Primarul Constantin Bărzăgeanu a finalizat proiecte importante şi a pregătit investiţii noi

Una dintre cele mai mari comune din judeţul Vâlcea, comuna Mihăeşti se dezvoltă de la an la an, iar primarul Constantin Bărzăgeanu este preocupat să atragă noi investiţii importante pentru bunăstarea cetăţenilor. În această perioadă, la Mihăeşti s-au finalizat patru mari proiecte: construirea sălii de sport din satul Buleta, lucrările de modernizare a trecerii de cale ferată dublă în satul Măgura, amenajarea parcului de joacă pentru copii în satul Buleta, dar şi asfaltarea Străzii Ferma 2 din satul Mihăeşti. Primarul spune că urmează începerea lucrărilor pentru un nou spaţiu de joacă pentru copii în satul Negreni, iar anul viitor se va mai amenaja unul, în satul Mihăeşti.

Printre proiectele finalizate se numără şi modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente, având un consum ridicat de energie şi completarea sistemului de iluminat, unde este cazul. Acestea vor funcţiona într-un regim special, astfel că noaptea se vor aprinde doar dacă va circula cineva prin zonele respective.

Elevii din Mihăeşti primesc o masă caldă

La Mihăeşti, binecunoscutul program „Laptele şi cornul” s-a transformat din această toamnă într-o masă caldă pentru toţi elevii din localitatea Mihăeşti. Beneficiari sunt copiii care urmează cursurile şcolii gimnaziale din localitate:

„În localitate funcţionează două şcoli, una în satul Măgura şi cealaltă în satul Buleta, iar din toamnă toţi copiii vor primi o masă caldă, pe care o vom aduce în regim de catering. Demersurile pentru demararea acestui proiect sunt ale directorul Şcolii Gimnaziale din Mihăeşti, Cristina Pleşa, pe care o susţinem în toate atunci când este vorba despre iniţiativele legate de şcoală. Prin această acţiune se va sprijini mult mai mult actul educaţional”, a declarat primarul comunei Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.

La Mihăeşti se construieşte din temelii cea de-a treia grădiniţă 

Readucem aminte că la Mihăeşti s-au atras noi fonduri de la Ministerul Educaţiei pentru construirea din temelii a celei de-a treia grădiniţe. În această vară a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, iar clădirea, care avea o suprafaţă de 530 de metri pătraţi se va construi în satul Măgura şi va găzdui patru săli de grupă 

Proiecte importante

Pe lista obiectivelor de investiţii finanţare prin PNI „Anghel Saligny”, Primăria comunei Mihăeşti figurează cu două proiecte în valoare de 18,1 milioane de lei privind modernizarea drumurilor comunale şi amenajarea trotuarelor şi a pistelor de biciclete pe DN64, în satul Stupărei. Pentru dotarea parcului auto, administraţia locală va achiziţiona unu utilaj multifuncţional – buldoexcavator – prin accesarea programului operaţional pentru Pescuit–Laguna Pescarilor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *