Ședințe la Instituția Prefectului Vâlcea, despre inundații și comisia de dialog social

Hărțile de Hazard și Risc la Inundații (HHRI) reactualizate, care au fost elaborate în cadrul proiectului RO-FLOODS, se află în proces de avizare, săptămâna aceasta, la nivelul tuturor Administrațiilor Bazinale de Apă. În acest context, prefectul Mihai Oprea a prezidat miercuri, 28 septembrie 2022, ședința Comitetului de Bazin Olt, în cadrul căreia au fost analizate și avizate Hărțile de Hazard și Risc la Inundații. Reuniunea a avut loc, în format online, la sediul Instituței Prefectului-Județul Vâlcea.

În cadrul ședinței, prefectul Mihai Oprea, a vorbit despre importanța realizării acestor hărți:

Hărțile de Hazard și de Risc la Inundații vor avea utilități multiple și vor ajuta la eliminarea pericolelor la care suntem expuși, în cazul unor posibile inundații, dar și pentru diminuarea eventualelor pagube generate de astfel de calamități, urmând să fie integrate în Planurile de Apărare Locale și Județene. Ele sunt utile atât pentru realizarea planurilor urbanistice locale și zonale, cât și pentru implementarea unor măsuri de prevenire a problemelor care pot să apară în zona cursurilor de apă. În cadrul întâlnirii au fost avizate Hărțile de Hazard și de Risc la Inundații corespunzătoare Implementării Ciclului II al Directivei Inundații pentru Bazinul Hidrografic Olt, echivalente ciclului al II-lea de implementare al Directivei Inundații 2007/60/CE.

Prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea.

Proiectul „Întărirea capacității autorității publice centrale în domeniul apelor în scopul implementării etapelor a 2-a și a 3-a ale Ciclului II al Directivei Inundații – RO-FLOODS” este derulat de Ministerul Mediului împreună cu Administrația Națională Apele Române și cu sprijinul Băncii Mondiale. RO-FLOODS are ca scop reactualizarea Planurilor de Management al Riscului la Inundații pentru perioada 2022-2027 de la nivelul tuturor celor 11 Administrații Bazinale de Apă.

Ședință Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice și Comisia de Dialog Social

Pe ordinea de zi a întâlnirii de lucru cu membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice au fost analizate posibilitățile de extindere a rețelei de farmacii și a punctelor farmaceutice, în vederea facilitării procurării medicamentelor compensate și gratuite, de către populația care locuiește în mediul rural.

Au mai fost discutate și alte probleme semnalate de persoanele vârstnice și am mediat un dialog constructiv între pensionari și reprezentanții instituțiilor publice membre ale Comitetului Consultativ. Una dintre problemele ridicate a fost și cea a asigurării dozelor de vaccin antigripal. În acest sens, prefectul aduce la cunoștință că DSP Vâlcea a recepționat 36 270 din totalul celor 42 078 de doze solicitate, acestea fiind deja distribuite către unitățile sanitare și medicii de familie.

În cadrul reuniunii membrilor Comisiei de Dialog Social Vâlcea, am avut pe ordinea de zi propuneri antreprenorial-inovative formulate de Filiala Vâlcea a Confederației Patronale a Industriei Serviciilor şi Comerţului din România – C.P.I.S.C. în contextul economic actual, caracterizat prin creșterea prețurilor la energie, combustibil și materii prime. În ședință, membrii comisiei, au avut propuneri și pentru dezvoltarea turismului, sector important pentru economia județului Vâlcea.

Prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *