Vâlcea s-a impus la Memorialul Constantin Tită

SCM Rm. Vâlcea a câștigat a 14-a ediție a Memorialului Constantin Tită, turneu organizat în Sala Sporturilor Traian și la care au mai participat CSM Slatina, CSM Galați și Dacia Mioveni.

Organizatorul turneului a fost  Asociația Handbalului Vâlcean ”Constantin Tită”, în parteneriat cu Primăria Rm. Vâlcea, SCM Rm. Vâlcea, A.J.H. și D.J.T.S. Cu trofeul obținut azi, Vâlcea a câștigat nu mai puțin de 11 din cele 14 ediții ale memorialului.

Turneul de la Rm. Vâlcea s-a disputat în sistem Final Four, cu semifinale și finale. Joi, în semifinale, CSM Slatina a învins CSM Galați cu 29-26, iar Vâlcea a trecut de Mioveni, scor 35-27. Vineri, în finala mică pentru locul 3, Dacia Mioveni a câștigat detașat cu CSM Galați, scor 30-20.  Finala mare a fost una suprinzător de echilibrată, SCM Rm. Vâlcea reușind să se impună în disputa cu CSM Slatina la un singur gol diferență, scor 22-21.

La final, organizatorii au acordat și premii individuale, toate revenind echipei câștigătoare. Astfel, cea mai tehnică jucătoare a fost Irina Glibko, cel mai bun portar a fost desemnat Daciana Hosu, iar Asma Elghaoui a fost golghetera turneului.

Trofeul fair-play ”Ilie Băjan” a fost înmânat echipei CSM Galați, echipa cu cele mai puține sancțiuni primite în acest turneu. Printre cei prezenți în sală s-a aflat și vicepreședintele FRH, Sorin Dinu, care a venit de la Craiova și a efectuat și premierea celei mai bune jucătoare a turneului.

Tehnicianul Vâlcii, Bent Dahl spune că echipa sa nu a mai avut prospețime în finala cu Slatina.  ”A fost un turneu bun, pot spune că am jucat satisfăcător. Cu Mioveni am făcut un meci bun, dar ca o consecință a antrenamentelor grele din ultima perioadă și pentru că am jucat azi foarte devreme, am fost lipsiți de energie în meciul cu Slatina” a spus antrenorul SCM-ului, Bent Dahl.

Pentru roș-albastre urmează cele mai tari amicale ale verii, în turneul internațional de la Bistrița, în perioada 19-21 august, alături de echipa gazdă, Ferencvaros Budapesta (Ungaria) și Metz (Franța). 

Turneul, cadou pentru fanii handbalului din Rm. Vâlcea

Organizatorul turneului, avocatul Cezar Tită spune că turneul reprezintă un cadou pentru fanii handbalului feminin din Rm. Vâlcea. ”S-a încheiat încă o ediție a turneului memorial Constantin Tită, ediție la care au participat echipe valoroase din Liga Florilor și la care am putut asista la meciuri spectaculoase. Totodată, ca de fiecare dată, am considerat că acest turneu reprezintă un cadou pe care Asociația Handbalului Vâlcean ”Constantin Tită” îl face spectatorilor, iubitori și cunoscători de handbal, acest lucru făcându-ne să ne gândim imediat după încheiere la organizarea ediției viitoare” a declarat Cezar Tită.

Memorialul a devenit o tradiție

Turneul de la Vâlcea a fost închinat în memoria inspectorului DJTS de handbal, Constantin Tită (1942-2008).  „Generalul” şi-a dedicat viaţa sportului vâlcean, fiind primul director al Sălii Sporturilor „Traian”. A jucat handbal în perioada studenției, a fost arbitru de handbal și ulterior antrenor al echipei de handbal feminin Voinţa Prundvilchim şi inspector de specialitate la DJST Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *