De la trei la peste o sută de cercetași în șapte ani | Deschiderea Anului Cercetășesc organizat de Grupul ”Sfântul Francisc” Râmnicu Vâlcea a avut loc la Muzeului Satului Vâlcean

Cercetășia a făcut înconjurul lumii încă de acum 100 de ani, de la înființare. Principiile vechi încă se aplică și în ziua de astăzi, chiar dacă lumea a evoluat. Acest mod de educație a ajuns până și în Râmnicu Vâlcea. Într-adevăr, originile cercetășiei vâlcene sunt vechi încă din anii ’90, însă în momentul acesta este, probabil, la cel mai înalt nivel.

Acest stil cercetășesc prezent în Râmnicu Vâlcea funcționează după principiile Federației Scoutismului European, fondată după Al Doilea Război Mondial. Activitatea Grupului ”Sfântul Francisc” Râmnicu Vâlcea a început încă din anul 2015, cu doar 3 cercetași. În prezent, numărul acestora a crescut anual, având peste 100 de cercetași de toate vârstele.

Precum are școala sau Biserica un început anual, așa are și fiecare grup cercetășesc din țară. Anul acesta, Deschiderea Anului Cercetășesc a Grupului ”Sfântul Francisc” Râmnicu Vâlcea a avut loc la Muzeului Satului Vâlcean în data de 25 septembrie.

Careul final de la Deschiderea Anului Cercetășesc de la Muzeului Satului Vâlcean, organizat de Grupul ”Sfântul Francisc” Râmnicu Vâlcea.

DAC este în principiu una dintre activitățile principale ale grupului nostru, fiind un moment de reuniune, de restart, de reflexie asupra anului care a trecut, dar și de încărcate cu energie și dorința pentru cel ce urmează.
La eveniment au participant copii si tineri, cercetași, cercetașe, lupișori, dar și familiile acestora. Considerăm foarte importantă implicarea și suportul părinților, bunicilor în evoluția unui copil de la o ramură pedagogică la alta, întrucât ne bazăm pe susținerea pentru a îi motiva pe cei mici.
Evenimentul a fost compus din momente artistice cu amintiri din tabere care ne-au înveselit, un circuit plin de provocări și jocuri pentru cei ce au participat, dar și nelipsitele momente solemne ca promisiunile și trecerile la ramura roșie care au reușit sa ne umple cu motivație și nerăbdare pentru anul ce începe.

Akela, unul dintre liderii Ramurii Galbene a Grupului ”Sfântul Francisc” Râmnicu Vâlcea, Ana Barangă.

Deschiderea din acest an a avut parte și de un ceremonial solemn al unor tinere călăuze care au depus jurământul pentru a fi investite drept coordonatoare – șefă și asistentă – ale Focului Sfânta Clara, din acest grupul de cercetași. Acesta a reprezentat un eveniment cheie pentru grupul râmnicean, asumat de cele două lidere, moment care va oferi continuitate ramurii roșii în anii ce urmează.

Cele două cercetașe, acceptând cravata roșie care reprezintă trecerea la călăuze.

Grupul de cercetași râmnicean se poate mândri cu numeroase tabere pe parcursul anilor, atât de vară cât și de iarnă. Activitățile din timpul anului sunt organizate lunar, nelipsind momente pe care tinerii cercetași nu le vor uita prea curând. Acest grup este fondat din anul 2015 și de atunci numărul membrilor a tot crescut. Cei 7 ani de activitate reprezintă, nu numai pentru orașul Râmnicu Vâlcea, dar și pentru întreaga țară, o mișcare cercetășească importantă și vizibilă la nivel internațional.

În ultimii 7 ani putem spune că am ajuns de la 3 cercetași la un grup ce constituie peste 100 de membri ce activează in toate cele 3 ramuri, categorii de vârsta, ale pedagogiei cercetășești. Pot să zic ca încă de la prima mea tabăra in 2015 și până acum, am avut șansa de a fi martor a evoluției grupului, trupelor, patrulelor, evoluția prietenilor mei, oameni de nădejde care au ajuns sa îmi fie alături zi de zi.
Pot doar să fiu recunoscător pentru ce am trăit până acum și sunt convins că tot ceea ce urmează va fi la superlativ.
Ne dorim să creștem și să evoluăm pe toate cele 3 ramuri, astfel că așteptăm tot mai mulți copii și tineri care să descopere distracția, voioșia, fraternitatea și responsabilitate alături de noi.

Am fost aici de la început. Am văzut grupul crescând, evoluând, transformându-se. Iar după 7 ani simt ca am trăit o minunată binecuvântare. Mare mi-a fost bucuria să văd că atâția tineri, prieteni, sunt alături grupului cu energie, entuziasm și dorință de învățare. Am certitudinea că acești lideri de ramuri, formați în Belgia, Polonia și România vor ajuta cercetășia creștină din Vâlcea sa înflorească și mai mult în anii care ne așteaptă!

Șef al Grupului ”Sfântul Francisc” Râmnicu Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *