Minerul Costești a primit a treia oară consecutiv loc la Liga a III-a și amenință recordul Pașcaniului!

CFR Pașcani a primit de patru ori consecutiv loc la Liga a III-a, dar Minerul Costești îi amenință acest record!


În urmă cu doar o lună, când știa că a retrogradat din Liga a III-a și nu va primi loc, oficialii Minerului Costești vorbeau despre desființarea echipei. Ulterior, cei de la Costești au decis să continue la județ, dar în urmă cu o săptămână, după retragerile echipelor Sticla Arieșul Turda și Sporting Juniorul Vaslui, a primit pe ultima sută de metri din nou un loc în cel de-al treilea eșalon!
CSM Pașcani a primit de patru ori consecutiv loc la Liga a III-a în perioada 2017-2021, iar Minerul Costești amenință acest record! Are toate șansele să retrogradeze din nou, mai ales că Seria 6 este una puternică.


Au început cu testele PCR greșite!


În urmă cu doi ani, campioană județeană în Vâlcea, Minerul Costești urma să joace barajele de promovare în Liga a III-a, dar a devenit celebră după ce a încurcat testele obligatorii PCR și a făcut teste antigen. Astfel, Costești a pierdut la masa verde cu 0-3 meciul cu Petrolul Potcoava, iar a treia echipă de la baraj, Unirea Țigănești nu s-a mai prezentat. Până la urmă, FRF a schimbat sistemul competițional, a format 10 serii a câte 10 echipe, au apărut locuri libere și astfel vâlcenii au ajuns în premieră în Liga a III-a!
În sezonul 2020/2021, la debut, Minerul a făcut doar 7 puncte din cele 18 partide, a terminat pe locul 10 și a retrogradat. FRF a decis să le mai da o șansă retrogradatelor, care au jucat baraje de promovare/menținere cu campioanele județene. Costești a pierdut în tur, în deplasare, 1-2 cu Simian și a câștigat acasă returul, scor 4-3, dar a fost insuficient pentru a se salva pe teren! Au apărut ulterior șase locuri libere și minerii au primit din un loc la Liga a III-a.
În sezonul 2021/2022, echipa condusă de Marius Vlădoi a terminat tot ultima în serie. În sezonul regular a strâns doar 6 puncte din 18 jocuri, dar s-a întărit considerabil în iarnă și în play-out a mai adunat 11 puncte în 10 jocuri. A retrogradat din nou, a sperat să primească un loc liber, dar FRF a atribuit inițial cele șase locuri libere celor mai bine clasate echipe din sezonul trecut. Vâlcenii se pregăteau să joace la județ, dar în urmă cu o săptămână a aflat că primește loc la Liga a III-a, după ce Turda, care acceptase inițial locul, s-a retras.

Au făcut trei transferuri


Minerul Costești a anunțat că va accepta locul la Liga a III-a, deși nu mai avea lot și trebuie să încropească rapid unul.
În echipa din sezonul trecut au mai rămas Nicolaescu, D. Negoiță, Zamfirescu și Neacșa dar vâlcenii au început să caute jucători, cu nici două săptămâni înainte de startul Ligii a III-a. Au semnat Ion Marian (Flacăra Horezu), Benjamin Enache (CSM Slatina) și Ionuț Tisanu (ȘF Gică Popescu), care au debutat în jocul de cupă, 0-2 cu Flacăra Horezu, iar transferurile vor continua și în perioada următoare.
Echipa vâlceană joacă și se antrenează la Rm. Vâlcea, pe Brothers Sport Hub, cel mai modern stadion din județ.


Marius Vlădoi: ”Poate a treia oară este cu noroc!”


Directorul sportiv al Minerul Costești, Marius Vlădoi a fost la echipă în toți acești ani la Liga a III-a. Fostul portar speră ca în sezonul viitor, Costești să reușească o salvare miraculoasă, deși bugetul este unul mic, nu s-a făcut o pregătire centralizată și lotul se adună pe ultima sută de metri.
”Încercăm să formăm un lot competitiv, vrem să facem o echipă preponderent tânără, cu jucători care vor să se afirme, avem condiții bune de pregătire. Poate a treia oară este cu noroc! Așa cum în iarnă formasem o echipă bună, chiar dacă timpul este foarte scurt, încercăm și acum. Oricum, este o provocare mare pentru noi, dar încercăm și facem tot posibilul să ne ridicăm la cerințele acestui nivel. Știm că nu e o situație tocmai plăcută, să fii invitat după ce ai retrogradat, dar am zis să mai încercăm! Ne pare rău că nu am putut rămâne aceeași echipă cu care am terminat campionatul, cu încă 3-4 transferuri, nu cred că aveam probleme în a ne menține”. În prima parte a sezonului trecut, după ce portarul junior Panait s-a accidentat, Marius Vlădoi (50 de ani) a apărat poarta echipei sale în șase meciuri, pentru că în lot nu mai are un alt goalkeeper!
Directorul sportiv Marius Vlădoi subliniază că Minerul a plătit la zi toate contractele, chiar dacă retrogradase. ”Nu ne comparăm ca buget cu alte echipe, dar vrem să arătăm că se poate face treabă și cu bani mai puțini, dacă aveam posibilitățile financiare ale altor echipe, sigur nu eram în situația asta. Până la urmă, noi ce am promis am onorat, nu am făcut ca alte echipe, care promit salarii foarte mari pentru nivelul acesta și apoi sunt chemate pe la comisii, iar unele chiar au avut soarta noastră și au retrogradat”. Marius Vlădoi a apărat la Liga a 2-a pentru Chimia Râmnicu Vâlcea, Gloria Reșița, Unirea Alba Iulia, Minerul Motru, Poli Timișoara și Internațional Pitești.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *