Cozia egalează în extremis

În etapa 4 din Liga a III-a, Cozia Călimănești a remizat sâmbătă, pe teren propriu, scor 1-1 cu Vedița Colonești. A fost singurul punct obținut de echipele vâlcene în această etapă!

Vedița a venit la Călimănești fără niciun punct, fiind doar umbra echipei care impresiona în sezonul trecut. În absența lui M. Chiripuș, Vasile Ilinca a mizat în postura de vârf pe rapidul Ghighilicea, al cărui post obișnuit este în bandă sau în spatele atacantului.

Cu cuțitul la os, oaspeții au fost mai periculoși în prima repriză și în minutul 24, N. Georgescu a reluat puțin pe lângă poartă, după o centrare de pe dreapta. Vedița a mai avut o ocazie bună în minutul 57, prin același Georgescu, dar Borz a deviat șutul acestuia. Și tot juniorul Borz s-a opus în minutul 65 la reluarea cu capul a lui Georgescu. Cel  mai bun jucător de pe teren a fost însă ghanezul de doar 18 ani, Jonas Gadzeti, care a creat pericol la fiecare atingere de balon. Ghanezul a deschis scorul în minutul 68, când din corp și-a păcălit un adversar, a scăpat singur în careu și l-a învins pe Borz.

Abia după primirea golului, Cozia a ieșit de la cutie și a început să preseze. În minutul 78, Ghighilicea a ratat incredibil, reluând pe lângă poarta goală din doar 10 metri! Vâlcenii au egalat în minutul 89, când Sîrbu a recentrat cu capul în careu și Duca a înscris tot cu o lovitură de cap. S-a terminat 1-1, un rezultat echitabil după aspectul jocului. La Cozia s-au remarcat portarul Borz și Horumbă, care traversează cel mai bun moment al carierei. Cu cinci puncte din patru jocuri, Cozia este însă în grafic

Cozia: Borz – Proteasa, Al. Ștefan, Kelemen, Al. Chiripuș – Duca, Bîrziche – Sîrbu, Horumbă, Dobrin – Ghighilicea. Au mai intrat: Zamura, Mazilu, Marinaș și Ileana

Vasile Ilinca: ”Trebuie să luăm punct cu punct!”

Cu un lot subțire la dispoziție, antrenorul Vasile Ilinca spune că doar organizarea tactică și determinarea pot aduce puncte Coziei. ”Până la 0-1, aș fi zis că un egal era echitabil, apoi cred că meritam victoria. Am luat gol prea ușor, cu pasă printre și nu am mai dublat. La noi, toată lumea se apără. E bine totuși că nu am pierdut. Cu Craiova ne-am apărat ermetic, acum am ieșit mai mult la joc. Trebuie să luăm punct cu punct, altfel este complicat pentru noi. Seria este una echilibrată, noi mergem fără frică la Turnu Măgurele” a spus Vasile Ilinca.

Debut pentru Ștefan în al treilea eșalon

Revenit după o suspendare, căpitanul Alexandru Ștefan a fost titular pentru Cozia și a debutat la Liga a III-a, la 33 de ani! ”Lexu”  a jucat toată cariera sa la județ pentru Cozia, din anul 2005.  În returul barajului de promovare cu Curtișoara, Ștefan a primit direct cartonaș roșu după un clinci cu un adversar și a primit trei etape de suspendare, pe care le-a ispășit în startul acestui sezon.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *