Primăria Mădulari investeşte un milion de lei în extinderea şi modernizarea iluminatului public

Primăria Mădulari a depus la Agenţia Fondului de Mediu cererea de finanţare pentru proiectul privind extinderea şi modernizarea sistemului de iluminat public pe o lungime de 4 kilometri, valoarea estimată a investiţiei fiind de aproximativ un milion de lei. Sistemul va funcţiona prin telegestiune şi va permite controlarea intensităţii luminoase, reducând consumul de energie electrică şi emisiile de dioxid de carbon: 

„Prin acest proiect se vor face legăturile între sate, se vor monta minim 100 de stâlpi metalici şi se vor pune protecţii pe fiecare punct de aprindere. Prin urmare, se va face întreaga reţea pe o lungime de 4 kilometri, distanţă pe care vor fi montaţi stâlpi metalici cu lămpi multiled moderne şi eficiente din punct de vedere energetic, care pot fi programate de la distanţă. Modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public în comună reprezintă unul dintre proiecte importante, fiindcă prin această investiţie dorim sporirea siguranţei traficului, a circulaţiei cetăţenilor, creşterea confortului şi orientării în teren după lăsarea întunericului. Ţin să spun că este o extindere a sistemului de iluminat public, fiindcă investiţia privind montarea lămpilor multiled moderne a început cu bani din bugetul local”, a precizat primarul localităţii Mădulari, Daniel Dimulescu. 

Prin urmare, proiectul prevede instalarea de becuri led pentru reducerea cheltuielilor de întreţinere şi consum redus de energie electrică, extinderea reţelei de iluminat public şi montarea de noi stâlpi metalici pentru iluminat dotaţi cu lămpi multiled preprogramabile, moderne, eficiente energetic şi cu o durată lungă de exploatare. În această etapă, lucrările de extindere şi modernizare a sistemului de iluminat public în Mădulari vor fi realizate în toate cele cinci sale ale localităţii, a anunţat primarul Daniel Dimulescu.

Primarul vrea extinderea panourilor fotovoltaice, ca să scape de facturile la electricitate

Reamintim faptul că, la Mădulari, pentru a face economie la energia electrică şi diminuarea cheltuielilor, administraţia locală a montat panouri fotovoltaice. Investiţia asigură în prezent într-un anumit procent iluminatul public pentru instituţiile publice. Panourile fotovoltaice au fost montate pe acoperişurile instituţiilor publice din localitate: baza sportivă, căminul cultural, şcoala, dispensarul şi clădirea primăriei: „Este o investiţie benefică pe care am realizat-o în urmă cu trei ani, prin care am redus cheltuiala cu iluminatul public. Această investiţie pentru noi înseamnă economie la energia electrică şi diminuarea cheltuielilor într-un anumit procent. O dată cu creşterea preţurilor şi bugetul primăriei este afectat, în acest sens am în plan identificarea fondurilor pentru extinderea panourilor fotovoltaice sau chiar pentru amenajarea unui parc fotovoltaic, ca să scap de facturile la electricitate”, a anunţat primarul Daniel Dimulescu.

Scumpirea electricităţii ridică probleme primăriilor, care vor avea de achitat facturi uriaşe. În acest sens, primarul Daniel Dimulescu încearcă să găsească soluţii pentru găsirea de surse alternative care să poată asigura energia pentru clădirile publice din comună. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *