Cozia, la  înălțime!

Cozia Călimănești a furnizat surpriza etapei și a schimbat liderul în Seria a VI-a, după ce a învins pe CSM Alexandria, scor 2-0.

Trupa lui Vasile Ilinca a făcut cel mai bun meci al sezonului și s-a apărat perfect, dar și a fost ofensivă în multe momente, iar la final a obținut un succes meritat în fața liderului.

Ziua bună pentru Călimănești s-a cunoscut după doar două minute de joc: Horumbă a trimis o lansare excelentă în adâncime, Sîrbu a câștigat duelul în viteză cu adversar și a șutat pe jos din 12 metri, pentru 1-0. Alexandria a început să preseze, dar Cozia s-a apărat exact și a ieșit bine la joc. În minutul 27, după o schemă la o lovitură liberă, Ghighilicea a fost găsit singur în careu la 10 metri, dar mijlocașul gazdelor a tras pe lângă. Portarul Borz a dat emoții după ce a ținut prea mult mingea în brațe și a fost penalizat cu lovitură liberă din careu, dar Alexandria nu a profitat. Pe final de repriză, oaspeții au fost periculoși, dar Ana a deviat cu capul pe lângă poartă.

Repriza secundă a început ca și prima, cu Cozia în atac și Zamura a ratat o ocazie mare pe contraatac. În  minutul 48, Cozia a dat lovitura de grație tot pe o minge aruncată în față, același Sîrbu ajunge primul la minge, își face balonul pe dreapta și marchează! CSM Alexandria nu a mai contat în atac, nu și-a creat ocazii, iar Cozia, cu trei fundași centrali a apărat cu dinții rezultatul. Horumbă a fost și el aproape de gol în minutul 67, cu un șut surprinzător din lovitură liberă, aproape de tușă, dar portarul Alexandriei a respins greu.

S-a terminat 2-0 și Cozia a câștigat trei puncte uriașe, cu care a urcat până pe locul 7 în clasament.

Cozia Călimănești – CSM Alexandria 2-0 (1-0)

Stadion Cozia, spectatori 300

A marcat: Adrian Sârbu `2 și `48

Cozia: Borz – Al. Ștefan, M. Chiripuș, Kelemen – Mazilu,  Horumbă (Proteasa `88), Bîrziche (Duca `75), Ghighilicea, Al. Chiripuș – Zamura, Sîrbu (Marinaș `68). Antrenor: Vasile Ilinca

Adi Sîrbu, la prima ”dublă” în Liga a III-a

Atacantul Adi Sîrbu a reușit prima sa ”dublă” la Liga a III-a și a fost decisiv pentru Cozia, într-un joc cu un adversar redutabil, așa cum este Alexandria. ”Este o surpriză mare, Alexandria era pe primul loc, făcuse egal cu Farul, dar probabil au venit relaxați. Noi am fost mai motivați, iar fanii ne-au ajutat mult!” a declarat atacantul Coziei. Cu siguranță, vârful Călimăneștiului nu va uita meciul de sâmbătă.  ”Este cel mai bun meci al carierei mele, sunt tânăr, sezonul acesta am debutat la Liga a III-a, am marcat trei goluri. Antrenorul Vasile Ilinca mă folosește pe toate posturile, eu sper să dau cât mai multe goluri, să câștige echipa și să ne salvăm de la retrogradare. Nu ne relaxăm, este o serie echilibrată și Costești a făcut egal cu Dăești” a mai spus Sîrbu.

Vasile Ilinca: ”Noi trebuie să scăpăm de retrogradare”

După succesul surprinzător cu Alexandria, antrenorul Vasile Ilinca a fost echilibrat și a reamintit că obiectivul este salvarea de la retrogradare.  ”Nu multă lume credea că învingem pe Alexandria, dar eu am avut încredere în băieți. Și etapa trecută, la Roșiori am jucat bine, la 1-1 Sîrbu a ratat o ocazie mare și dacă marca, puteam obține și acolo un rezultat pozitiv. Jucătorii s-au mobilizat cu Alexandria, au alergat mult, s-au dublat și ajutat, au făcut un meci foarte bun din toate punctele de vedere! A fost cel mai bun meci al sezonului, alături de cel cu Craiova II”  a spus Vasile Ilinca.

Tehnicianul spune și și schimbarea sistemului din startul sezonului a dat roade. ”Pentru noi, price punct este important, trebuie să scăpăm de retrogradare, mai este mult de jucat. Jucăm foarte bine tactic, nu ne mai apărăm așa mult, acum jucăm cu două vârfuri. De la meciul cu Horezu am schimbat sistemul, 3-4-1-2 pe atac”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *