La Păuşeşti Măglaşi, toate proiectele depuse de primarul Alexandru Dediu au primit finanțare

Proiectele de asfaltare care cuprind mai multe drumuri comunale din localitatea Păuşeşti Măglaşi, depuse de primărie în vederea obținerii unei finanțări prin programul Anghel Saligny, au fost aprobate.

Drept urmare, Primăria Păuşeşti Măglaşi a primit suma de 15 milioane de lei, bani care, după cum spune primarul Alexandru Dediu, vor fi folosiți pentru asfaltarea și modernizarea mai multor drumuri din satele localităţii. Tot prin PNI „Anghel Saligny”, s-au atras fonduri de peste 19 milioane de lei pentru extinderea sistemului de gaze.

Mai mult, extinderea sistemului de canalizare al localităţii, inclus în cel mai important proiect al județului Vâlcea, alături de alte 36 de localităţi, a fost depus în vederea finanţării la Ministerul Fondurilor Europene:

„Prin acest program guvernamental „Anghel Saligny” avem finanţate trei proiecte, două dintre acestea în valoare de aproximativ 15 milioane de lei, care vizează asfaltarea drumurilor comunale, la care se adaugă şi proiectul privind „Extinderea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale în comună”, o investiţie care are valoarea de 19 milioane de lei și se va realiza pe o lungime de 22 de kilometri, reprezentând întreaga localitate. O altă veste bună este faptul că inclusiv proiectul de canalizare al localităţii Păuşeşti Măglaşi prins în master planul judeţului a fost depus, și aşteptăm aprobarea. Prin urmare, proiectul pentru extinderea sistemului de gaze, asfaltarea drumurilor şi canalizarea au intrat în linie dreaptă, însă până vom vedea în teren prima săpătură mai sunt paşi de făcut. De exemplu, la gaze, chiar dacă proiectul a fost eligibil, verificat şi supraverificat, ne cer din nou actualizarea documentelor începând de la extrasul de carte funciară, Hotărârea Consiliului Local în ceea ce priveşte aprobarea studiului de fezabilitate, declaraţie privind acceptul pentru ocuparea temporară a terenului, certificat de urbanism şi avize pe care le-am mai transmis. Acestea sunt demersurile pe care legea ni le impune, iar noi le vom transmite cât se poate de repede”, ne declarară primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

În localitate se lucrează la construirea sălii de sport. Proiectul se  realizează cu fonduri atrase prin Compania Naţională de Investiţii. Astfel, orele de educaţie fizică şi sport pentru elevii din Păuşeşti Măglaşi vor deveni atractive şi mult mai intense.

Alexandru Dediu: „Medicii noştri au înţeles faptul că administraţia locală trebuie să respecte cadrul legislativ şi nu este după cum vrea sau nu vrea primarul”

Referitor le proiectul de Hotărâre de Consiliul Local privind  modificarea valorii redevenţei chiriilor  medicilor de familie, respins pentru a doua oară de  consilierii PSD, PER, USR, primarul şi-a exprimat dezamăgirea faţă de modul în care legislaţia nu este pe înţelesul tuturor, explicând şi motivul proiectului inițiat, care are la bază Hotărârea Guvernului României nr. 884/2004 privind concesionarea unor spaţii cu destinaţia de cabinete medicale.

„Medicii noştri cunosc legislaţia şi niciodată nu au luat ca pe o insultă nici o Hotărâre de Consiliu Local atunci când legea ne-a impus să modificăm valoarea redevenţei pentru spaţiile cu destinaţia de cabinete medicale pe care le avem în localitate. Prin urmare, când a apărut o lege privind înstrăinarea spaţiilor comerciale care spunea că, „administraţiile locale pot concesiona  sau vinde spaţiile aflate în administrare”, împreună cu consilierii de la data respectivă, în urma unei Hotărâri de Consiliu Local s-a decis să nu se vândă clădirea dispensarului deoarece este imobilul primăriei, chiar dacă există un subpunct în legea respectivă în care se specifica faptul că spaţiul se putea înstrăina doar dacă în clădirea respectivă se va continua desfăşurarea aceleiaşi activităţi. Luând această decizie, legea ne obliga ca în primii 5 ani  să dăm în concesiune cabinetele medicale la valoarea de un euro/mp/an, iar după ce a trecut termenul  de 5 ani, locaţiile trebuie date în concesiune la preţul pieţei, preţ care se stabileşte în urma unei evaluări. Prin urmare, în urmă cu 5 ani, când dispensarul medical nu era reabilitat, din evaluare a reieșit 7 euro/ m2/an, însemnând  1250 de lei pe an, adică 100 de lei/ lună. Din nou a expirat termenul contractual şi acum trebuia iar să facem evaluarea conform legii, în urma căreia a ieşit 12 euro/m2/an, adică 3000 de lei pe an, 260 lei/ lună, în condiţiile în care pentru dispensarul medical s-au atras fonduri guvernamentale privind reabilitarea clădirii.  Unii consilieri au considerat că este un nou moment „politic”, crezând că medicii se revoltă, căutând să mă pună într-o poziţie nu tocmai prietenoasă cu cadrele medicale. Însă, medicii noştri au înţeles faptul că administraţia locală trebuie să respecte cadrul legislativ şi nu este după cum vrea sau nu vrea primarul, altfel, în faţa Curţii de Conturi cu toţii răspundem”, ne declarară primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

1 thought on “La Păuşeşti Măglaşi, toate proiectele depuse de primarul Alexandru Dediu au primit finanțare

  1. PSD+PER+USR la pausesti au doar 6 consilieri. De ce nu spune ca nici consilierii de la PNL nu au votat majorarea chiriei pentru doctorii de familie?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *