Horezu câștigă meritat pe malul Oltului

Flacăra Horezu s-a impus sâmbătă, la Călimănești, scor 1-0 și trupa lui Adrian Popa continuă lupta pentru play-off, în timp ce pentru Cozia va avea mult de tras pentru a se salva.

În derby-ul județului, Cozia a început ceva mai hotărâtă, a atacat, dar fără a își crea ocazii. După un sfert de oră, Flacăra a înclinat însă balanța și a început să domine.  Golul horezenilor a venit în minutul 25, după o fază fixă și Vlad Mocioacă a reușit să marcheze cu capul.

Flacăra a presat și a mai avut o ocazie uriașă în minutul 33, când Ov. Popescu a șutat de la 20 de metri în transversală, faza a continuat și Ad. Popa, din șase metri  a tras în portarul Borz. Apoi Precup a avut și el șansa golului, singur în careu, dar a fost blocat în ultimă instanță. În finalul reprizei, Horumbă a avut o oportunitate bună pentru gazde, dar a întârziat șutul.

Nici după pauză, Cozia nu a reușit să construiască periculos la poarta oaspeților.  În minutul 57, degajarea lui Păușescu l-a găsit pe Trașcă, acesta a lobat peste portarul Borz, dar mingea a trecut pe lângă poarta gazdelor.  Cozia a ratat șansa egalării în minutul 61, când Duca a reluat cu capul și fundașul horezenilor, Ivan a respins de pe linia porții!

Pe final, în ultimul sfert de oră, Cozia a schimbat sistemul, M. Chirpuș a trecut vârf și gazdele au jucat un 3-5-2 mai ofensiv, dar Flacăra a fost echipa mai matură și a ținut mingea departe de poarta lui Păușescu.

Horezu a câștigat meritat, cu 1-0 și confirmă că, după un sezon precedent dezastruos, acum este una din echipele care se va lupta pentru intrarea în play-off. În schimb, nou promovată în Liga a III-a, Cozia are un lot modest, fără experiență, iar doar cu ambiție și organizare este greu să reziști la acest nivel.

Ionuț Cioinac: ”Suntem mulțumiți cu punctele”

Mijlocașul central al Flacărei, experimentatul Ionuț Cioinac spune că echipa sa suferă la finalizare, dar așteaptă ca problemele să se regleze. ”Ne așteptam la un meci dificil, între echipele vâlcene este mereu rivalitate. Este un rezultat bun pentru noi și suntem mulțumiți cu cele trei puncte. Vrem să luăm fiecare joc în parte, jucăm etapa viitoare cu Alexandria și dacă facem o partidă bună, putem urca pe primul loc. Suferim mult la finalizare, dar sperăm să ne punem la punct și etapa viitoare să ne intre mai multe goluri, altfel adversarul te poate surprinde pe contre și nu câștigi” a spus Cioinac.

Cozia Călimănești – Flacăra Horezu 0-1

A marcat: Mocioacă 25

Cozia: Borz – Mazilu, Al. Ștefan, M. Chiripuș, Kelemen – Duca, Bîrziche – Marinaș, Horumbă, Sârbu – Zamura. Au mai jucat: Ghighilicea, Dobrin, Al. Chiripuș, Zotică, Proteasa. Antrenor: Vasile Ilinca

Flacăra: Păușescu – Stanciu, Bărbuți, Mocioacă, Ivan – Cioinac, Ov. Popescu – Dușmanu, Precup, Trașcă – Ad. Popa. Au mai jucat: Dobrescu, Habet, R.Dinu, Pintilie. Antrenor: Adrian Popa

Rezultate etapa 6:

Sporting Roșiori – Minerul Costești 5-0

Cozia Călimănești – Flacăra Horezu 0-1

Viitorul Dăești – Vedița Colonești  1-0

Universitatea Craiova II – Petrolul Potcoava  0-2

CSM Alexandria – Cetatea Turnu Măgurele (duminică)

Clasament Seria a VI-a:

1. CSM Alexandria                     5    4        1        0        7-0                 13

2. Cetatea Turnu Măgurele       5    4        0        1        11-4               12

3. ACS Flacăra Horezu               6    4        0        2        8-8                 12

4. Sporting Roşiori                     5    3        1        1        13-3             10

5. Viitorul Dăeşti                        6    3        0        3        4-7                  9

6.  Petrolul Potcoava                  6    2        2        2        4-4                 8

7. Universitatea Craiova II          5    2        0        3        8-4                 6

8. Cozia Călimăneşti                   6    1        2        3        2-7                  5

9.  Minerul Costeşti                    6    1        1        4        3-14               4

10. Vediţa Coloneşti                  6    0        1        5        1-10                1

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *