Elevii din Vâlcea,implicați într-un proiect internațional

,,Clean and green is our perfect dream‘‘,  proiect Erasmus+ 2019-1-RR01-KA229-074488 este desfășurat de Colegiul Național de Informatică ,,Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea. În cadrul acestui proiect elevii și profesorii au posibilitatea de a interacționa cu persoane înrolate în alte patru  instituții școlare din Portugalia, Turcia, Bulgaria și Slovenia.  Iosif Cocoș, David Ionescu, Ianis Peptine, elevi ai colegiului, însoțiți de cadrele didactice Natalia Alina Popescu și Georgiana Adriana Cruceanu au fost prezenți la cea de-a treia mobilitate internațională din cadrul acestui proiect, mobilitate ce s-a desfășurat Slovenia.

Domzale a fost orașul gazdă în perioada 11-15 aprilie pentru elevii și profesorii din țările partenere. Tema mobilității a fost legată de habitate și diferite medii de viață. În acest sens s-au desfășurat activități adecvate tematicii: vizite culturale, recreative, în natură, ateliere legate de ecologie.

,,Această experiență mi-a depășit așteptările” – declara elevul din clasa a XII-a, Ianis Peptine. ,,Pentru o școală din mediul rural, infrastructura este impresionantă. Elevii aveau posibilitatea de a vizita o bibliotecă modernă, iar școală beneficiază de un teren de sport deseori închiriat pentru antrenamente chiar de sportivi din capitală”

,,Mobilitatea a fost una reușită. De la țara foarte frumoasă, la organizarea foarte bună și activitățile relevante. Luându-le pe rând, pot spune că Slovenia mi-a depășit așteptările”- este de părere Iosif Cocoș, elev în clasa a IX-a. ,,Deși a fost a doua oară când am vizitat micuța capitală, Ljubljana, aceasta nu a ezitat să mă surprindă și să-mi ofere noi perspective, un oraș cochet cu o cetate medievală bine amenajată, un râu care constituie inima orașului, străduțe pietonale cu terase și magazine, un oraș frumos în care se pot petrece câteva zile. Despre celelalte locuri pe care le-am vizitat în proiect, pot spune că m-au impresionat: frumosul port Piran cu un aer venețian, faimosul lac Bled și surpriza proiectului – Alpii Sloveniei – cu o vedere incredibilă, cu o cabană cu geamuri din podea până în tavan ce părea că plutea.

Despre activitățile proiectului pot spune că au fost bine organizate, cu o doză semnificativă de relevanță, per total, o serie de activități plăcute în natură care ne-au ajutat să ne conectăm mai bine cu mediul și să ne îmbunătățim obiceiurile în interacțiunile cu natura. Altceva ce m-a impresionat este școala din Ihan la care s-au desfășurat activitățile – o școală modernă, luminoasă cu toate facilitățile, ceva ce mi-aș dori să văd și-n țara noastră.

Concluzionând, a fost o experiență unică, deosebită, o experiență care mi-a oferit o stare de bine și satisfacție. Aceste experiențe sunt cele care contează cu adevărat în dezvoltarea elevilor.”

,,A fost prima dată când am participat într-un proiect Erasmus+ și sunt extrem de fericit că am avut această șansă, deoarece am avut oportunitatea de a lua parte la un program prin care am învățat mai multe despre mediul înconjurător și protejarea acestuia, am avut ocazia să vizitez obiective turistice din Slovenia și mi-am îmbunătățit competențele de comunicare într-o limbă străină. Sper să mai particip într-o activitate de acest fel în viitor” – David Ionescu, elev în clasa a IX-a.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *