Trei consilieri locali râmniceni merg în Creta, Grecia, pentru un o sărbătoare națională pe banii primăriei

Există un obicei al administrațiilor locale prin care se împrietenesc cu alte instituții ale statului din alte țări, și pentru a ține legătura se trimit reprezentați cu o ocazie specială. Același lucru se întâmplă și în cazul primăriei din Râmnicu Vâlcea, care va trimite la sfârșitul lunii trei consilieri locali pentru a fi prezenți la Sărbătoarea Națională Ohi.

Cei trei consilieri locali care vor merge pe banii primăriei într-un fel de vacanță în Creta au tot transportul asigurat de primărie, fie că vorbim de bilete de avion sau transportul până la aeroport. Aceștia sunt Lețu Fănel, Popescu Iuliana Maria și Remus Grigorescu. Votul pentru plimbarea acestora a fost secret, însă trei consilieri locali au votat împotrivă., iar nouăsprezece favorabil.

Prin prisma acestei ocazii, consilierii trebuie să se întoarcă cu un raport despre călătorie și să îl prezinte în fața Consiliului Local. În caz de neconformare, aceștia vor achita întreaga sumă asigurată din bugetul local pentru călătorie.

Consilierii locali ce urmează a se deplasa la evenimentul menţionat mai sus, sunt obligaţi să prezinte la prima ședință ordinară a Consiliului Local o informare cu privire la deplasarea efectuată, în maxim 45 zile de la data închieierii deplasării, în caz de neconformare, în termenul menţionat, consilierii locali în cauză, urmează a suporta cheltuielile aferente acestei deplasări.

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Trebuie să menționăm faptul că la ședința de Consiliu Local unde s-a luat această decizie de a trimite trei consilieri locali în Creta, PNL nu a propus niciun membru pentru a se deplasa deoarece nu ar dori să cheltuiască din banii publici pentru astfel de motive. De asemenea, cei care merg în Grecia fac parte din partidele subordonate lui Mircia Gutău la nivel local, PSD și PER.

În momentul în care primăria se zbate în a-și achita plățile, consilierii au ales să meargă să se plimbe. Sunt ceva bănuți ca să se plimbe, au primit un concediu pe banii râmnicenilor și atunci cum îi plătește Mircia Gutău, cum le plătește votul? Prin trimiterea lor într-o vacanță bine meritată pe banii vâlcenilor. Îi trimite în Creta pentru că vâlcenii sunt atât de naivi încât ei plătesc impozite și taxe la niște consilieri care votează cum dictează primarul să se simtă bine pe banii râmnicenilor.

Consilierii să stea pe treaba lor, să se implice în realizarea de hotărâri, să participe în activitatea societății, nu plimbări și un stil de ăsta de obediență și supunere totală, zici că sunt niște căței la abator.

Ne-a declarat viceprimarul liberal din Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *