PNL parcurge momente dificile la Vâlcea, dar și la nivel național | Virgil Pîrvulescu pregătește terenul pentru cursa electorală din 2024

Partidul Național Liberal parcurge o perioadă foarte dificilă în acest moment, vorbind de situația de ansamblu la nivel național a partidului. Motivele sunt numeroase, fiind din interiorul sau exteriorul intereselor partidului. Liderii s-au tot schimbat, dar ideologiile au rămas întipărite în partid. Fie că vorbim de Cîțu sau Ciucă, ambii sunt doar imagini reprezentative de moment pentru liberali. Cât „hate” a primit Cîțu cât a fost în fruntea partidului și a Guvernului, pe atât a primit și Nicolae Ciucă.

Ura oamenilor asupra PNL nu este din pricina urii asupra ideologiei liberale. Mulți dintre votanți au o preferință pentru liberalism bine împământenită, însă asta nu înseamnă că trebuie să suporte deciziile toxice care se petrec într-un partidul liberal din România.

Vâlcea, tărâmul liberalismului cu lideri diferiți

Liberalismul din județul Vâlcea nu diferă cu mult față de cel din alte județe. Totuși, este o diferență observabilă când vine vorba de municipiul Râmnicu Vâlcea și județul Vâlcea. Adică ideile de la Organizația Municipală PNL Râmnicu Vâlcea nu se aseamănă cu cele din Biroul Județean PNL Vâlcea. În acest caz, vorbim despre o diferență de strategie, dar și o diferență de gândire a liderilor. Cristian Buican și Virgil Pîrvulescu, cei doi lideri majori din Vâlcea, nu se aseamănă deloc, ba chiar mai mult, reprezintă antiteza celuilalt. Fie că se înțeleg sau nu, sunt „achiziții” importante pentru PNL și aceștia, în ciuda speranței fiecăruia, nu vor pleca prea curând din partid din pricina unei decizii realizată la nivel național.

Cum spuneam, există o diferență de strategie între cele două structuri și acestea sunt foarte observabile. De exemplu, putem vorbi de strategia de opoziție și investirea timpului în campanii de convingere a electoratului.

PNL Vâlcea are ca strategie ocuparea funcțiilor importante la nivel național, precum a fi deputat sau senator. De asemenea, această structură nu investește timp în realizarea de opoziție împotriva USR, AUR sau PSD. Aici poate exista un comportament normal pe care îl au aproape toți deputații și senatorii, de a fi mulțumiți cu funcția și să încaseze salarii importante pentru 4 ani de zile, indiferent dacă muncesc sau nu. Cristian Buican, liderul liberalilor nu se încumetă prea mult în a face opoziție. Maximul de efort ar fi o postare pe Facebook.

PNL Râmnicu Vâlcea are ca strategie implementarea a cât mai multe proiecte din partea lor în Consiliul Local, deși nu a reușit aproape deloc să facă progres în acest sens. De asemenea, aceștia își canalizează intențiile de opoziție către partidele PSD/PER/USR, care formează o majoritate în Consiliul Local. Liberalii de la municipiu țintesc preluarea primăriei din Râmnicu Vâlcea la alegerile din 2024. Virgil Pîrvulescu este liderul liberalilor care se înfruntă cu Mircia Gutău, primarul orașului.

Conferință de presă, organizată de PNL Râmnicu Vâlcea

În data de 16 septembrie, Organizația Municipală PNL Râmnicu Vâlcea a organizat o conferință de presă pentru a clarifica ideile pe care le au în legătură cu ultimele decizii și evenimente locale. De asemenea, aceștia au expus faptul că duc o luptă grea împotriva actualei administrații, cu Mircia Gutău în frunte.

Atât de simplu este să ajuți oamenii din oraș printr-o simplă hotărâre de Consiliu Local. Ne interesează ca orașul nostru să fie gestionat în mod corect. […] Sunt 30.000 de locuitori care au părăsit orașul Râmnicu Vâlcea. Aceștia reprezintă tineretul orașului. Aceștia sunt cei care nu-și pot găsi un loc de muncă în oraș și nu pot fi alături de familiile dumnealor astfel încât să putem vorbi de acel climat social favorabil unui oraș modern.

Virgil Pîrvulescu, liderul Organizației Municipale PNL Râmnicu Vâlcea.

De ceva timp, liberalii de la municipiu încearcă să aducă în ordinea de zi a Consiliului Local câteva proiecte pentru aprobare. Totuși, aceștia spun că Mircia Gutău nu le-a permis să introducă aceste proiecte, deși, din punct de vedere legal, ar avea tot dreptul. După această întâmplare repetitivă, aceștia au decis să facă o plângere scrisă la Instituția Prefectului, însă nu au primit încă răspuns.

Eu îmi asum că în actuala majoritate din Consiliul Local nu vom putea să implementăm aceste proiecte destul de benefice pentru Râmnicu Vâlcea. Însă, în anul 2024, acestea vor fi pe lista de priorități și vor fi puse în practică. Este clar că în momentul acesta, pentru politicienii din Consiliul Local, primează interesul personal. Nu au nicio treabă cu cetățenii orașului, pe ei îi interesează dacă le este bine.

Virgil Pîrvulescu, întrebat cum va implementa proiectele propuse de PNL chiar dacă până acum au fost refuzate toate.

Cezar Bulacu, susținut pentru candidatura la funcția de deputat

Cezar Bulacu este prim-vicepreședinte al Organizației Municipale PNL Râmnicu Vâlcea și face parte din actualul mandat al Consiliului Local din același oraș. La conferința de presă organizată de liberali, aceștia au anunțat că îl susțin pe Cezar Bulacu pentru funcția de deputat la alegerile din 2024.

Într-o hotărâre de comitet de coordonare locală, care înseamnă toți membrii PNL, au votat în unanimitate ca reprezentantul organizației noastre locale pentru Camera Deputaților să fie colegul nostru, Cezar Bulacu, pentru funcția de deputat. Prin ajutorul colegului, credem că vom reuși să obținem un scor electoral favorabil și care să-l propulseze în poziția de lider.

Virgil Pîrvulescu, liderul Organizației Municipale PNL Râmnicu Vâlcea.

Mai jos se află lista propunerilor pentru alegerile din 2024, pentru funcția de deputat.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *