Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Susţinerea infrastructurii educaţionale a reprezentat pentru primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu, o activitate prioritară

Primarul comunei Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu, a atras fonduri pentru un proiect cu finanțare europeană, astfel încât unităţile de învăţământ din localitate vor beneficia de toate dotările moderne, începând de la laptopuri, videoproiectoare, table interactive, manuale virtuale şi sistem de proiecţie ultramodern, unde orele pot fi transmise în direct, pe internet, pentru ca elevii care stau acasă din diverse motive să poată asista la ele. Prin urmare, baza materială a şcolii din Păuşeşti Măglaşi este completată cu tot ceea ce impune un sistem educațional modern, cu elevii care au posibilitate acumulării a cât mai multor cunoștințe, cu cadre didactice bine pregătite, dar și cu o administrație locală care acordă, cu adevărat, atenție școlii.

„Zilele acestea am primit întregul pachet IT pentru desfășurarea orelor online. Astfel, şcoala noastră este dotată cu internet de mare viteză și calculatoare conectate la internet, iar sălile de clasă sunt dotate cu camere web pentru teleconferință, videoproiectoare, cu table interactive şi manuale virtuale ceea ce facilitează transmiterea lecţiilor on-line. Cu toţii am trecut printr-o perioadă dificilă, cu multe provocări atât pentru elevii şcolii noastre cât şi pentru profesori, în situaţia aceasta era necesar acest pachet IT pentru desfășurarea în condiții optime a învățării on-line. Pentru aceste proiecte am reuşit să atragem fonduri europene achiziţionându-se laptopuri, table interactive, videoproiectoare, camere web pentru conferinţe, routere wireless, tablete grafică”. Valoarea proiectului este de 370 mii de lei, fonduri nerambursabile”, a precizat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Infrastructura educaţională din Păuşeşti Măglaşi a fost modernizată pas cu pas

Privind infrastructura educaţională, localitatea a beneficiat de mai multe proiecte de investiţii, de la reabilitări de şcoli la dotaea şi înfiinţarea de grădiniţe. Totul a fost posibil datorită primarului liberal al comunei Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu, care a reușit să obțină fonduri europene şi guvernamentale.

Astfel, la Păuşeşti Măglaşi s-a construit din temelii o grădiniţa cu program prelungit, s-au atras fonduri europene pentru lucrările de reabilitare, modernizare şi dotarea şcolii gimnaziale „Achim Popescu”, iar cu bani guvernamentali, prin PNDL-2, şcoala din satul Valea Cheii este o locaţie modernă, dotată corespunzător. Primarului spune că datoria autorităților locale este  să faciliteze accesul la educație pentru toți copiii, fiindcă, în opinia sa, pentru ei este importantă motivația. Iar accesarea fondurilor pentru dezvoltarea infrastructuii educaţionale nu se opreşte aici.

O modernă sală de sport se construieşte în comuna Păuşeşti Măglaşi

Administraţia locală din Păuşeşti Măglaşi a dat startul lucrărilor privind construirea unei săli de sport. Proiectul se realizează cu fonduri atrase prin Compania Naţională de Investiţii şi va avea o capacitate de 180 de locuri. Astfel, orele de educaţie fizică şi sport pentru elevii din Păuşeşti Măglaşi vor deveni atractive, iar tinerii din comunitate vor fi încurajaţi să facă mişcare:

„Investiţia este finanţată în totalitate cu bani atraşi prin Compania Naţională de Investiţii, nefiind necesară suportarea unor costuri suplimentarea de către administraţia locală. Proiectul pentru construirea acestei săli de sport este depus din anul 2009 însă, în toată această perioadă ni s-au cerut clarificări peste clarificări, la care s-a răspuns cu promptitudine. Acum a venit momentul: aşadar, în cel mai scurt timp, copiii noştri vor beneficia de o sală de sport modernă”, ne-a declarat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Sala de sport va avea suprafaţa sportivă dimensionată pentru handbal, dar va avea marcaje şi pentru terenuri de baschet sau volei. Terenul amenajat în interiorul sălii va fi dotat cu coşuri de baschet fixe, porţi, fileu, panouri şi plase, suporţi pentru montarea fileului de volei şi tenis. Se vor realiza de asemenea, în cadrul acestui proiect amenajări exterioare care constau în alei pietonale, o zonă de parcare şi spaţiu verde cu gazon.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *