La Râmnicu Vâlcea s-a organizat Concursul Național Istoria și tradițiile rromilor”, ediția a XIII-a

În perioada 15-17 aprilie 2022, Ministerul Educației în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea și Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa”, a organizat la Râmnicu Vâlcea faza națională a Concursului național „Istoria și tradițiile rromilor”, ediția a XIII-a. La proba scrisă a concursului au participat 43 de elevi.

Festivitatea de deschidere din data 15 aprilie 2022 a avut loc la Filarmonica ”Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, în prezența oficialităților de la nivel național și județean: Domnul Iulian Paraschiv – Secretar de Stat – Președinte Agenția Națională pentru Rromi, domnul Cătalin – Zamfir Manea – Deputat al minorităţii rome, domnul Marius Căldararu – Consilier în cadrul Ministerul Educației, Domnul subprefect Stanculescu Victor, doamna Inspector Școlar General prof. Andreianu Mihaela, Inspector Școlar General Adjunct Prof. Toma Mirela, doamna Oana Popa reprezentant al Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Alături de colegul meu, Paraschiv Iulian, președintele Agenției Naționale pentru Romi, si împreună cu colegii de la Organizația de Tineret a Partidei Romilor, am participat zilele acestea la Concursul Național de Istoria și Tradițiile Romilor, care s-a desfășurat la Râmnicu Vâlcea, concurs la care au participat 40 de copii romi din toată țara și 20 de profesori însoțitori.

Copiii noștri care au participat la acest concurs, sunt copii cu rezultate excepționale la învățătură. În același timp, ei reprezintă un model pentru toți ceilalți copii romi din toată țara. În cadrul concursului de la Râmnicu Vâlcea, acești copii minunați, au obținut note foarte mari.

În numele organizației Partida Romilor, le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui important concurs, Ministerului Educației, ISJ Vâlcea, sucursalei Partidei Romilor, Vâlcea, inspectorilor școlari pentru romi care au făcut parte din comisia centrală și profesorilor care i-au pregătit pe elevi!” a transmis Cătălin Zamfir Manea pe Facebook.

sursă informații/fotografii: Facebook – Iacob Claudia Ramona și Cătălin Zamfir Manea

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *