru acest obiectiv s-au alocat la ședința de consiliu 500.000 lei, bani care se vor utiliza pentru realizarea acestor lucrări.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *